"Matka obca" w Fatimie

Różne religie, Biblia, własne interpretacje pisma, cuda, etc.
ismail70
Początkujący
Kontakt:

Re: "Matka obca" w Fatimie

Post autor: ismail70 »

[quote name='Pantanal' post='84850' date='23 maj 2011 - 00:43']Jak się chciałeś popisać, to ci ewidentnie nie wyszło... Przecież tu nie chodzi o tą Fatimę, tylko o miejscowość w Portugalii![/quote]

własnie o to chodzi dlaczego Fatima :) idźmy dalej dlaczego nazwa tej miejscowości nie została zmieniona ? z sympatii katolików do Islamu ? przypatrz się fotografiom tych dzieci
ismail70
Początkujący
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='84855' date='23 maj 2011 - 01:01']Nie rozumiem, co ma kwestia wizerunków tych dzieci do islamu... Nazwy Alhambra też nie zmieniono. I co z tego w kwestii fatimskich objawień?[/quote]

Fatima była córką proroka Muhammada Dlaczego te objawienia trzymano w tajemnicy a potem na kolanie sklecono oficjalną wersje tego co się wydarzyło, przecież jak by ujawniono treść objawień wcześniej potwierdziło by to ich prawdziwość

dlaczego zakazano im mówić o treści i trzymano to wszystko w tajemnicy przecież nie było tam nic szczególnego ? A może było coś co zagrażało kościołowi
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

To ,że Fatima była córką Mahometa ,to niedobrze ismail.Dlaczego?-bo sprawa sukcesji po proroku do dziś owocuje konfliktem szyicko -sunnickim.Z drugiej strony co córka Mahometa ma wspólnego ze zdarzeniami z 1917 roku oprócz tego ,że prawdopodobnie nazwa miejscowości jest pochodzenia arabskiego i to oni nadali ją tej miejscowości.A co byłoby gdyby te zdarzenia wydarzyły się np w Stalingradzie lub Ulianowsku w czasie, gdy to miejsca jeszcze się tak nazywały.To byłyby dopiero cynadry jak balony.
ismail70
Początkujący
Kontakt:

[quote name='Andrzej 58' post='84860' date='23 maj 2011 - 01:40']To ,że Fatima była córką Mahometa ,to niedobrze ismail.Dlaczego?-bo sprawa sukcesji po proroku do dziś owocuje konfliktem szyicko -sunnickim.Z drugiej strony co córka Mahometa ma wspólnego ze zdarzeniami z 1917 roku oprócz tego ,że prawdopodobnie nazwa miejscowości jest pochodzenia arabskiego i to oni nadali ją tej miejscowości.A co byłoby gdyby te zdarzenia wydarzyły się np w Stalingradzie lub Ulianowsku w czasie, gdy to miejsca jeszcze się tak nazywały.To byłyby dopiero cynadry jak balony.[/quote] Własnie matka boska od lenina :) a czy ja powiedziałem że nie dobrze ?Czy to twoja nad interpretacja a nazwa miejscowości nie jest prawdopodobnie pochodzenia arabskiego, tylko jest pochodzenia arabskiego
ismail70
Początkujący
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='84861' date='23 maj 2011 - 01:45']Oj Andrzej, ale się uśmiałem. Masz u mnie ogromny punkt, za te cynadry! Swoją drogą, to też "nieczysty" pokarm. Wracając do sytuacji - mniemam, że mamy tu do czynienia z neofitą, który stara się w wielu miejscach iść na myślowe skróty. Cóż, to że łączy on Fatimę z Fatmą uważam za przejaw jakiejś teorii spiskowej... Wydaje mi się jednak, że tą religijną żarliwość może poskromić jedynie kurs filozofii.[/quote]

wiesz morze bez psychoanalizy bo nawet opinie największych psychoanalityków okazywały się często nie trafione . dla mnie osobiście psychologia to nauka taka sama jak astrologia,nie mylić z astronomią. Tym bardziej w twoim wykonaniu.

a co do teorii spiskowych ma to oznaczać mniej więcej to samo co " to bzdura"
ismail70
Początkujący
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='84867' date='23 maj 2011 - 02:02']Ale Ismailu, wyjaśnij o co ci właściwie chodzi z tą Fatimą. Twoje enigmatyczne odpowiedzi raczej nie prowadzą w żadnym kierunku. O co więc, mówiąc kolokwialnie, biega? Dla łatwości, to ci ja wypunktuje:

- Dlaczego kontrowersyjny katolicki cud, ma być cudem islamskim? Bo nie wiem.

