Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku
Re: Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku
Nie ma co dogadywać Orsonowi, bo jest po prostu niedojrzały. Dojrzałość to m. in. powstrzymywanie się od niestosownych komentarzy, nawet w takim miejscu jak to forum. Dlatego należy ją wykazać i spuścić zasłonę milczenia na jego "wypociny".
- Staszewski
- Infrzak
- Kontakt:
Jestem ciekaw czy wy również wywiesiliście flagi z kirem? Ja tak, jako symbol zjednoczenia w bólu.
O tempora! O mores!
- Conspiracy
- Zaangażowany Infranin
- Kontakt:
Bardzo rzadko się to zdarza, ale podzielam zdanie Orsona. Nienawidzę takiej sztuczności w ludzkim zachowaniu – nagle z hordy szyderców wyłonili się ludzie dostrzegający same superlatywy - oświecenie. Kwiat polskiej polityki, takich kwiatów w tym kraju jest jak na pęczki.
Pozwolę sobie zacytować komentarz użytkownika kalfasz prawda2.info:
Pozwolę sobie zacytować komentarz użytkownika kalfasz prawda2.info:
Tragedia blisko 100 ludzi i ich rodzin. I głównie ich.
W Polsce umiera dziennie 1000 osób.
Każda śmierć to osobna historia, człowieka, który kochał cierpiał i żył.
Nie ma ludzi lepszych i gorszych...co powinno być szczególnie na tym forum zrozumiałe.
Zginęła również 8 osobowa załoga. Też mieli rodziny.
Codziennie, co chwile odchodzi ktoś ważny dla kogoś.
Śmierć to śmierć. Przypomnę tylko, że ludzie z elity z reguły maja tych innych głęboko w d......
Jeszcze raz apeluję o umiar i powściągliwość w komentarzach, przynajmniej na chwilę obecną.
Tego typu katastrofa nie powinna być braniem odwetu przez lud na znienawidzonej władzy. Conspiracy, niestety tego typu komentarze świadczą o braku jeśli nie inteligencji, to przynajmniej smaku. Wszystko da się przeliczyć, każdego da się zlicytować.
Każdy z nas ma na pewno na ten temat swoje zdanie, ale nie chodzi tu o upominanie się wzajemne na zasadzie "moja zaduma jest lepsza od twojej" albo "ja jestem mniej pompatyczny od ciebie". Dziś darujmy sobie tego typu uwagi. Na to przyjdzie czas. Kiedy nie wie się co powiedzieć, najlepiej się ugryźć w język.
Tego typu katastrofa nie powinna być braniem odwetu przez lud na znienawidzonej władzy. Conspiracy, niestety tego typu komentarze świadczą o braku jeśli nie inteligencji, to przynajmniej smaku. Wszystko da się przeliczyć, każdego da się zlicytować.
Każdy z nas ma na pewno na ten temat swoje zdanie, ale nie chodzi tu o upominanie się wzajemne na zasadzie "moja zaduma jest lepsza od twojej" albo "ja jestem mniej pompatyczny od ciebie". Dziś darujmy sobie tego typu uwagi. Na to przyjdzie czas. Kiedy nie wie się co powiedzieć, najlepiej się ugryźć w język.
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 2:56 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
- Conspiracy
- Zaangażowany Infranin
- Kontakt:
Yan_Volskee dla mnie brakiem inteligencji i całkowitym niesmakiem jest uleganie ogólnonarodowej hipnozie ku czci tragicznie zmarłego wodza.
Ta informacja jest mi tak samo obojętna jak i śmierć Jana Pawła II, wszyscy w bici w telewizor przeżywają swoisty katharsis, zadumieni nad czymś tak oczywistym jak śmierć.
EDIT: Z obserwacji wnioskuję iż nasz naród strasznie pragnie doświadczyć solidarności - i właśnie w takich momentach odnajduje tą uciechę. A nie na tym to powinno polegać.
Ta informacja jest mi tak samo obojętna jak i śmierć Jana Pawła II, wszyscy w bici w telewizor przeżywają swoisty katharsis, zadumieni nad czymś tak oczywistym jak śmierć.
EDIT: Z obserwacji wnioskuję iż nasz naród strasznie pragnie doświadczyć solidarności - i właśnie w takich momentach odnajduje tą uciechę. A nie na tym to powinno polegać.
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 3:45 pm przez Conspiracy, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet przyzwoitości nie potraficie zachować. Żal mi tych, których nonkonformizm ujawnia się w takich okolicznościach. Czasowo temat zamykam.
Natomiast Conspiracy, powtórze to, co napisałem w uzasadnieniu ostrzeżenia dla ciebie. Przyzwoitość wymaga, aby oddać się choć odrobinie refleksji (to naprawdę nie jest wynalazek mass mediów) i szacunku (bo może Cie to dziwić, ale to dotyczy twojego kraju). Wklejanie obrazków z demotywatorów na prawdę nie jest najlepszym pomysłem, dlatego post pozwoliłem sobie usunąć.
Jeśli nie umiesz pohamować swego nonkonformizmu, to miej choć szacunek dla ofiar. Natomiast jeśli i tego nie umiesz zachować, to szanuj choć historię, bo jeśli dziś deptasz ty, to przyszłe pokolenia twoim wzorem mogą deptać ciebie.
Natomiast Conspiracy, powtórze to, co napisałem w uzasadnieniu ostrzeżenia dla ciebie. Przyzwoitość wymaga, aby oddać się choć odrobinie refleksji (to naprawdę nie jest wynalazek mass mediów) i szacunku (bo może Cie to dziwić, ale to dotyczy twojego kraju). Wklejanie obrazków z demotywatorów na prawdę nie jest najlepszym pomysłem, dlatego post pozwoliłem sobie usunąć.
Jeśli nie umiesz pohamować swego nonkonformizmu, to miej choć szacunek dla ofiar. Natomiast jeśli i tego nie umiesz zachować, to szanuj choć historię, bo jeśli dziś deptasz ty, to przyszłe pokolenia twoim wzorem mogą deptać ciebie.
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 4:23 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)