Manga, Anime

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Pustak
Infrzak
Kontakt:

Manga, Anime

Post autor: Pustak »

Witam. Co myslicie , lub moze co wiecie o tym jak ludzie zatruwaja umysly mlodym ludziom. Moj znajomy przez gry i to co za tym idzie jest nafaszerowany glupstwami, zmyslony swiat, amulety itd. Ale chodzi mi bardziej o to co zauwzylem ostatnio, czyta Mange, tj. komiks. wszystko ok tylko ze pod nazwa komiksu pisalo "Illuminati manga" :/ . teraz sie o Niego boje, wczesniej mi opowiadal ze jest wybrany do walki z Diablem, ze ma w sobie aniola, i jakies zwierzata , ze jego moca jest wiatr, moze nim kierowac, Ma wielu znajomych tez wybranych i tak samo maja walczyc z Szatanem. Znam go bardzo dobrze i wiem ze to NAPEWNO nie jest normalne, czesto medytuje, chce zyskac 3 oko i moze keidys 6 ( tak mi powiedzial) , jego znajomy ponoc ma 3 oko. ale z tego jak wygladaja jak sie zachowuje , nie sadze zeby byli tak uduchowieni.
Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 10:04 pm przez Pustak, łącznie zmieniany 1 raz.
do.be.love.
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Manga, Anime

Post autor: ADAX »

Kurczę, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Brzmi bardzo niebezpiecznie, nie tylko dla jego samego, ale także dla otoczenia. Po pierwsze: Ile lat ma ten twój kolega ? Po drugie: Czy tylko tak mówi, czy też dziwnie się zachowuje ? Po trzecie, dobrze by było mieć go na uwadze. Co można radzić ? Chyba zakład zamknięty, choć jeśli jest dzieckiem, to można poczekać, o ile ma 7 lat, a jeśli 15 czy więcej to iść do lekarza, czy porozmawiać z kimś bliskim (rodzina) o tym problemie.
Pustak
Infrzak
Kontakt:

sluchaj, ma 22 lata , jest juz dorosly, oglada bajki, kloci sie z rodzicami, wczoraj zobaczylme ze oglada ta illuminata manga, ma rozne amulety, medytuje, podobno potrafi kierowac wiatrem, rozmawia z aniolem , tymi zwierzatkami, jest leniwy, tylko imprezy mu w glowie, ja mam 16 lat a zachowuje sie powazniej od Niego. jak wypytywalem co i jak zeby jak najlepiej sie rozpoznac czy to schizy od bajek czy cos powaznego to troche sie nasluchalem .

jak spytalme go czy w ktoryms z jego nzajomych jest Samael, aniol siwatlosci to powiedziale ze nie jet pewien ale moze , nawet nie wie kto to samael a ma walczyc z diablem. jak pytalem sie czy sie modli czy medytuje to powiedzial ze nie musi sie modlic bo rozmawia ze swoim aniolem i zwsze medytuje sam.

Gdyby to byl dzieciak >10 letni to nie pisalbym tego tutaj
Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 10:38 pm przez Pustak, łącznie zmieniany 1 raz.
do.be.love.
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Hmm, może w takim razie, porozmawiaj z jego rodziną, jeśli to możliwe. Co można zdziałac, jeśli ma 22 lata (sic!) i zachowuje się w taki sposób. Sam się nie odeśle do szpitala psychiatrycznego, a;e jeśli jest nie groźny dla innych to można na jego zainteresowanie przymknąć oko i mieć ewentualne działania na uwadze, gdyby jednak, chciał tego diabła posłać, ee w zaświaty :)
Pustak
Infrzak
Kontakt:

ok to byl tylko przyklad z mojego zycia. Ale popatrzcie jak gry, bajki i reszta rzeczy przenzaczonych dla mlodych zmienia ich umysly, styl myslenia. Zachowanie itd. To wszystko sie u Niego zmienilo. Illuminata Manga, moze to ma jakies ukryte dno, robi papke z mozguy, narzuca poglady, powolutku powolutku. Illuminaci na poczatku popirali Nauki Jezusa a potem ? Zniszczenie wszelkich religi, zniszczenie chrzescijanstwa. Moze to tylko moja nadinterpretacja. Dlatego pisze tutaj aby uslyszec wasze zdanie[quote name='ADAX' post='73750' date='21 wrzesień 2010 - 02:52']Hmm, może w takim razie, porozmawiaj z jego rodziną, jeśli to możliwe. Co można zdziałac, jeśli ma 22 lata (sic!) i zachowuje się w taki sposób. Sam się nie odeśle do szpitala psychiatrycznego, a;e jeśli jest nie groźny dla innych to można na jego zainteresowanie przymknąć oko i mieć ewentualne działania na uwadze, gdyby jednak, chciał tego diabła posłać, ee w zaświaty :)[/quote]
do.be.love.
Pustak
Infrzak
Kontakt:

Narazie slucham z uwaga co on gada i zbieram to w calosc, czy to mu sie zdaje czy nie , jestem od Nigo o wiele mlodszywiec mnie oleje bo juz nie raz tak bylo, widze co sie dzieje , rodzina mu nie pomoze, jedynie pogorszy sprawe, znam ich i wiem.. Jestem w USA wiec nic nie poradze. bede staral sie mu jakos pomoc , przemowic mu do rozumu :)

Szczerze to chcialem uslyszec wiecej wypowiedzi, jestem ciekawco o tym myslicie i jak widac nie wszyscy to zauwazaja. Mysla ze bajki to bajki, nic wielkiego.
Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 11:12 pm przez Pustak, łącznie zmieniany 1 raz.
do.be.love.
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Chyba dobrze, Orson, napisał. Gdy miałem z takimi osobami do czynienia, to rozmowy nie dawały rezultatów, chyba, ze były to powiedzmy ludzie zafascynowani, a nie chorzy na punkcie. Facet ( raczej dziecko) ma 22 lata i zajmuje się takimi pierdołami, choć nie powinno mnie to dziwić, bo znałem takiego, który lubił grać w ping ponga na balkonie*, gdy wszyscy patrzeli, a przed komputerem w gry internetowe całymi godzinami i zachowywać się jak pryszczaty nastolatek z pierwszej gimnazjum w wieku 20 lat.

*W wersji kompakt ręce plus, no chyba wiecie co. A tak przy okazji, był burakiem, ale to juz osobna historia.
Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 11:15 pm przez ADAX, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Pasja lub hobby to indyidualna sprawa, natomiast opisany tu przypadek jest rzeczywiście ciekawy i kiedy przejrzałem pierwszy post uznałem, że być może to żart. Ale obserwuj gościa na wypadek, gdyby zaczął mówić, że np. zamierza odbyć lot próbny na swoich anielskich skrzydłach.

Dodam tylko, że podobne zdarzenia mają miejsce też u niektórych osób interesujących się zjawiskami paranormalnymi, które wezmą je sobie za bardzo do serca. Przykładów podoawał nie będę, bo znacie wiele takich osób doskonale. Młodizeżowy syndrom odgrywania "kogoś więcej" gra tutaj główną rolę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”