Polski Reptilianin (1992)

Historyczne przypadki spotkań z obiektami UFO i ich pasażerami.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Polski Reptilianin (1992)

Post autor: Newsman »

Panowie, do rzeczy - zakładając ten temat spodziewałem się właśnie takiej reakcji, choć myśle, że takie "mizerne" sprzeczki o to, który badacz jest lepszy czy lepsiejszy, należy odłożyć na bok (bo może dojść do sytuacji, w których argumenty będą wyglądać następująco: badacz X jest lepszy od Y, bo ma większe to i owo). Przychylam się do opinii Jacquesa Vallee, który mówi, że o UFO wciąż wiadomo na tyle mało, że nie możemy wysnuwać pewnych hipotez, co nie znaczy, że nie możemy sobie czasami podywagować.

Zgadzam się poniekąd z tym, że niektóre metody radiestezyjne są skuteczne, że tak powiem "w polu" i istnieją prawdziwi eksperci, którzy się tym parają (kilkakrotnie byłem świadkiem ciekawych zdarzeń, w tym czegoś podobnego do poszukiwań grunwaldzkich). Nie wiem natomiast, jak odnieść się do kwestii ich skuteczności w przypadku UFO, choć ktoś kto rozwinie tą tematykę naszym forumowiczą (trzeba dodać bardzo zawiłą) będzie mile widziany.

Dodam tylko, że nie jest to jedyny kontrowersyjny przypadek z tej książki. W następnym temacie przedstawimy słynne zderzenie malucha z UFO i inną zabawną historię (choć już z naszych "archiwów").
Ostatnio zmieniony ndz gru 05, 2010 10:11 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='Yan_Volskee' post='77219' date='05 grudzień 2010 - 12:10']Panowie, do rzeczy - zakładając ten temat spodziewałem się właśnie takiej reakcji, choć myśle, że takie "mizerne" sprzeczki o to, który badacz jest lepszy czy lepsiejszy, należy odłożyć na bok (bo może dojść do sytuacji, w których argumenty będą wyglądać następująco: badacz X jest lepszy od Y, bo ma większe to i owo). Przychylam się do opinii Jacquesa Vallee, który mówi, że o UFO wciąż wiadomo na tyle mało, że nie możemy wysnuwać pewnych hipotez, co nie znaczy, że nie możemy sobie czasami podywagować.

Zgadzam się poniekąd z tym, że niektóre metody radiestezyjne są skuteczne, że tak powiem "w polu" i istnieją prawdziwi eksperci, którzy się tym parają (kilkakrotnie byłem świadkiem ciekawych zdarzeń, w tym czegoś podobnego do poszukiwań grunwaldzkich). Nie wiem natomiast, jak odnieść się do kwestii ich skuteczności w przypadku UFO, choć ktoś kto rozwinie tą tematykę naszym forumowiczą (trzeba dodać bardzo zawiłą) będzie mile widziany.

Dodam tylko, że nie jest to jedyny kontrowersyjny przypadek z tej książki. W następnym temacie przedstawimy słynne zderzenie malucha z UFO i inną zabawną historię (choć już z naszych "archiwów").[/quote]

Już nie chcę mi się komentować słów Pszebżydły ófokbo chyba to nie ma żadnego sensu powiem jeszcze raz Ten kto NIC nie robi się nie myli !!!

Piotrze racja radiestezja interesuje mnie mniej niż tematyka UFO, ale uważam że w badaniu tego zjawiska również może sie przydać podam choćby przykłady stosowania tej metody przy wykrywaniu ''miejsc po lądowaniach UFO'' w okolicach Moskwy w latach 80 siątych. Coś na ten temat wspominała w polskim tłumaczeniu M.Popowicz.

