Jakiego browara preferujesz?
Re: Jakiego browara preferujesz?
Polecam piwa niszowe małych browarow np Ciechan (Wyborny), Kormoran, Amber (genialny koźlak), Czarnków (Noteckie), itd
Mimo że czasem droższe i rzadziej dostępne. Smakują zupełnie inaczej niż koncernowy syf.
(opiwie.wordpress.com)
Mimo że czasem droższe i rzadziej dostępne. Smakują zupełnie inaczej niż koncernowy syf.
(opiwie.wordpress.com)
fool me once shame on you, fool me twice and I put you in the ground
Rychu, znam te wyjątki, mnie też przyszło wybierać, albo nic się nie napić, albo ciepłe piwo z plastyka. Jak nad wodą sklepu nie ma, a pracowało się w pocie czoła to nawet te ciepłe piwo się wypiłoArku też tak uważam, podobnie jak z plastikowego kubka, ale w tym przypadku to wyjątek (warunkiem jest aby było oczywiście mocno schłodzone).
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Ciechan miodowy bądź Faxe ciemny. To drugie trzeba z żołądkiem oswoić aczkolwiek polecam
Co do browara, to muszę powiedzieć, że większość lagerów smakuje identycznie i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej 
Zwłaszcza ci, co niby potrafią piwo puszkowe od butelkowego, czy kegowego odróżnić. Same shit, different package.
Ale piwo lubię, jak najbardziej

Zwłaszcza ci, co niby potrafią piwo puszkowe od butelkowego, czy kegowego odróżnić. Same shit, different package.
Ale piwo lubię, jak najbardziej

[quote name='RysiekINFRA' post='86794' date='11 lipiec 2011 - 17:02']W okresie letnim jeszcze polecam Warkę czerwoną dużą w plastiku - wiem wiem, że koneserzy gardzą, ale jest naprawdę dobra (produkowana w Słowenii i Serbii, w zależności od partii). W tym roku jeszcze nie widziałem.[/quote]
Widziałem dziś tę Warkę i nawet oglądałem z bliska. Tegoroczna produkcja tworzona jest na Słowacji. Koszt 8zł. Dziś nie kupiłem ale może jutro spróbuję i dam znać.
Widziałem dziś tę Warkę i nawet oglądałem z bliska. Tegoroczna produkcja tworzona jest na Słowacji. Koszt 8zł. Dziś nie kupiłem ale może jutro spróbuję i dam znać.
Rysiek Wareczka jest dobra. Ja osobiście lubię piwo Kiper. Kasztelan zalatuje czymś dziwnym w posmaku, ale może to wina puszki. Są tacy, którzy chwalą Harnasia, ja tam wolę nie ryzykować
.

[quote name='ADAX' post='87047' date='17 lipiec 2011 - 00:22']Rysiek Wareczka jest dobra. Ja osobiście lubię piwo Kiper. Kasztelan zalatuje czymś dziwnym w posmaku, ale może to wina puszki. Są tacy, którzy chwalą Harnasia, ja tam wolę nie ryzykować
.[/quote]
Kiper jest robiony w moim rodzinnym mieście i zastanawia mnie, jak może komuś ten szczoch smakować
U nas to, co produkuje Kiper, to najtańsze siki dla gimnazjalistów i żuli
, co nie zmienia faktu, że sporą ilość ichnich produktów wchłonąłem.

Kiper jest robiony w moim rodzinnym mieście i zastanawia mnie, jak może komuś ten szczoch smakować

U nas to, co produkuje Kiper, to najtańsze siki dla gimnazjalistów i żuli

E tam niedźwiedź, nick zobowiazuje ,weź sie za żubra
.Chociaż poprzednia nazwa Dojlidy była nazwą jeziora-bajora po zapachu rozpoznawalnego w okolicy ,to juz Żubr przynajmniej dumnie brzmi :"powalił mnie Żubr" albo "Żubr mnie sponiewierał" 

Ostatnio zmieniony czw lip 21, 2011 7:38 am przez arek, łącznie zmieniany 1 raz.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Warka Strong ma taki słodkawy posmak nie smakuje jak piwo, Okocim - zawsze był mocny-nie znacie Klasztornego, a bo chyba skąd..
to jak jednak proponuje Tyskie.. 

Kiper jest robiony w moim rodzinnym mieście i zastanawia mnie, jak może komuś ten szczoch smakować Smile.png
U nas to, co produkuje Kiper, to najtańsze siki dla gimnazjalistów i żuli Laugh.png, co nie zmienia faktu, że sporą ilość ichnich produktów wchłonąłem.
Ostatnio piłem i powiem, że dziwnie smakował, może te na eksport były lepiej "ważone"

Prawda jest taka, że dzisiejsze piwa są "chmielone" alkoholem, barwione żółcią no i konserwowane