Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku

Wiadomości z kraju i ze świata
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku

Post autor: Newsman »

Myślisz, że jakaś forma nonkonformizmu czyni cie oryginałem lub mędrcem? Wszyscy zatem błądzą? Nie. Oni są inni, może inaczej wychowani i mają do tego prawo. Po prostu myślą inaczej i działają inaczej. Ale oprócz tej zawiłej filozofii istnieje jeszcze coś takiego jak szacunek i powaga. Ja wiem, że dziś młodzi ludzie przyzwyczajeni są do konsumowania informacji o setkach ofiar. Nagle staje się tak, że jedna z katastrof staje się naszym udziałem. I co wtedy? Zaprzeczasz żalowi, poruszeniu, szokowi?

Dzieje się historia - ta wielka, mniejsza i najmniejsza - tragedia domowa. Jedna zaczepia się o drugą. Jeśli nie szanujesz żadnej z nich, miej choć szacunek dla urzędu.
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 4:42 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Aylinn »

Teraz będziemy wiedzieć, który to Jarosław.

Wiem, żart niesmaczny, ale tak jak stwierdził Orson, jakoś nie smuci mnie śmierć Lecha. Nie twierdzę, że to nie tragedia, ale bardziej zszokowało mnie to, jak wspomniałam wcześniej, że Maria Kaczyńska też zginęła.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
soudak040771
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: soudak040771 »

Orson, tutaj nie chodzi o to, żeby akurat w tej chwili wyszukiwać sprzeczności w wypowiedziach u jakiejkolwiek osoby... Jest takie powiedzenie - Nie kopie się leżącego...
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Jeśli więc to, co robisz, uważasz za godne, poważne i szczere, to ja, szczerze Ci gratuluję.

To zwyczajny szacunek dla zmarłego. I nie jestem tu wyjątkiem. Nie szarżuj natomiast z oskarżeniami o hipokryzję itp., bowiem nie jesteś cenzorem ani wargami "ducha dziejów", które decydują, które zachowanie jest dobre, a które nie. Może okazywanie szacunku zmarłym jest dla ciebie czymś nienaturalnym, ale dla mnie, i dla innych, chyba nie.

Jest mi jedynie żal tych, którzy robią z tragedii szopkę, ,,łączą się w żalu"; ,,wylewają łzy" i nagle doceniają byłą głowę państwa. Jest to po prostu żałosne i śmieszne, niedojrzałe i przykre.

Co zatem jest nieżałosne, poważne, dojrzałe i budujące? Twe skłonności do dzielebia ludzi na "oni" i "ja" niekiedy nieco mnie przerażają.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Kwaśniewski też dla Ciebie powinien byc mało kulturalny, kiedy nawalony reprezentował Nas zagranicą. Nieudolnym urzędnikiem był? ciekawe, że przeciwnicy polityczni mówią coś innego. Nie musimy sie lubic ale o wykształconym człowieku w kierunku prawa, wypowiadasz słowa, które są bzdurą. Nie znałeś Lecha Kaczyńskiego, tak samo jak jego małżonki. Nie wiesz jakim był człowiekiem. Idziesz za tym co wyłapały media szukające sensacji. I na tej podstawie oceniasz kogoś, kto przypominam Ci pełnił najwyższą funkcje w Naszym Kraju. Nie chodzi tutaj o robienie czegoś na pokaz. Bo jesli ktoś ma w sobie normalne ludzkie odruchy to nie powstrzymuje łez i nie zastanawia się czy lubił kogoś z tego samolotu czy też nie. To są pierwsze reakcje po tym jak informacja dociera do mózgu. Jeśli Ty miałeś takie, że szukałeś na tej liscie swoich idoli i tych których nie lubiłeś to przykro mi ale jeszcze sporo brakuje Ci do dojżałosci i powagi, które są przywilejem ludzi posiadających wyzsze uczucia. Zniesmaczyłem się ogromnie Twoimi wypowiedziami i na jakis czas straciłem w wiare dobrego człowieka. Człowieka, który nie posiada szczerego dobrego serca i nie boje się tak powiedzieć. Tak samo jak Ty nie boisz się mówić w tym temacie jak robot, który patrzy własnego czubka nosa. Po co ta cała licytacja? zgineło wielu wybitnych ludzi i bezszczelnym jest wyciąganie poglądów w takich chwilach. Kiedyś jak dorosniesz, będziesz starszy inaczej popatrzysz na tą katastrofe i powiesz sobie. Człowiek był młody, głupi.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Myslisz ze mnie obrazisz, ale nie działają na mnie słowne uszczypliwosci wyssane z palca, gdzie pod paznokciem jest brud. Mam tylko nadzieje, ze Rysiek i inni, którzy mają tutaj coś wiecej do powiedzenia, przeprowadzą wychowawczą rozmowę z Orsonem. I nauczą go szacunku do drugiego człowieka. Pokażą mu, że jest jeszcze gówniarzem, którego kiedyś życie nauczy pokory. Musisz jeszcze wiele się uczyć, bo na takich wartosciach jak pycha daleko nie zajedziesz. W dodatku jesteś aroganckim typem, który nie potrafi sie przyznać do głupoty młodzienczego wieku. Ale to jest porażka Twoich rodziców niestety.
Zablokowany

Wróć do „WYDARZENIA I POLITYKA”