Kręgi zbożowe: sezon 2011
Re: Kręgi zbożowe: sezon 2011
A zastanawialiście się dlaczego tak piekne kształty może malowac mróż na szybach, jakie kształty maja płatki sniegu i czy wiatr w zbożu i w trawie nie może poczynic tego samego, zwłaszcza gdy towarzyszy mu deszcz..?
-
- Full Active
- Kontakt:
Znowu pijani kombajniści z polski dorwali się do kolejnych pól 

Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
No właśnie. Piekne porównanie. To teraz trza szukać dziadka mroza:) Może tyo też obcy hihi:)
[left][indent] [/indent][/left]
Właśnie Danut, i chociaż już nieraz obserowano latające kule które miały być odpowiedzialne za piktogramy, lub mówi się o dziwnych trąbach powietrznych które także mają być przyczyną, nie wspominając o teoriach jakoby to ufoludki robiły te kręgi, pozostaje ta możliwość że jest to jakiś rzadko spotykany fenomen samej przyrody.
Oczywiście nadal brakuje twardych dowodów żeby potwierdzić że robi to "matka-natura", ale tak samo brakuje dowodów że ufoludek te kręgi robi.
Tajemnicę mrozu na szybie już wyjaśniono, ale co np. powoduje przesuwanie się tych kamieni na pustyni w USA?, od lata siedzą tam studenci i profesorzy i próbują wyjaśnić ten fenomen. a
A jeszcze niedawno wpadł mi w ręce ten art. o tworzących się kręgach kamiennych na Alasce, myślę, że tezy przedstawione w tym artykule idą w właściwym kierunku, ale zobaczcie to sobie sami
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2665675.stm
Oczywiście nadal brakuje twardych dowodów żeby potwierdzić że robi to "matka-natura", ale tak samo brakuje dowodów że ufoludek te kręgi robi.
Tajemnicę mrozu na szybie już wyjaśniono, ale co np. powoduje przesuwanie się tych kamieni na pustyni w USA?, od lata siedzą tam studenci i profesorzy i próbują wyjaśnić ten fenomen. a
A jeszcze niedawno wpadł mi w ręce ten art. o tworzących się kręgach kamiennych na Alasce, myślę, że tezy przedstawione w tym artykule idą w właściwym kierunku, ale zobaczcie to sobie sami
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2665675.stm
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
"Piktogram" w Mexico City
Reuters
[ external image ]
fot. Reuters
Prezentowny na zdjęciu piktogram pojawił się 19/20 marca 2011 r. na polu w Tlapanoloya na obrzeżach Mexico City. Od tego czasu na polach owsa w tym rejonie znaleziono pięć formacji rozmieszczonych na dwóch polach. Powalać to one nie powalają...
PS: Zauważyliście, że piktogramy z zachodu przenikają na "wschód" (Indonezja) i "południe" (Meksyk, Brazylia). Spóźniona moda?
Reuters
[ external image ]
fot. Reuters
Prezentowny na zdjęciu piktogram pojawił się 19/20 marca 2011 r. na polu w Tlapanoloya na obrzeżach Mexico City. Od tego czasu na polach owsa w tym rejonie znaleziono pięć formacji rozmieszczonych na dwóch polach. Powalać to one nie powalają...
PS: Zauważyliście, że piktogramy z zachodu przenikają na "wschód" (Indonezja) i "południe" (Meksyk, Brazylia). Spóźniona moda?
Ostatnio zmieniony pt mar 25, 2011 6:06 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Chyba nie gdyby chciano aby Meksyk był na topie pod tym względem fałszerzy nie brakuje czekano aż do 2011 roku ? Ja jestem ciekaw nie kształtu ale tego co jest tam w środku ale czy ktoś to należycie zbada ?
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
Dosyć amatorsko to wygląda.Słabo się postarali na początek sezonu 

- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
:rolleyes: [quote name='Pantanal' post='83164' date='25 marzec 2011 - 23:55']Dziś piktogramy to już jakaś tam dawna historia. Powalają "tajemniczością", ale tylko latem. Ponadto główną tajemnicą pozostaje to, dlaczego był to przez długi czas fenomen czysto zachodni i jakoś tylko sporadycznie obejmował pola w krajach trzeciego świata.[/quote]
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Ale niestety jak na razie żaden żartowniś nie przyznał się do tego że PZ Wylatowskie to jego dzieło. W trzech przypadkach osobiście sądzę że to nie robota ludzka. Szczególnie z roku 2000, 2003 i 2004 nie mam bladego pojęcia kto i jak to wykonał.
Mimo wszystko 2 tygodniowy pobyt w Wylatowie świetnie wspominam do dziś i nie żałuję tego - warto było
Mimo wszystko 2 tygodniowy pobyt w Wylatowie świetnie wspominam do dziś i nie żałuję tego - warto było

Pierwszy piktogram w Wlk. Brytanii:
Innage, Walia, 22 kwietnia
[ external image ]
cropcircleconnector.com
Innage, Walia, 22 kwietnia
[ external image ]
cropcircleconnector.com