Bez obrazy,większej bzdury nie słyszałem.Proszę podaj konkrety,kto, gdzie, kiedy, (widział boga) jak wygląda.(...)Owszem, adresu Boga nie znamy, ale ponad 2000 lat temu ludzie widzieli jak Bóg wygląda.(...)
Pozdrawiam
Bez obrazy,większej bzdury nie słyszałem.Proszę podaj konkrety,kto, gdzie, kiedy, (widział boga) jak wygląda.(...)Owszem, adresu Boga nie znamy, ale ponad 2000 lat temu ludzie widzieli jak Bóg wygląda.(...)
Teraz piszesz o Jezusie,który nie był bogiem.Więc zastanów się,czy chodzi Ci o "boga",czy Jezusa.Jak dla mnie są to dwie różne sprawy.Owszem wg.NT Jezusa widzieli,lecz "boga"nie.ale ponad 2000 lat temu ludzie widzieli jak Bóg wygląda
Szanuję Twoje przekonania.Lazy dla mnie Jezus to także Bóg
@ Katarzyna_1
Ktoś z nas czegoś nie rozumie.Napisałaś:
Teraz piszesz o Jezusie,który nie był bogiem.Więc zastanów się,czy chodzi Ci o "boga",czy Jezusa.Jak dla mnie są to dwie różne sprawy.Owszem wg.NT Jezusa widzieli,lecz "boga"nie.
Pozdrawiam
Pomyślcie tylko, czy tak nieprawdopodobnie światły człowiek jakim był JP II chciałby nas oszukać?
Wierzę i już! W wierze umocniły mnie encykliki papieskie.
Ale zostałam zrugana przez Dina. W kwestii wiary reliijnej nie jest potrzebna logika, spójność ani inteligencja, albo się wierzy, albo nie i tyle.
Jeżeli nie możemy zdefiniować słowa ''Bóg'' ( bo nie możemy tego zrobić na ogólnejLazy dla mnie Jezus to także Bóg