W pełni materializujacy sie aniołowie

Różne religie, Biblia, własne interpretacje pisma, cuda, etc.
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Re: W pełni materializujacy sie aniołowie

Post autor: valdemar99 »

Arek może masz racje ale ja zauważyłem że Pan Mandarin stopniuje nam swoje nawiedzenie jak by badał ile to Forum wytrzyma......tak że nie jestem do końca przekonany w jego zaangażowanie w to co pisze.... ;)
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

może po prostu zaczął czytac to co sam napisał :D i sie rozkręca :( ja juz prawie zaczełem sie wstydzic swoich pogladów :Cool: Zabraklo tylko rzucenia klatwy na niewiernych :Devil: ]:->
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Arku nie wywołuj wilka z lasu ....tak na wszelki wypadek .... ;) ;)
Ostatnio zmieniony pt lip 01, 2011 11:52 am przez valdemar99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Wydaje mi się, że z mistycyzmem, Valdemarze99, nie ma on nic wspólnego, aczkolwiek mógł przegrzać główkę historyjkami o aniołach i UFO. Naciskany, zaczyna wszędzie widzieć diabelską interwencję. Czyżby miał stać się polską Anneliese Michel?
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Jestem raczej osoba samodzielnie myślaca .I niestety na te moja przywarę katolickie teksty niewiele pomogą.Mam raczej ugruntowany swiatopogląd .Szkoda że nie dostrzegasz ironii.Przepraszam wszystkich których wierzenia obrażę ale uważam ,chrześcijańsko - katolicki sposób widzenia świata za zakłamany i błędny .

Regoła jest ,że rzeczą których ludzie nie pojmują przypisuja charakter duchowy .Skoro nie jesteś w stanie pojąc rzeczywistosci wielowymiarowej będziesz wierzył w pojawiajace sie i niknace w oczach duchy ,anioły grajace w piłke czy cos tam takiego .

Jak długo byś pożył w średniowieczu posiadajac radio czy laptopa ?

Troche chyba drogi mandarynie zbyt duzo czytałeś opracowań a za mało textów źródlowych.Lub z jakiegos powodu wyłaczono ci samodzielne myslenie.

A żeby było krótko : pier..lisz Mandaryn jak potluczony :Devil:
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Nie przedstawiłeś relacji świadków, tylko przytoczyłeś przetworzone interpretacje i naciagnięte przez siebie teorie badaczy. Widać, że wpadłeś w rodzaj paranoi i moje porównanie do Anneliese Michel rzeczywiście wydaje się na miejscu. Istnieje też cały szereg chorób psychicznych, w których przebiegu osoba na nie cierpiąca wszędzie widzi przebierańców lub osoby noszące maski. To zaczyna być poważnym śladem w twoim przypadku.

Po raz kolejny mówię, po lekturze książek wspomnianych badaczy nic nie wskazuje na to, żeby byli to aniołowie czy zmiennokształtne duchy. Te dwie kategorie to twój wymysł, a twoja teoryjka jest nie dość, że bezsensowna, to opiera się na blogach i wypowiedziach na forach. Szczytem twoich rozlicznych braków jest przywoływanie totalnie wyrwanych z czapy przypadków aniołów, które pomagają naprawić samochód lub Wolskiego, który widział stodołę.

To nie twoja teoria jest ciekawa, ale twoja konstrukcja psychiczna, która mogłaby dużo powiedzieć na temat tego, jak "produkuje się" fanatyków, kontaktowców i innych sprzedawców prawdy o UFO.

Kolejny problem - chciałeś zabłysnąć swą wiedza, ale brutalnie przekonałeś się, że ludzie na tym forum niejednokrotnie zjedli zęby na UFO a ty jesteś jednym z wielu kuriozów, które się na tej drodze spotyka.

Mogę się nawet założyć, że skończysz jak Pająk albo kontakowiec, który będzie publikował orędzia do ludzkości ujawniające "plan obcych" wobec ludzkości.
Ostatnio zmieniony pt lip 01, 2011 1:03 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Arku gdzie Ty widzisz tu teksty katolickie daj spokój ...facet po cichu się śmieje....ot jajcarz i tyle..... ;)
Zablokowany

Wróć do „ZAGADNIENIA RELIGIJNE”