Witam

Dziękuję na wstępie za umieszczenie linku do mojej galerii o Starym Szpitalu w Oleśnie podoba mi się to że się interesujecie także i moją galerią

A teraz kilka moich wyjaśnień na temat tego szpitala gdyż jestem mieszkańcem Olesna od 24 lat a moja babcia przepracowała całe lata w tym szpitalu na oddziale dziecięcym ...
Po pierwsze - W tym szpitalu nie straszy to jest totalna bzdura !!!
Po drugie - Nie jest także usytuowany na jakimś tam cmentarzu czy czymś w tym stylu !!!
Po trzecie - Ten remont to ściema !!! Z racji tego że ten budynek jest zabytkiem choć nie w pełni chronionym to nie można go usunąć z przyczyn prawnych puki sam się nie zniszczy zatem dlatego obecnie nie posiada dachu by się mógł zawalić sam ... i żeby mogły wkroczyć buldożery ... Jedynie kaplica jest pod ochroną reszta budynku jednak nie ... ( to akurat wiem od przyjaciela z towarzystwa miłośników historii ziemi oleskiej )
Jakiś pytania ??
Moje GG : 1260204
mail : michal-trybulak@wp.pl
www : www.mtart.dl.pl
( tam też jest galeria Starego Szpitala zamieszczona w linku w poprzednim poście )
I proszę nie piszcie już tych głupot o jakimś nawiedzeniu i innych durnotach bo aż brzuch mnie boli ze śmiechu co tu się naczytałem ...
Pozdrawiam !!!