Piotrze podam Ci jedne z przykładów wręcz dla niektórych niedorzeczny - gdy Wilk wykrywał podwójne oczko na sieci oznaczało ze wkrótce pojawi się tam UFO ale nie koniecznie widoczne i materialne Wilk potrafił dośc dobrze i precyzyjnie podać nawet godzinę. Bzowski w takich miejscach a szczególnie Pan Darek wykonał wiele interesujących świetlnych zjawisk wcale nie podobnych do UFO tylko z grubsza. Niestety żona Pana Bzowskiego porozdawała po śmierci jego archiwum teraz z Darkiem szukamy tych osób ;)

Takie ''wykrywanie'' uważam że rewelacyjne, niestety jak na razie po Wilku znam tylko Pana Darka który umie robić podobne sprawy - mam nadzieję że zdołam to załapać do własnych eksperymentów. Ale Wilk był też osobą sensytywną wiec miał pewne inne predyspozycje niż inni radiesteci i tu może być lekki problem.

Piotrze jeden nigdzie nie publikowany przypadek z ''siecią i czasem'' opisuję na podstawie relacji Darka w mojej książce nawet mi jest w to ciężko uwierzyć ale nie mam podstaw aby sądzić że Darek jest kłamcą. Dobrze by był zrobić z nim jakiś wywiad na temat legendarnych zdarzeń jakie badała jego grupa.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='azor' post='77231' date='05 grudzień 2010 - 14:54']Piotrze jeden nigdzie nie publikowany przypadek z ''siecią i czasem'' opisuję na podstawie relacji Darka w mojej książce nawet mi jest w to ciężko uwierzyć ale nie mam podstaw aby sądzić że Darek jest kłamcą. Dobrze by był zrobić z nim jakiś wywiad na temat legendarnych zdarzeń jakie badała jego grupa.[/quote]

Arku może uda Ci się namówić pana Darka na wizytę na naszym czacie. Moglibyśmy zrobić takie spotkanie za tydzień.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Porozmawiam ale nie obiecuję Darek to bardzo skromna osoba nie szukająca rozgłosu sądzę że jego relacje mogłyby wiele powiedzieć a nawet sprostować pewne niedomówienia ?

I jeszcze jedno wielu krytykow/sceptyków itp., powołuje się na pracę i autorytet Rzepeckiego zatem polecam tym co drwią z KB aby zapoznali się z opinią Rzepeckiego w jednym z Czasów UFO z 2002 roku.

cytuję

''Autor poniższego artykułu jest niewątpliwie ufologiem ‘’niekonwencjonalnym’’, przez co niektórzy uważali go za ‘’maniaka’’., ‘’pseudoufologa’’, czy też wręcz ‘’oszusta’’. Z biegiem czasu okazało się jednak, że to Pan Kazimierz miał rację, a Jego ‘’eksperymenty’’ dają zaskakujące rezultaty. Jest On prekursorem fotografowania ‘’niewidzialnych NOL’’, o czym właśnie traktuję niniejsze opracowanie. Polecam je uwadze zachęcam Czytelników do ‘’eksperymentów na własną rękę’’.

Bez komentarza ;)
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Orson' post='77240' date='05 grudzień 2010 - 19:46']Hej, i wszystko jasne:D.

Jak można traktować poważnie opowieści człowieka, który widywał rzeczy, których nie widywali inni i jeszcze miał do innych o to pretensje?;D. Trochę przykra postać.[/quote]

Orson jak nie masz innego nic do powiedzenia tylko nadal piszesz te żenujące e treści oparte na braku podstawowej elementarnej wiedzy w dziedzinie ufologii to się nie wygłupiaj bo wystarczy nieco zasięgnąć literatury aby zobaczyć że takie przypadki się naprawdę zdarzały. Sam osobiście dokumentowałem kilka identycznych na Podkarpaciu choćby nawet Nockowa- Będzienica. Ale Twój umysł jest tak szczelnie zamknięty że nie dopuszcza nic poza tym co znasz !!! A druga sprawa proszę o dowody że Bzowski takie zjawiska widywał SAM bo znam przypadek co faktycznie ponad 50 osób nie widziało tego NOL-a a on wraz z dwiema innym i osobami tak przy okazji namówiono dziennikarza aby wykonał w tym kierunku fotke sprawa dość znana myślę NŚ pisał nawet o tym publikując tą fotkę.

