Góra Ossona: Częstochowska strefa UFO

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Góra Ossona: Częstochowska strefa UFO

Post autor: revolt »

Po ukazaniu się tekstu na onecie wielu ludzi twierdziło, że w pobliżu są jakieś zakłady... dym z wydobywający się z komina czasem się zapala i powstaje czerwona kula ognia. Odniesiecie się do tego? Bo to wydaje się logiczne
"Badzcie sceptykami... ale miejcie tez otwarte umysly"

"...nasza Polsko mała - Idź pod prąd !"
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

No w każdym razie ten człowiek z malucha młody ''badacz'' z grupy Bzowskiego po tym zdarzeniu całkiem opuścił ich szeregi -dodam że zdarzenia takie były również w innych miejscach na świecie.

Uważam że diabelskie kamienie nie sprawdziły sie były modne przed 2000 rokiem sam je wyszukiwałem, ale jakiś specjalnych związków UFO z nimi nie widzę a czasem nawet żadnych.

Tak ''technologiczne'' NOL-e a zjawiska typu UAP to coś innego ale mogące mieć wspólny mianownik np obszar terenowo/geodezyjny. Ale ja nie traktuję NOL- jako iście zjawiska wyłącznie fizyczne bo tak nie jest ich pewna część to zjawiska psychiczne współgrające z naszym umysłem - świadomością. Nie wiem czym jest UFO, ale potrafi jak zechce i przybrać fizyczny charakter oraz coś co przypomina nam UAP.

A swoją drogą Hessdallen coś ucichło. Ja dzis Panowie otrzymałem ciekawe zdarzenie z obrzeza Baranówki w Rzeszowie dotyczące DD/Ce-1 z 6 czerwca 2011 owalnego metalicznego obiektu. Zobaczmy co wykaże rejestracja będę chciał to zbadać na miejscu - bo opis wygląda na bardzo ciekawy ;)

U mnie są zakłady i nikt nigdy nie zgłaszał mi, że z komina wychodzą kule natomiast obserwowano je nad łąkami itp nie wydaje mi się to dobre wyjaśnienie choć cos i Bzowski pisał, że czasem w nocy z komina elektociepłowni było widać jakieś iskierki ale nie kule.
Ostatnio zmieniony pn cze 20, 2011 2:41 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='revolt' post='85811' date='20 czerwiec 2011 - 16:32']Po ukazaniu się tekstu na onecie wielu ludzi twierdziło, że w pobliżu są jakieś zakłady... dym z wydobywający się z komina czasem się zapala i powstaje czerwona kula ognia. Odniesiecie się do tego? Bo to wydaje się logiczne[/quote]

Pewnie niewiele ma to wspólnego z logiką a więcej z naszym wyobrażeniem obecności tych tzw. kul... :D :D :Cry:
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Katarzyna_1 »

[quote name='azor' post='85797' date='20 czerwiec 2011 - 01:17']Ja uważam że takich miejsc jak Góra Ossona jest w kraju znacznie więcej wówczas dowiadujemy się o takich ''strefach'' gdy w jej pobliżu mieszka osoba zajmująca się tą tematyką. Pamiętacie dawnej Górka Czerniakowska itp z Warszawy jeszcze dwa alta temu dokumentowałem tam CE-1 co INFRA pisała obecnie też wiem że coś sie działo od Darka. Ja jak wiecie również w pobliżu mam ciekawy przemysłowy rejon gdzie od 1984 do 2011 odnotowano tam około 3 0 obserwacji NOL w tym dwa CE bardzo blisko ZM i Cukrowni oraz 3 CE do 3 km od tej strefy, nie wspominam o kilku fotkach mogących być UFO lub innym zjawiskami ?

Acha onet dzis pisze o Ossonie ;)[/quote]
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Sory, Azorze, ale ja górkę Czerniakowską znam od dziecka. To dawne wysypisko śmieci, zarosłe trawą. Faktem jest, że to atrakcyjna górka t.zw ślimak. O.. ile się kiedyś po tej górce latało. A ile przygód i gumowych artefaktów było. Azorze zapewniam Cię, że tam nic nigdy się nie zdarzyło w temacie "ufo". Kilka lat temu kiedy podświetlono symbol Polski Walczącej na samej górze ktoś ukradł transformator (chyba nie tansformator) jakoś to inaczej się nazywało, to było to co produkuje prąd w plenerze. Ukradli to zwykli pijaczkowie i nic poza tym. Tam nigdy nie było żadnych zjawisk "paranormalnych" - jestem tego pewna. Nie interesują mnie akurat sprawy noli, ale to co napisałam wiem na pewno. Aha, na tej górce w latach 60 i 70-tych prowadzone były ćwiczenia wojskowe z pobliskiej jednostki z ul. Podchorążych. Nic poza tym. Nie wiem kim jest Bzowski, ale na pierwszy rzut z you tube widać, że to oszust.
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