- Co ma wspólnego nazwa z treścią cudu? Też nie wiem

- Co ma z tym wspólnego wizerunek tych dzieci? Zupełnie nie wiem.[/quote]

czytałem kiedyś książkę w której było zdjęcie tych zakonnic trzymały w rękach różańce z tym że nie były to różańce katolickie

a co do spisku to samo ukrywanie czegoś trzymanie w tajemnicy przed opinia publiczną świadczy o tym że coś jest nie zgodne z prawem lub na jego granicy

słowo tajemnica państwowa lub ścisłe tajne działania oznacza działania w większości poza prawem o których opinia publiczna nie powinna wiedzieć jak w sprawie np Generała Sikorskiego taki przykład tylko, ale dlaczego do tej pory nie ujawniono archiwów ? skoro nic szczególnego tam nie ma ,jak mówi oficjalna wersja tylko niech poleżą jeszcze kilkadziesiąt lat ?

O czym świadczy trzymanie tych objawień i tych dzieci "zastrzasznie" ich żeby o tym nie mówiły ? zadaje pytania

Może o tym że było tam coś co kościołowi nie było na rękę
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

pewnie zaraz Muslimy zarządają zwrotu ziem zagarnietych przez niewiernych ,więc Hiszpania ,Portugalia,pół Ukrainy Mołdawia ,no w sumie też i Rumunia ,Węgry ,bo Muslimy też tam byli.

Pewnie i opatentowali różaniec ,system przerzucanych nałożonych na nić kawałków drewna ,i pewnie za zapis liczb też trzeba by im zapłacić :):):)

System modlitw oparty na przerzucaniu wisiorków pochodzi z dalekiego wschodu jest buddyjski albo nawet hindi czyli jescze starszy ,zapis cyfr arabskich ,wcale nie został wymyślony przez arabów ,jest prawdopodobnie Khmerski tez daleki wschód ,Muslimy podbiły częśc półwyspu Iberyjskiego ,ale ludnośc już tam była ,a najeźcy nadają własne nazwy miejscom .mamy Nową Zelandię a przecież Zeeland to nazwa regionu w Hollandii .

Stad pisanie ,że Fatima jest nazwą Arabską określonego miejsca dlatego że tam objawiła sie tak naprawdę córka Mahometa a dzieci miały dany ,od Nej ,Arabski różaniec jest tworzeniem nowej historii.

Nie jestem wyznawcą zrzeszonym w instytucji o nazwie Kościół Katolicki ,ale to co sugerujesz jest ... co najmniej dziwne i zabawne .

Drogie Muslimy ,gdybyście tylko umieli popatrzeć na siebie z boku ,ech.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Jakie piekne założenia ? Walka z niewiernymi ,śmierć za odejście od religii Proroka ,kara śmierci za racjonalizm ,przecież nawet teoria ewolucji jest zabroniona, mało tego pokemony były zabronione bo jeden przeistaczał sie w drugiego. A kto zniszczył w imie najwyższego 2000 letnie posągi buddy, zniszczył nos sfinksowi , nie pewnie religia jest pokojowa tylko jej wyznawcy niekoniecznie.

Fajnie jest w obliczu prawa za cudzołustwo faceta karać kobietę ,najlepiej przez ukamionowanie i na stadionie ,zawsze jakaś inna rozrywka,

No i nie można przedstawiać narysowanego Mahometa bo to karane jest -śmiercią

Po prostu wszystko - silence i kill you

Fajnie jest też pojeździć na wielbłądzie i powymachiwać kałachem gorzej jak przychodzi do codziennej pracy.

Rozmawiałem kiedyś z mułłą, miał mi za złe że jesteśmy w Afganistanie, tylko jak zapytałem co on robi tutaj,(Hollandia) to sie nadąsał ,łatwo brać zasiłki w Europie, czemu takiego złego raju nie zrobią u siebie ?
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Katarzyna_1 »

Przerażają mnie panów ostatnie dywagacje w kontekście Fatimy - córki Mahometa. I nie dlatego, że akurat należę do KK. Dlaczego? Bo nie wierzę, że p. Ismail70 jest muzułmaninem.

A może takie babskie myślenie mam. Fatima-Fatma-fatum-fatal itd? ;)
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

czytałem kiedyś książkę w której było zdjęcie tych zakonnic trzymały w rękach różańce z tym że nie były to różańce katolickie
Masz na myśli tą trójkę dzieci?

Zastraszenie dzieci miało miejsce ale to dlatego że chciano się dowiedzieć czy mówią prawdę czy sobie to tylko wymyśliły.

Te główne terroryzowanie dzieci miało miejsce przed"objawieniem" . Trzeba wziąć pod uwagę że na początku dzieci opowiadały o świetlistej postaci którą oprócz nich nikt nie widział, nie ma się co dziwić że ludzie z niedowierzaniem podchodzili do tych relacji
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAGADNIENIA RELIGIJNE”