I tutaj jest właśnie pole do popisu dla naukowców otwartych i bez uprzedzeń aby wytłumaczyli dlaczego tak jest że często to zjawisko staje widoczne dla jednej osoby a inni np. juz z boku tego nie zobaczą wiem że coś podobnego było tez w Wylatowie w 2002 roku.

Mało tego powiem Wam że kilka dni temu nawiązałem kontakt z mieszkanką Rzeszowa która w sierpniu 1984 roku przeżyła CE-2 o 9 rano na Podwisłoczu bawiąc na spacerze swojego 2 letniego syna. I proszę mi tutaj powiedzieć dlaczego NIKT tego nie widział prawie w centru miasta !!! A NOL- zawisł nad drzewami łamiąc je. Sprawę będe dokumentował w Rzeszowie gdy zrobi się cieplej ale lokalizacje juz znam.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Pantanal szanuję Twoją wiedzę o UFO ale niewiele wiesz jak widzę na temat ''fotografowania niewidocznych UFO'' i sądzę że ten temat jest u nas jest jak mur nie do przebicia. Kazio i jego fotki to nie wszystko Panowie. W tej chwili prowadzę od jakiegoś czasu korespondencję z badaczami na Białorusi którzy w oparciu o skonstruowane specjalne czujniki IR przez Kosmopoisk wykonują doświadczenia w takim zakresie mają dwa bardzo ciekawe nocne zdjęcia z podczerwieni Rosjanie także. Tam traktują to poważnie i nikt się nie śmieje jak u nas. Tam szukają odpowiedzi dlaczego tak się dzieje i co za tym stoi ?

Być może i ja będę miał ten czujnik choć Pantanal dysponuję pierwszą moją fotografią wykonaną w podczerwieni ( z pośród setek) gdzie wykluczono owady czy ptaki bo to przy czasie 15 sek naświetlnia oczywiste pozostawały tzw. ''martwe piksele' ' ale analiza Z Białorusi oraz Marka wykluczyły dlatego to zdjęcie jest dużą ciekawostką i nie może być traktowane aa to owadoptak ;) i koniec tematu. Pantanal nie absurdalne to czyste prawa fizyki to wszystko, pasma IR czy UV potrafią zarejestrować coś co ludzkie oko nie widzi to nie żadna magia to zwykła fizyka.
Ostatnio zmieniony pn gru 06, 2010 3:16 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Pszebżydły ófok
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Pszebżydły ófok »

[quote name='azor' post='77268' date='06 grudzień 2010 - 16:48']A druga sprawa proszę o dowody że Bzowski takie zjawiska widywał SAM bo znam przypadek co faktycznie ponad 50 osób nie widziało tego NOL-a a on wraz z dwiema innym i osobami tak przy okazji namówiono dziennikarza aby wykonał w tym kierunku fotke sprawa dość znana myślę NŚ pisał nawet o tym publikując tą fotkę.[/quote]

Takie objawy może dawać schizofrenia.Ewentualnie to oszustwo.Ciekawe co by o tych zdjęciach powiedzieli specjaliści :) .
Jack. Bauer
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Jack. Bauer »

Jeśli chcecie to mozecie zapytać pana Bzowskiego, mam do niego numer gg, oficjalny. Kiedyś znalazłem na stronce poświęconej jego pracy.

7635257 gg
[ external image ]

They must find it difficult... those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority.

- Gerald Massey

Moje imię po japońsku:

ジャツェック
hm0
Infranin
Kontakt:

Post autor: hm0 »

To zapytaj go i napisz nam, co odpisał. :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA SPOTKAŃ Z UFO”