Kasiu nie twierdź na pewno...widzisz, wiele osob tez na ossona nic nie widzialo, a jednak ja i gro innych mialo ten zaszczyt :) a komentarze na onecie są mizerne niektoirych ludzi,ale czego mozna sie spodziewac o ludziach, ktorzy wypowiadaja sie na tematy, o ktorych G widza :D
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='Katarzyna_1' post='85821' date='20 czerwiec 2011 - 20:57']Sory, Azorze, ale ja górkę Czerniakowską znam od dziecka. To dawne wysypisko śmieci, zarosłe trawą. Faktem jest, że to atrakcyjna górka t.zw ślimak. O.. ile się kiedyś po tej górce latało. A ile przygód i gumowych artefaktów było. Azorze zapewniam Cię, że tam nic nigdy się nie zdarzyło w temacie "ufo". Kilka lat temu kiedy podświetlono symbol Polski Walczącej na samej górze ktoś ukradł transformator (chyba nie tansformator) jakoś to inaczej się nazywało, to było to co produkuje prąd w plenerze. Ukradli to zwykli pijaczkowie i nic poza tym. Tam nigdy nie było żadnych zjawisk "paranormalnych" - jestem tego pewna. Nie interesują mnie akurat sprawy noli, ale to co napisałam wiem na pewno. Aha, na tej górce w latach 60 i 70-tych prowadzone były ćwiczenia wojskowe z pobliskiej jednostki z ul. Podchorążych. Nic poza tym. Nie wiem kim jest Bzowski, ale na pierwszy rzut z you tube widać, że to oszust.[/quote]

Pani Kasiu to, że Pani nic nie wie o doniesieniach NOL z rejonu Czerniakowa nie świadczy o tym, że ich tam nie ma. Mogę śmiało powiedzieć, że my mamy ich co najmniej kilkadziesiąt. Może Pani pisać, że śp. Bzowski był oszustem, ale przecież nie zapoznała się Pani z żadną z jego prac? Jeśli się mylę proszę wyprowadzić mnie z błędu. Tak się składa, że forum to śledzi bliski współpracownik Bzowskiego, który niejedno widział tam gdzie Pani nie widziała niczego. Jak Pani dobrze wie mi ten teren jest nieobcy. I mogę śmiało powiedzieć, że to najbardziej fascynujące miejsce w Warszawie.
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Pastorze,

ja nie podważam zjawisk i obserwacji na górze Ossona. Mało tego daję wiarę osobą doświadczającym. Tylko, ze akurat tak się stało, że ja dziewucha z Czerniakowa wiedziałam co na tym teremie i dystrykcie wokół się działo (chodzi o górkę Czerniakowską i inne miejsca bernardyńskie też). Miałam ją przez wiele lat pod nosem. Z okien 3 pietra mojej szkoły miałam przyjemność nawet w czasie lekcji na nią patrzeć. Mało tego nie uwolniłam się od niej będąc już dorosłą, zamężną, dzieciatą. Mieszkałam znów w pobliżu. Tak więc wiele wiem na temat tego miejsca. Jeżeli już coś mogło się dziać to trochę dalej (pisałam chyba o takim folwarku na jeziorkiem), ale to też co tam się działo było wymysłem młodych, żartobliwych...Kiedyś nie było tylu rozrywek, forsy, internetu, itd. wiec w plenerze urządzało się różne "jaja"... i wcale się nie dziwie, ze jakiś Bzowski kosmitów widział,. :D
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

No to chyba pomyliłam nazwiska, bo widziałam ostatnio takiego faceta tu na forum, co to zniknął podczas kręcenia programu TV. Może to kto inny (był w osobliwościach na forum taki stary już) o nim pomyślałam, że to oszust. Nie wiedziałam, że p. Bzowski śp. jest. Ale wracając, to rzeczywiście kiedyś młodziez urządzała różne "siupy" i "jaj". Np. prześcieradła na głowę i podświetlanie latarką. Ludzie uciekali gdzie pieprz rośnie. Było też kiedyś tak, że facet krzyczał 6.01.197..?-Sadyba: O trzej królowie się pojawili-koniec świata-Heńka do spowiedzi natychmiast!...A to nasi koledzy poprzebierali się w folwarczne ubrania. Sory, ze trochę zamuliłam temat. Już nie będę. :NotDoneCare:
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Chodziło Ci o B.? On jest z Włocławka - Torunia i raczej nie miał nic wspólnego z Wa-wą.

Sprawdź proszę Kasiu ,wpisz w wyszukiwarce - Bzowski. I wierz mi że czasem nie wiemy co sie dzieje pod nosem.

Ja o powstaniu kręgu w Doroszewie ,autentyka 100% dowiedziałem sie 2 lata po ,choc był 10km odemnie i cała prasa lokalna o nim pisala. :Angry:
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 8:55 am przez arek, łącznie zmieniany 1 raz.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”