[ external image ]Czy człowiek może żyć wiecznie? Nie, przynajmniej na chwilę obecną. Mimo to pojawia się kontrowersyjna możliwość cyfrowego uwiecznienia wspomnień i pamięci danego człowieka, które w zamyśle naukowców stworzyć mają jego pełen obraz, który pozwoli niby-umysłowi zapisanemu na nośniku stać się nieśmiertelnym, w przeciwieństwie do niedoskonałego ciała. Prace nad tym już się zaczęły. Jak daleko nam jeszcze do stworzenia doskonałego awatara?
WIĘCEJ
Zrób sobie awatara
Zrób sobie awatara
Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 7:37 am przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Re: Zrób sobie awatara
Ciekawy artykuł. Nareszcie dowiedziałam się co to jest awatar. Wybaczcie, ale mam zbyt mało cierpliwości, aby oglądać filmy science-fiction, nie obejrzałam nawet do połowy Matrixa. Wolę filmy historyczne, obyczajowe i melodramaty :lol: . Zakładając, że za kilka lat naukowcy będą w stanie stworzyć mojego awatara, to im współczuję
, oczywiście gdyby chcieli mnie odsłuchać. Wiele szokujących informacji o mnie by się dowiedzieli
,
a może nawet przewróciła bym ich świat do góry nogami? :lol: Już widzę ich miny kiedy obserwują mnie grzeczną i miłą z procą na górce czerniakowskiej. :lol:

a może nawet przewróciła bym ich świat do góry nogami? :lol: Już widzę ich miny kiedy obserwują mnie grzeczną i miłą z procą na górce czerniakowskiej. :lol:
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Re: Zrób sobie awatara
O a ja bym opowiedział o moich widzeniach, aż by awatar zwariował.
Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 8:25 pm przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.