ONZ: lada dzień odnajdziemy obcych w kosmosie.

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

ONZ: lada dzień odnajdziemy obcych w kosmosie.

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Coraz większe szanse na bezpośredni [url="http://"]kontakt[/url].

Astrofizyk Mazlan Othman, szef mało znanej agendy ONZ - Urzędu ds. Przestrzeni Kosmicznej (UNOOSA) został powołany na stanowisko specjalisty do spraw kontaktów z obcymi cywilizacjami.To on, w naszym imieniu ma decydować o tym, jak przebiegnie pierwszy kontakt - informuje news.com.auizacjami.[url="http://"]Przedstawiciele[/url] ONZ są przekonani, że biorąc pod uwagę rozwój [url="http://"]technik[/url] obserwacyjnych, odkrywanie coraz to nowych planet, prawdopodobieństwo napotkania obcej cywilizacji w kosmosie rośnie z dnia na dzień.

Organizacja uważa, że powinniśmy być przygotowani do takiego [url="http://"]spotkania[/url] - i właśnie takimi przygotowaniami ma zająć się Othman.

Profesor Richard Crowther, ekspert od prawa i [url="http://"]zarządzania[/url] przestrzenią kosmiczną w brytyjskiej agencji kosmicznej, który przewodzi delegacji Wielkiej Brytanii w UNOOSA uważa, że Othman to dobra kandydatura.

Jego zdaniem jednak nie mamy na razie większych szans na bezpośrednie spotkanie z kosmitami. Prędzej możemy odebrać od nich sygnał radiowy lub świetlny. Uważa też, że raczej napotkamy jakąś formę bakterii niż inteligentną formę życia.

Link
Ostatnio zmieniony ndz wrz 26, 2010 3:18 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: ONZ: lada dzień odnajdziemy obcych w kosmosie.

Właśnie obejrzałem Wiadomości na TVP1 było na temat tej konferencji.Widziałem tam Pana Leśniakiewicza i tzw. trapera ufo świra z Wylatowa podobnego do Brożka.Co ciekawe uświadomiłem sobie w jakim celu ONZ wystawiło nam przed oczy ten TEATRZYK.Przecież są ważniejsze rzeczy jak nowotwór czy głód w afryce, i wiele innych.Po co ta śmieszna inicjatywa skoro jeśli jest skazana na porażkę zakładając , że UFO to bzdura.Czy taki kosmita będzie chciał z nami rozmawiać, czy nie zainteresuje go pierwszy z brzegu chłop.Czy istoty zdolne do podróży międzygwiezdnych nie potraktują nas w iście ortodoksyjny naukowy sposób, czyli pod lupę.Jak sobie ONZ wyobraża że pociągną kabel przez kosmos ewentualnie użyją komunikacji w świetle lasera do rozmowy? Ja się zapytam z kim.Wszystko to wydaje się złudnymi bredniami i nie ma sensu.Czy tacy kosmici potrzebują jeszcze lidera?Kogoś kto ich prowadzi.Gdyby ci naukowcy byli tacy mądrzy to zauważyli by , że istnieje problem UFO. Nierozwiązany!!!!Dlaczego uważamy, że to my ich a nie oni nas znajdą.Czy przed kontaktem jeśli bym tego pragnął najpierw pewnie chciałbym poznać mojego rozmówce który cholera wie czy nie odpali 7000 głowic wodorowych w mój talerz i tyle mnie widziano.TU NIE TRZEBA GLOBALNEGO LIDERA. TU POTRZEBA GRUPY EKSPERTÓW KTÓRZY ZASTANOWIĄ SIĘ JAK TEN KONTAKT MOŻE SIĘ ODBYĆ!!!! Już widzę jak zieloni palą kukłę pani astrofizyk!!!!!
Ostatnio zmieniony wt wrz 28, 2010 6:35 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Według najnowszych doniesień pani astrofizyk zaprzecza aby miała pełnić rolę ambasadora Ziemian w kontakcie z kosmitami :) Więcej informacji jutro.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Mnie się tylko podobał rozbawiony uśmiech na twarzy pana Kraśko z "wiadomości", a na temat tej głupoty tej akcji i pani ambasador wolę się nie wypowiadać
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Rage
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Rage »

Napisałem to wcześniej w nie potrzebnie nowym temacie, ale napisze jeszcze raz tutaj (tamten do skasowania)

A co jeżeli to ma działać na zasadzie dezinformacji, czyli odwrócenie kota ogonem, bo rządy, a przynajmniej amerykański [ external image ] utrzymują od dawna kontakt z kosmitami. Zawsze pojawiające się takie "niusy" były pokazywane w formie śmieszności, a żeby wydanie wiadomości było na koniec jeszcze ciekawsze. Dlaczego teraz pojawiają się takie pomysły? Czy chcą nas na nich przygotować? Ogłosić światu (w końcu)? Nowy porządek świata [ external image ]?

Końcowe stwierdzenie pana Kraśko jak najbardziej trafne: "Czy to pomysł niespóźniony? Niektórzy mogą mieć wrażenie, że są już wśród nas".
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 11:02 am przez Rage, łącznie zmieniany 1 raz.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

A kto powiedział, że ONI muszą wiedzieć w ogóle o naszym istnieniu nie mówiąc już o spotkaniu. Myślą, może też, że jesteśmy jeszcze za bardzo rozwinięci tak jak było w Star Trek, że dopiero gdy Koklejn (nie wiem jak się pisze jego nazwisko) poleciał swoją rakietką i poleciał z prędkością światła to się Volkanie zainteresowali nami i przylecieli. Może tak samo musi byc w realu.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Mazlan Othman, astrofizyk z Malezji oficjalnie zaprzeczyła doniesieniom mediów, że została wybrana przez Organizację Narodów Zjednoczonych do reprezentowania naszej planety w przyszłych kontaktach z obcymi.

- Wiadomość brzmi bardzo fajnie, ale muszę jej zaprzeczyć - powiedziała brytyjskiemu dziennikowi The Guardian.

Organizacja Narodów Zjednoczonych również oficjalnie zdementowała wiadomość, która została po raz pierwszy podana przez "The Sunday Times" w weekend, a potem przez liczne inne media na całym świecie.

- Artykułu w "Sunday Times", jest nonsensem - powiedział rzecznik ONZ.

Informacja na podstawie AOL News i The Guardian
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 12:55 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Ale jaja Rychu bardzo się ciesze z takiego obrotu sprawy.Od początku sądziłem , że to brednie i tak się stało.Ale czy był to tylko przypadek szkoda , że takie wiadomości nie wspomniały o konferencji na temat ufo i broń jądrowa było by ciekawiej.A tak redakcyjna bujda albo zasłona dymna kto tam co woli...Na pewno dzięki takim bredniom ludzie nie zauważą problemu....Kolejny raz wmieszano w MEDIALNE bagno temat UFO podziękować dziennikarzom za rzetelność.....
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 2:00 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='UFOWORLDNEWS' post='74002' date='29 wrzesień 2010 - 15:57']A tak redakcyjna bujda albo zasłona dymna kto tam co woli...Na pewno dzięki takim bredniom ludzie nie zauważą problemu....Kolejny raz wmieszano w MEDIALNE bagno temat UFO podziękować dziennikarzom za rzetelność.....[/quote]

A bardzo możliwe, że zasłona przed tą konferencją w Waszyngtonie właśnie :)
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Buhaha :lol: :lol: , nie no, już mnie uspokoili. ale prima a prilis już był :P

Tak, bardzo prawdopodobne że była to przygrywka do konferencji o ufo i broni jądrowej
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”