Incydent w Exmouth

Raporty, zdjęcia i nagrania UFO ze świata.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Incydent w Exmouth

Post autor: Rysiek23 »

[ external image ]Pewien inżynier (w dodatku sceptyk jeśli chodzi o zjawiska paranormalne) podczas spaceru w parku stał się świadkiem niezwykłego wydarzenia. Niespodziewanie jego uwagę przykuł widok tajemniczego obiektu, którego krawędź oświetlały niebieskie i czerwone światełka. Nie był to jednak koniec. Wkrótce przerażony mężczyzna ujrzał, że w jego kierunku zbliża się postać o niecodziennym wyglądzie wydająca z siebie nieprzyjazne dźwięki. To skłoniło go, aby rzucić się do ucieczki...

SZCZEGÓŁY
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Incydent w Exmouth

Post autor: azor »

Bardzo ciekawy incydent ale kiedy to było bo nie widzę daty ?

Nic nie pisze czy jacyś badacze sprawdzali teren domniemanego ''lądowania' 'obiektu oraz miejsce gdzie poruszała sie istota lub to cos ?

Ciekawe że ten człowiek był sceptykiem i dane mu było oko w oko spotkać się z czymś czego nie dopuszcał w swoim światopoglądzie. Ta sprawa przypomima mi pewne zdarzenie jakie osobiscie badałem na początku bodaj 2002 roku. Pewien sceptyk - człowiek o naukowym wykształceniu kpił i śmiał się z tego jak czytał że ktos widział UFO. Do czasu ten sam sceptyk skontkatowal sie ze mną i przeprowadziliśmy w cztery oczy rozmowę na miejscu zdarzenia.

Wracał od rodziny z żona i dwójką dzieci bylo późno około 3 w nocy. Gdy zjechałw Kamieńcu w kierunku Mała ( 20 km od Ropczyc) nad drogą pojawiła się nagle jasna kula około 3 - 4metrów w odległosci ponad 300 metrów. Strach opanował żonę i jej męża dzieci spały. Po chwili z kuli ''wykluła'' się druga taka sama wykonując skomplikowane ewolucje. Obie odlecaiły w kierunku Glinika. Ten sam sceptyk potem mi powiedział ''Proszę Pana nigdy już nie będę sie śmiał z takich osób, którzy twierdzili ze obserwowali UFO''.

Takich spotkań życzę każdemu sceptykowi ;)
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Wykluczając wszystkie ALE to naprawdę bliskie spotkania trzeciego stopnia o wysokim stopniu ?niesamowitości" :rolleyes: .Dla sceptyka to zaś manipulacja gazety, manipulacja samego ,,świadka" ewentualnie choroba, wpływ cieków wodnych na umysł (ale teoria he he :lol: ), piorun kulisty, zjawisko pogodowe,narkotyki, wada wzroku(pies też ją miał? ;) ).Ciekawe czemu się tym nikt nie zajął a może się mylę?Gdzie są ci ufologowie znani z video dokumentów no gdzie!!Najdziwniejsze jest to w tym wszystkim, że co następna relacja to inni kosmici inne pojazdy a to nie wróży dobrze tzw ufologii.Jedyna rzecz jaka może to tłumaczyć to manipulacja.Pytanie przez kogo?......
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 8:05 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Otrzymalem info o tym przypadku od D.Clarke'a, choć myślę, że ani on ani sławny Pope nie zajmą się tym przypadkiem. Napiszę jednak do kogoś, kto prawdopodobnie rozmawiał z tym panem, bo trzeba tu dodać parę rzeczy. Co do daty, to jeszcze nie jesteśmy do końca pewni, więc dodamy jak będzie. Wszystkie relacje prasowe ją ominęły :)
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='Yan_Volskee' post='66331' date='15 luty 2010 - 22:07']Otrzymałem info o tym przypadku od D.Clarke'a, choć myślę, że ani on ani sławny Pope nie zajmą się tym przypadkiem. Napiszę jednak do kogoś, kto prawdopodobnie rozmawiał z tym panem, bo trzeba tu dodać parę rzeczy. Co do daty, to jeszcze nie jesteśmy do końca pewni, więc dodamy jak będzie. Wszystkie relacje prasowe ją ominęły :)[/quote]

Wcale się nie modliłem a tu proszę ciekawie ;) .Czekam na info.
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 8:21 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='Yan_Volskee' post='66331' date='15 luty 2010 - 22:07']Otrzymalem info o tym przypadku od D.Clarke'a, choć myślę, że ani on ani sławny Pope nie zajmą się tym przypadkiem. Napiszę jednak do kogoś, kto prawdopodobnie rozmawiał z tym panem, bo trzeba tu dodać parę rzeczy. Co do daty, to jeszcze nie jesteśmy do końca pewni, więc dodamy jak będzie. Wszystkie relacje prasowe ją ominęły :)[/quote]

Świetnie dobrze się dowiedzieć dlaczego nie szukano fizycznych śladów po UFO w tym z użyciem urządzeń pomiarowych dziś takie zdarzenia to unikaty i nikt się tym zdarzeniem nie zajmuje oj szkoda że ono w moje ''łapki'' nie wpadło no ale zjawisko UFO jest nieobliczalne więc wszystko możliwe ;)
ferdas
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: ferdas »

Jeśli relacja świadka nie jest manipulacją to, to zdanie ,,choć jak podkreśla nadal nie wierzy w opowieści o istotach z UFO pozostając sceptykiem, mimo że nie potrafi udzielić odpowiedzi na temat tego, co zobaczył tamtej nocy" pokazuje, że większość sceptyków nawet w obliczu zetknięcia się z czymś niewyjaśnionym dalej będzie negowała istnienie takich zjawisk, ponieważ jest zbyt zamknięta w swoim światopoglądzie i boi się go zmieniać.
soudak040771
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: soudak040771 »

Z tekstu, o zbliżającej się ''postaci":
kiedy zaczął zbliżać się do nas ów białawy „kształt" - tylko tak mogę to opisać. Mierzył ok. 120 cm. wzrostu i zdawał się być przezroczysty. Kierował się ku nam. Byłem sparaliżowany strachem, ponieważ to coś zdawało się wydawać monotonne dźwięki przypominające „my, my". Nie wiedziałem, skąd nadbiegają, ale zorientowałem się, że to coś idzie do nas. Natychmiast zacząłem uciekać.
Tak to przeczytałem i przypomniało mi się to, co mówił Grzegorz Nowak...Być może to , co zbliżyło się do świadka, to nie postać, a jakby ekran, który miewa rożne kształty i z niego wg. Nowaka, mieli materializować się dopiero obcy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE ZE ŚWIATA”