Góra Ossona: Częstochowska strefa UFO

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Góra Ossona: Częstochowska strefa UFO

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='arek' post='85083' date='31 maj 2011 - 08:15']a dresik bloga ?[/quote]

http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

@ azor---Arku oststnio byli chłopcy od nas...prócz zdemontowanego komina głównego, nie zabezpieczonej wielkiej dziury! nic się nie dzieje. Stoi tablica teren prywatny. Na niebie narazie cisza...niebawem porobimy tam wiecej zdjęć. Jesteśmy w kontakcie!
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Co dzieje się na tej górze?

Jeden z jego kolegów, po sporządzeniu raportu na temat Góry Ossona zadzwonił do niego i oznajmił z drżeniem w głosie: „Nie będę się więcej zajmował tą górą. Żegnaj”. To ostatnie słowa, jakie od niego usłyszał.

Pewnej letniej nocy w 2002 r. Grzegorz Tarczyński z Częstochowy otrzymał telefon od swojego brata. Mężczyzna, który pracował nieopodal Huty Częstochowa, w pobliżu wzniesienia nazywanego Górą Ossona donosił mu o bardzo dziwnym zjawisku, które obserwował on i jego kolega z nocnej zmiany.

Grzegorz, nie wahając się ani chwili, udał się we wspomniane miejsce w towarzystwie ojca, zabierając ze sobą lornetkę. Niedługo potem, gdy zjawili się w pobliżu góry, ujrzeli wyłaniający się z ciemności pulsujący czerwonawym światłem obiekt, który manewrował nad okolicznymi lasami i polami w całkowitej ciszy. Jak się okazało, nie był to koniec dziwnych wydarzeń.

WIĘCEJ W ONET-STREFA TAJEMNIC
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Pantanalu...sytuacja dziwna, Sebastian K, główny twórca raportu, po dziwnych zdarzeniach na jego rodzinie jak twierdzi wizyt istot duchowych lub obcych odszedł całkowicie z Organizacji i od badań nad wzgórzem. Ponodz wyprowadzili sie z Czestochowy. Rozmowa tel. z nim była naprawdę dziwna. Na stan obecny nie mam kontaktu z tym KOLEGĄ. Kolejny nie będę wymieniał...odszedł iż stwierdził, ze to co robimy jest złe i idzie w strone Boga :D Nic no ja szanuje ich zdanie, dziekuje im za wspaniala prace...ale nie umiem wyjasnic ich odejscia, 2 kolejne osoby na samym poczatku juz zrezygnowaly, rzekomo twierdzac,ze atakuja ich jakies dziwne sily ze wzgorza :) Wracajac do artykulu Piotra. Osoby, ktore niedawno nad kamienilomoem obserwowali tajemicze swiatło chętnie udziela wywiadu dla TV, od takie info...
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

wdł. ich relacji tak, ja tam obserwowałem tylko zjawiska świetlne na Niebie. Co oni widzieli nie wiem,, nam udalo sie zarejestrowac tylko EVP-"dziwny meski glos" nic wielkiego, mogly byc to zaklocenia.. Najlepiej skupmy sie na zjawisku UFO...

Tu stary post Pantanalu ze zdjeciem, "czegoś' co udalo mi sie kiedys na wzgorzu ustrzelic...twierdze jednak, ze raczej to musial byc owad we flashu apartu.

http://www.paranormalne.eu/forum/index.php?showtopic=4784
Ostatnio zmieniony pt cze 17, 2011 6:54 pm przez PASTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Ja na tym zdjęciu widzę niestety dwa owady....
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Pantanalu...odpowiem tak....na bank nie są to obiekty typu UOP, Owszem góra jest pokryta kryształami kwarcu, które poprzez pocieranie się mogą tworzyć zjawiska świetlne(plazma) Ten obiekt się komunikował świetlnie z nami, poprostu był inteligentny. Na kilku filmach w ciągu dnia widać różne kulki wylatujące zza góry , lub też krążące wokół niej. Na jednym z fimów widział go Volskee obiekt rozdziela sie z jednego w dwa obiekty kuliste i z dużą prędkością odlatuje. Niestety po wstawieniu na YT jest słaba jakość, postaram się ten film wrzucić na wrzuta.pl i dać wam do pobrania i analizy,ale to dopiero w tyg. Pantanalu ja sam nie wiem co to było do dziś, poprostu czystej "krwi" NOL, bo nie potrafie tego zidentyfikować.

Swiatła z Hessdalen głownie były jasne, te są czerwono pomaranczowe
Awatar użytkownika
Scoobany
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Scoobany »

Link z raportu odnowiony w pierwszym poście.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2011 11:47 am przez Scoobany, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Ja uważam że takich miejsc jak Góra Ossona jest w kraju znacznie więcej wówczas dowiadujemy się o takich ''strefach'' gdy w jej pobliżu mieszka osoba zajmująca się tą tematyką. Pamiętacie dawnej Górka Czerniakowska itp z Warszawy jeszcze dwa alta temu dokumentowałem tam CE-1 co INFRA pisała obecnie też wiem że coś sie działo od Darka. Ja jak wiecie również w pobliżu mam ciekawy przemysłowy rejon gdzie od 1984 do 2011 odnotowano tam około 3 0 obserwacji NOL w tym dwa CE bardzo blisko ZM i Cukrowni oraz 3 CE do 3 km od tej strefy, nie wspominam o kilku fotkach mogących być UFO lub innym zjawiskami ?

Acha onet dzis pisze o Ossonie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”