Często oglądam i analizuję statystyki odwiedzin strony
i zauważyłem że tam nie ma przypadkowości, ale ludzie wchodzą grupami.
Np w odstępie kilku sekund jest kilka wejść na dane hasło z wyszukiwarki,
a potem nawet godzina przerwy.
Zjawisko obserwuje od początku.
Wejścia są z różnych adresów IP, z różnych miast.
Czy ktoś to jeszcze zauważył?
Czyżby ludzie nieświadomie przekazywali sobie myśli i wpisywali jednocześnie tą samą fraze w google?
Może zaraźliwość ziewania jest czymś podobnym?
Statystyki strony www - telepatia?
Statystyki strony www - telepatia?
Ostatnio zmieniony wt mar 08, 2011 9:51 pm przez robertcb, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na moją stronę - poradnik - w całości poświęconą tematyce CB radio.
<a href="http://radioamator.elektroda.eu">CB radio - poradnik</a>
<a href="http://radioamator.elektroda.eu">CB radio - poradnik</a>
Re: Statystyki strony www - telepatia?
Często oglądam i analizuję statystyki odwiedzin strony
i zauważyłem że tam nie ma przypadkowości, ale ludzie wchodzą grupami.
Np w odstępie kilku sekund jest kilka wejść na dane hasło z wyszukiwarki,
a potem nawet godzina przerwy.
Zjawisko obserwuje od początku.
Wejścia są z różnych adresów IP, z różnych miast.
Czy ktoś to jeszcze zauważył?
hmm, sądze, że to przypadek, lub wynik tematów na forum onetu ( nie raz widzę linki czy to do forum, serwisu a nawet do twojej strony), na którym jak wiemy zagląda masa ludzi, np. nagle 1000 osób czyta wpis, a później z tego 500 odwiedza stronę, a 250 w jednym momencie, i później się to powtarza. Z wyszukiwarką można w ten sposób też działać, wystarczy wpisanie jakiejś frazy, tagu, który może być umieszczony w danym artykule, czy stronie głównej. O telepatii, można było by pisać, jeśli dotyczyło by to kilku niezależnych stron, w których miały by miejsce podobne przypadki, ale jak na razie jest to trochę takie przeświadczenie, o "wyjątkowości" strony.
Wiesz, wcale o to nie trudno, na świecie jest masa ludzi, i na przykład mogą jednocześnie odwiedzić stronę w tym samym czasie, o tym pisałem wyżej.Czyżby ludzie nieświadomie przekazywali sobie myśli i wpisywali jednocześnie tą samą fraze w google?
Może zaraźliwość ziewania jest czymś podobnym?
Z tego co mi wiadomo, naukowcy na ten temat mają zdanie takie, że ziewanie i zarażanie nim drugą osobę, jest odziedziczone od naszych przodków, którzy pilnując ogniska czy schronienia, za pomocą ziewania, pobudzali organizm by ten nie przysnął, jak i jego współtowarzysze, których organizm odczytywał "znak" i powtarzał to samo. Co innego gdyby ktoś ziewał za wygłuszoną i zasłoniętą ścianą a obok stała by inna osoba i zrobiła to nieświadomie w tym samym momencie lub sekundę po, ale jak zapewne zauważyłeś, ziewamy gdy ktoś ziewnie a my to widzimy i słyszymy

- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Też uważam, że te statystyki to przypadek, wynik tematów z onetu, wp itd..Ale dziekuję Robertowi za ten nieprzypadkowy według mnie wpis.
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Robertcb, a może na wesoło; http://www.youtube.com/watch?v=sz0dWjY_VuA...feature=related
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
-
- Infrzak
- Kontakt:
Tak, na pewno to była telepatia, przecież np. jak wsiadam do autobusu, czy do tramwaju, to w około jest pełno ludzi, też chcących wsiąść ! A o kasowaniu biletu nie wspomnę... Wniosek, że ludzie już dawno korzystają z telepatii.
[ external image ]
They must find it difficult... those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority.
- Gerald Massey
Moje imię po japońsku:
ジャツェック
They must find it difficult... those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority.
- Gerald Massey
Moje imię po japońsku:
ジャツェック
-
- Homo Infranius Plus
- Kontakt:
To jakaś grubsza sprawa i spisek...
Teraz pewnie jakiś czas nie będzie aż takich grupowych wejść , tak dla niepoznaki, a potem wszystko wróci do normy...
Teraz pewnie jakiś czas nie będzie aż takich grupowych wejść , tak dla niepoznaki, a potem wszystko wróci do normy...