Zjawa na cmentarzu?

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zjawa na cmentarzu?

Post autor: Rysiek23 »

Istnieją ludzie, którzy większość swojego życia spędzają na cmentarzach wykonując tysiące zdjęć tylko po to by na jednym lub dwóch odkryć znak zza światów. Otrzymałem zdjęcie wykonane przez anonimowego autora we Włocławku na Cmentarzu Komunalnym z prośbą o publikację. Poddaje więc pod Waszą uwagę:

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony pt gru 17, 2010 5:15 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sandra
Homo Infranius
Kontakt:

Re: Zjawa na cmentarzu?

Post autor: Sandra »

Zdjęcie robione jest z dość znacznej odległości, więc ktoś mógł tam rzeczywiście stać.

Ale są tu spece od fotografii, to pewnie lepiej to zbadają.
crunk_mp
Infrzak
Kontakt:

Post autor: crunk_mp »

Wydaje sie jakby ktoś tam był.

O której godzinie było robione to zdjęcie?

Dobrze by było "usłyszeć" coś nt. tego zdjęcia od samego autora.
Ostatnio zmieniony pt gru 17, 2010 11:07 pm przez crunk_mp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Hmmm, może ktoś tylko nakleił tam tą osóbkę ?

Wydaje mi sią że nie jest to złudzenie. To cosik zakrywa pomnik po lewej jak i znicz za "duchem". Ale czy to naprawdę zjawa albo czy wklejona fałszywka programem komputerowym?
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
szymcio69
Początkujący
Kontakt:

Post autor: szymcio69 »

Witam :)

z tej strony autor tego zdjęcia . zdjęcie zostało wykonane na włocławskim cmentarzu komunalnym dokładnie 1 listopada o godzinie 20 44 :) jestem przekonany ze nikogo tam nie było bo bawię się fotografią i wiedziałem ze jak będzie stał tam jakiś człowiek obojętnie gdzie to popsuje mi zdjęcie . zwróćcie uwagę na to ze jak był by to naprawdę człowiek to by inaczej wyglądał . owszem można uzyskać taki efekt człowiek jest prześwitujący w szczególności w nocy ale przecież cały będzie prześwitywał zarówno nogi jak i tułów . a tu nóg nie ma a za to jest ciało . i to jest bardzo dziwne . bardzo łatwo stwierdzić czy zdjęcie jest przerabiane czy nie . ponieważ jak się zaczniemy bawić jasnością zdjęcia i takie tam, to w miejscu gdzie coś majstrowaliśmy doklejaliśmy to będzie się inaczej zachowywał bo nie będzie się rozjaśniało tak samo jak reszta . Zwróćcie Uwagę na wygląd tej zmory . ma dziwny szary płaszcz bardzo krótki i długie włosy . byłem tam w dzień ale postawiony tam jest nowy grób, heh nowy z 89 roku . leży tam kobieta z mężem o ile dobrze pamiętam .
Awatar użytkownika
Sandra
Homo Infranius
Kontakt:

Widać wyraźnie postać kobiety, skoro twierdzisz, że tam nikogo nie było, to może coś się tam ułożyło w taką postać.,

Szkoda, że nie ma zdjęcia tego samego miejsca w dzień, można by było porównać. :rolleyes:
szymcio69
Początkujący
Kontakt:

dla mnie to nie problem isc i zrobic w dzien :)
Awatar użytkownika
Sandra
Homo Infranius
Kontakt:

To można zrobić i wstawić, będzie jakieś porównanie. Może masz jakieś z listopada? :D
szymcio69
Początkujący
Kontakt:

nie no nie mam zwyczaju chodzic na sesje na cmentarz :) :D
hoobertoos
Infrzak
Kontakt:

Post autor: hoobertoos »

ponieważ jak się zaczniemy bawić jasnością zdjęcia i takie tam, to w miejscu gdzie coś majstrowaliśmy doklejaliśmy to będzie się inaczej zachowywał bo nie będzie się rozjaśniało tak samo jak reszta

Możesz sprezyzować ? ;)

Ja mogę powiedzieć, że do takich zdjęć nie odnosiłbym się sceptycznie jakieś 15-20 lat temu, ale teraz w dobie fotoszopa dla amatora takiego jak ja jest to 5 minut klikania :) Wyciąć osóbkę, wkleić na cmentarz, ustawić przezroczystość na 50% i mamy Ducha.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”