Witajcie. Wreszcie coś anormalnego w moich okolicach. Od 2 lat mojej parafii przewodzi nowy proboszcz. Osobiście nic do niego nie mam: ciekawe kazania , pomysły ; ogólnie dobry człowiek ;] . O jakiegoś czasu po każdej Mszy Św. odmawiany jest egzorcyzm do Michała Archanioła i ksiądz nawołuje do modlitwy przeciw złym mocom, które rzekomo pojawiły się w parafii . Celowo szerzej nic nie powiedział ,ale słyszałem jakieś historie , że go straszy po nocach ;]
Co o tym myślicie ? Czy to może mieć związek z jego osobą ? Za kadencji wcześniejszego proboszcza nie słyszałem o takich przypadkach. Mam ochotę udać się na plebanię i wgłębić się w temat , tylko nie wiem czy ksiądz będzie rozmowny , bo skoro na nabożeństwach o niczym więcej nie wspomniał wątpię czy będzie mi miał coś więcej do powiedzenia.
coś się dzieje na plebanii;]
-
- Infrzak
- Kontakt:
Re: coś się dzieje na plebanii;]
Sensacja. Osobiście co dziennie modlę się małym egzorcyzmem do św. Michała Archanioła. Nic szczególnego. Mam osobiste nabożeństwo do św. Michała. Po za tym idź do proboszcza i za pytaj się wprost czy faktycznie to jest coś nie dobrego, skoro po Mszy Św. modlicie się Św. Michale Archaniele broń nas w walce.... itd. I po za tym jesteś parafianinem powinieneś wiedzieć za kogo czy za co się modlisz.
Pantanal niezły avatar.
Pantanal niezły avatar.

jagat palo jagannatho
mahakyo dvirupabrit
paramatma param-jyoti
nirgunaṣ ça nri-keṣari
Opiekun wszechświata. Pan wszechświata. Ten, który znany jest jako Wielki. Ten, który ma dwa aspekty ( lwa i człowieka). Naddusza. Najwspanialszy Blask. Wolny od doczesnych cech. Półczłowiek – półlew.
mahakyo dvirupabrit
paramatma param-jyoti
nirgunaṣ ça nri-keṣari
Opiekun wszechświata. Pan wszechświata. Ten, który znany jest jako Wielki. Ten, który ma dwa aspekty ( lwa i człowieka). Naddusza. Najwspanialszy Blask. Wolny od doczesnych cech. Półczłowiek – półlew.
Aż się uśmiałam, czytając powyższy post. Zazdroszczę poczucia humoru 

Hoobertoos
Sprawa wręcz ciekawa, poszperaj wśród ludzi a może coś więcej się dowiesz kto i dlaczego proboszcza straszy.
Moja wskazówka:
Te starsze kobiety które po mszy umieją jeszcze godzinę pod kościołem debatować ,,,,,,wiedzą najwięcej
Sprawa wręcz ciekawa, poszperaj wśród ludzi a może coś więcej się dowiesz kto i dlaczego proboszcza straszy.
Moja wskazówka:
Te starsze kobiety które po mszy umieją jeszcze godzinę pod kościołem debatować ,,,,,,wiedzą najwięcej

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Na plebani czy w parafii? Jeśli to drugie, to może SLD zdobyła większość mandatów samorządowych, bo dla czarnych czerwoni to zło wcielone.