Tajemnicze obiekty nad Puławami

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
sopmayster
Początkujący
Kontakt:

Tajemnicze obiekty nad Puławami

Post autor: sopmayster »

Powitać,

Znalazłem ciekawy reportaż znanego Tu Marcina Mizery :

http://wp.tv/i,PP-Tajemnicze-obiekty-nad-P...24056,klip.html
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 7:33 pm przez sopmayster, łącznie zmieniany 1 raz.
[ external image ]

Do Konca świata pozostało : http://koniecswiata.info/
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Tajemnicze obiekty nad Puławami

Post autor: Rysiek23 »

Szkoda, że Marcin nie zwrócił się do swoich dawnych kolegów, na pewno materiał byłby ciekawszy ;)

Teoria z chińskimi lampionami jak najbardziej na miejscu. Mam wrażenie, że są dużo ciekawsze przypadki niż te zaprezentowane przez Marcina.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

W naszych archiwach, dodajmy, od maja br. zanotowano kilkadziesiąt podobnych spotkań i relacji. Prawie wszystkie z nich są identyczne, jak ten opisywany. Większośc obiektów zachowuje się tak samo, ale to zależne od ich wielkości i panujących warunków atmosferycznych. Jednakże im więcej ludzi bedzie wiedzieć o lampionach, tym mniej (być może) będzie podobnych fałszywych alarmów. Jednakże obok nich pojawiają się też ciekawe relacje, zupełnie odmienne. Jedną na dniach zaprezentuje nam Marcin "Dreamer", który się nią zajmuje.

Mimo to nagłaśnianie przypadków obserwacji lampionów jako UFO to napędzanie błędnego koła.
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 7:31 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Ja widziałem coś podobnego u mnie ale był to jeden obiekt i świecił cię w środku na biało i miał jakby niebieską obramowórkę. Poruszał się bezszelestnie i bardzo szybko. Moja obserwacja trwała około 2 sekundy.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

cześć

Zobiliśmy doświadczenia z lampionami ,

paliwo pali sie około 10 minut ,z czego lampion unosi sie przez około 6-8 minut ,

prędkosć zależna oczywiście od prędkości wiatru ,

kolor pomarańczowo - żółty z otoczką w zależności od koloru lampionu ,ale kolor światła zawsze będzie pomarańczowo-żółty

po zgaśnięciu widać ciemny punkt ,

zarówno czas lotu jak i wysokość jest zależna od temperatury powietrza i chyba ciśnienia atmosferycznego ,wysokość lotu nie przekracza 300 m,

jeśli wysłać trzy lampiony jednocześnie ,otrzymamy bezgłośnie latający trójkąt (wada postrzegania)

no i oczywiście należy wspomnieć ,że wiatr wraz z wysokościa zmienia swoją prędkość i kierunek ,

w mieście nad budynkami tworzą sie rotory ,zawirowania powietrza, stąd możliwość wykonywania "ewolucji" przez lampion
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Dreamer
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Dreamer »

Widać Puławy należą do galaktycznego centrum ruchu kosmicznego :D

Ilość relacji nieproporcjonalnie wielka w porównaniu do reszty Polski.

Podejrzewam że większość relacji dostosowana na potrzeby Pana Mizery.

O dalszy komentarz się nie pokuszę ;)
botan
Początkujący
Kontakt:

Post autor: botan »

[quote name='Dreamer' post='62231' date='04 październik 2009 - 08:43']Widać Puławy należą do galaktycznego centrum ruchu kosmicznego :D

Ilość relacji nieproporcjonalnie wielka w porównaniu do reszty Polski.

Podejrzewam że większość relacji dostosowana na potrzeby Pana Mizery.

O dalszy komentarz się nie pokuszę ;)[/quote]

Witam panowie i przesyłam dość stary juz film z tamtego roku jak było głośno o tych "armiach" ufo w mieście ;p Od tamtego czasu cisza, widocznie najeźdźcy z kosmosu wystraszyli sie awarii Zakładów Azotowych która dała się we znaki mieszkańcom i okolicom, wyjąc całą dobę niczym armia Black Hawków lądujących w Iraku... Często spędzam wieczory na świeżym powietrzu i nigdy nie widziałem żadnych anomalii na niebie wieczorami więc UFOki chyba się przede mną kryją. Pozdro
PS. To nie moje nagranie więc nie znam żadnego info prócz tego, że nagrywali raczej je gdzieś na Włostowicach(zadupie miasta zamieszkałe przez cyganów/romów i innych kryminogennych ludzi).
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 2:18 pm przez botan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Nie chcę niczego przesądzać ale wygląda na typowy lampionik :)
xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: xedos »

ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”