Zdany – temat, który odszedł w niebyt
Re: Zdany – temat, który odszedł w niebyt
Coś co wygląda jak sklejone miski jest już zapisane w historii.
17 listopada 1986 , samolot pasażerski JAL 1628
Relacja bardzo wiarygodna
[ external image ]
17 listopada 1986 , samolot pasażerski JAL 1628
Relacja bardzo wiarygodna
[ external image ]
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
To że faktycznie były potwierdzone obserwacje wzrokowe obiektów podobnych do ''dwóch misek'' jest znane za nie długo zostanie to widzę zapomniane u mnie był taki przypadek na Podkarpaciu CE-3 który dokumentował jeszcze Rzepecki obiekt był w takim z kształcie.
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
Co nie znaczy oczywiście,że przypadek w Zdanach jest prawdziwy 

Ostatnio zmieniony czw lis 25, 2010 3:01 pm przez Pszebżydły ófok, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie, dokładnie tak. Szkic wkleiłem jako ciekawostkę ponieważ wyglądem (nie wielkością) jest 100% odzwieciedleniem tego z ZdanArku, ten obiekt o którym mowa w tym przypadku był ogromny i odnosił się do obserwacji dokonanej przez pilotów japońskiego samolotu w 1986.
Buhaha, ja do tej gazety napisałbym parę patań, ale szkoda mi czasu, ponieważ uważam to za bzdurę, ale jednak....grrr, jeszcze raz grrrrr po co ten człowiek pokazuję swoją twarz ?, czy nie boi się ośmieszenia????.
Jeżeli zobaczyliście te zdjęcie co Mariusz wkleił i przeczytaliście tą opowieść to szok, haha, tak dokładnie,dokładnie to co opisał to i sfotografował, ten cień kosmity jest zejexxxxxxbisty
Ale to mnie mniej interesuje ponieważ uważam że ten człowiek chyba postradał zmysły.
Zapytam was co myślicie o samym incydencie z Zdanów, tym co FN opisała i dokładnie chodzi mi o wymiary tych misek.
Zapytam was sceptyków, jak myślicie?, jakie wymiary (myślicie) miały te sklejone miski?
pozdrawiam
Jeżeli zobaczyliście te zdjęcie co Mariusz wkleił i przeczytaliście tą opowieść to szok, haha, tak dokładnie,dokładnie to co opisał to i sfotografował, ten cień kosmity jest zejexxxxxxbisty
Ale to mnie mniej interesuje ponieważ uważam że ten człowiek chyba postradał zmysły.
Zapytam was co myślicie o samym incydencie z Zdanów, tym co FN opisała i dokładnie chodzi mi o wymiary tych misek.
Zapytam was sceptyków, jak myślicie?, jakie wymiary (myślicie) miały te sklejone miski?
pozdrawiam
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Trudno tu cokolwiek powiedzieć z perspektywy lat poza tym , że niewiele się zmieniło.Fundacja N potrzebowała takiego sztandaru na jaki zasłużyła i dostała od FAKT-ów Zdany.Dobrze pamiętam ten okres bo miałem wtedy kontakt dość niezły z FN.Z czasem jednak pojawiało się coraz to więcej niejasności jak to zwykle bywa z FN.W sprawie tej jest dużo niejasności i zagadek i jak to bywa z relacjami takimi jak ta zdajemy się na łaskę FN.Możemy się tylko zastanawiać czy FN świadomie promowała fałsz czy padła ofiarą własnej bezgranicznej oświeconej wiary w niezwykłość tego świata.Przypadek bardzo kontrowersyjny ale pamiętajmy niech każdy ma swój rozum i niech kieruje zapatrywanie się na ten temat po swojemu.Ja tu nie jestem za ani przeciw tylko się wstrzymam. ;)Arek słusznie zwrócił uwagę , że mieliśmy w historii przypadki z podobnymi obiektami ale mimo to nie uwiarygadnia całej sprawy.
Ostatnio zmieniony sob sty 08, 2011 10:48 am przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamiętam, że właśnie wtedy postanowiłem "na poważnie" zająć się tymi zjawiskami i trafiłem tutaj. Zdany wydawały się niezwykle atrakcyjnym tematem ale już po krótkim czasie można było się zorientować, że coś jest tu nie tak. Przede wszystkim sama geneza tej historii. Oczywiście dużą pracę wykonał pan Rafał Nowicki i za to należy mu się szacunek ale sam też poniekąd przyczynił się do zagmatwania całej sprawy (przypominając choćby jego wypowiedzi na naszym czacie, które nie były jednoznaczne). Chodzi o sprawy, o których rzekomo wie pan Rafał i FN ale nie mogą powiedzieć.
Później przyszły różne analizy i artykuły, przede wszystkim świetny materiał Mariusza Fryckowskiego, który prezentowaliśmy u nas. Ten artykuł chyba nigdy nie doczekał się rzetelnej odpowiedzi ze strony FN. I to, przynajmniej dla mnie, stawia całą sprawę w wątpliwym świetle. Do tego dochodzą histeryczne reakcje Fundacji na wszelkie słowa krytyki i wyrazy wątpliwości.
Podsumowując przypadek ma bardzo mały stopień wiarygodności i pachnie na kilometr jednym wielkim cyrkiem.
Później przyszły różne analizy i artykuły, przede wszystkim świetny materiał Mariusza Fryckowskiego, który prezentowaliśmy u nas. Ten artykuł chyba nigdy nie doczekał się rzetelnej odpowiedzi ze strony FN. I to, przynajmniej dla mnie, stawia całą sprawę w wątpliwym świetle. Do tego dochodzą histeryczne reakcje Fundacji na wszelkie słowa krytyki i wyrazy wątpliwości.
Podsumowując przypadek ma bardzo mały stopień wiarygodności i pachnie na kilometr jednym wielkim cyrkiem.
Rysek ma wiele racji w tym co pisze, uważam Zdany za temat zamknięty a to, że FN robi z tego nadal ''karnawał'' nie ma się co dziwić. Zdarzenie nie zrobiło na badaczach nie tylko z Polski ale ze świata żadnego wrażenia ponieważ wiadome jest że to zwykła mistyfikacja i tak jest odbierana przez ufologów. W wielu kwestiach nie zgadzam się z M.Fryckowskim, ale uważam że Zdany to jego najlepsza praca ponieważ pokazała prawdziwe oblicze Zdanów.
Dobrze to podsumował Rysiek.
FN twierdzi że historia ta ma szansę stać się najlepiej udokumentowaną historią pojawienia się ufo na świecie. Śmiech na sali. Brak obiektywizmu.
FN twierdzi że historia ta ma szansę stać się najlepiej udokumentowaną historią pojawienia się ufo na świecie. Śmiech na sali. Brak obiektywizmu.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Nie wnikając w szczerość i prawdziwość FN.W sprawie Zdan można znaleźć jeszcze jeden element a mianowicie uwiarygadnianie tego przypadku zdjęciami misek z innych krajów czy słusznie??Czort wie...