Zdany: Ostateczny cios dla sprawy

Historyczne przypadki spotkań z obiektami UFO i ich pasażerami.
dino_24
Homo Infranius
Kontakt:

Re: Zdany: Ostateczny cios dla sprawy

Post autor: dino_24 »

Słuchaj Pan , Panie Nowicki , takie pitolenie to sobie Pan może uskuteczniać... .

Jeżeli nie rozumiesz co to jest dyskusja na ARGUMENTY ... to bierz dupcie w troki i grzej stąd .

Gościu poświęcił czas [szacun mu za to] , ty?...Stać cię tylko na trolling ?

Innej opcji nie ma .

Konkludując, zachowuje się pan jak łgarz internetowy (jak ten twój guru)
Ostatnio zmieniony pt sty 27, 2012 8:42 pm przez dino_24, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Przynajmniej się stara i to dość szczegółowo Panie Rafale, cóż mogę napisać na argumenty o Zdanach z Panem nie pogada to już wszyscy wiedzą.Pytałem o ''profesjonalistów'' i nadal głucha cisza. Brak słów :D
RafalN
Początkujący
Kontakt:

Post autor: RafalN »

[quote name='matPROx' post='93885' date='27 styczeń 2012 - 19:18']OBEJRZCIE KORONNY DOWÓD w.s. ZDANÓW

Oto materiał jaki zrobił użytkownik tego forum Tomasz S.

Film i zdjęcia wykonał SAM !!! Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości co do zdarzenia w Zdanach czekam na komentarze.

Zachęcam do czytania komentarzy pod materiałem, dodatkowo są tam linki do zdjęć wykonanych przez Tomasza.

Żałuję że z powodu pracy nie mogłem Tomaszowi w tym pomóc,

wierzę że w przyszłym tygodniu pomogę mu w ostatecznym dowodzie który przeprowadzimy w Zdanach ![/quote]

Do tego filmu mogę dać tylko jeden komentarz. Ten gość przedstawia ?profesjonalne? doświadczenia, w których wciska wszystkim kompletne bzdury, domysły i sieje tylko zamieszanie.

Na dowód tego co przedstawia odnośnie użycia profesjonalnej kamery dotej ?mistyfikacji? przedstawiam kilka informacji. Proszę czytać uważnie i ocenić samemu na ile możliwe jest to co on tu mówi.

Zdjęcia ze Zdanów mają rozdzielczość wynikająca z matrycy 3,2MPx która wynosi 2048x1536 px. Jeżeli chcemy uzyskać taką rozdzielczość z kamery, to nawet użycie w tej chwili amatorskiej kamery HD nie pozwala na zrobienie takiego zdjęcia (klatki z filmu). Rozdzielczość takiej kamery to zaledwie 1920 x 1080 px - trochę zatem brakuje do 2048px. Przypominam, że takie możliwości są teraz, ale wtedy był rok 2006 - miał ktoś z Was wtedy kamerę HD?

Nie jestem znawcą, ale pytałem ludzi z branży filmowej. Aby uzyskać taką rozdzielczość i jakość zdjęć ze Zdanów, trzeba użyć np kamery o rozdzielczości 4K - ARRI ALEXA http://technowinki.onet.pl/inne/wiadomosci...10,artykul.html.

Możecie zobaczyć ile taka kamera kosztuje (tylko 45 tys euro). Co więcej jest dostępna od 2008 roku. Można ja wypożyczyć, ale trzeba się zapisać w kolejce i czekać. Koszt to kilkadziesiąt tysięcy zł za dzień!!!! Nie wspominając tego, że ktoś taki jak Talacha czy nawet ludzie z Faktu nie dostali by tego sprzętu do ręki. Tylko profesjonalne ekipy filmowe się nią posługują.

Myślę, że mój dalszy komentarz nie jest potrzebny. Jeżeli nadal chcecie słuchać co ma do powiedzenia człowiek, który bawi się w znawcę historii Zdanów, to trudno.

Problemjest w tym, że ten gość nie jest zainteresowany wyjaśnieniem tej historii, tylko za wszelka cenę chce wmówić wszystkim, że to fałszerstwo. Oby tak dalej. Mam nadzieję, że ci co go słuchają potrafią myśleć i maja wyobraźnię.
Ostatnio zmieniony sob sty 28, 2012 1:29 pm przez RafalN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

To ja może się podzielę małym podsumowaniem spotkania na czacie:

- Pan Rafał przez 4 i pół godziny twierdził, że to użytkownicy czatu i forum mają przedstawić dowody a nie on.

- Unikał odpowiedzi na merytoryczne pytania dotyczące zdjęć oraz świadków.

- Stwierdził, że nie ma dostępnego pełnego, ostatecznego raportu z miejscowości Zdany ponieważ "kolejne jego wersje zmieniały się o 180 stopni".

- Pan Rafał wstępnie zgodził się na udział w eksperymencie, który zaproponowali użytkownicy forum.

- Jeżeli ktoś, np. Infra przedstawi swój raport w sprawie Zdan, wtedy Pan Rafał się do niego odniesie.

Osobiście uważam, że tę rozmowę można było zamknąć w 45 minutach lekcyjnych. Użytkownicy niezbyt interesujący się tematem byli mocno znudzeni. Mimo wszystko cieszę się, że doszło do bezpośredniej konfrontacji i obyło się bez awantur. Myślę, że aby oszczędzić użytkownikom czatu i forum dalszych takich dyskusji kolejne spotkanie pomiędzy zainteresowanymi stronami powinno odbyć się w Zdanach, w miejscu zdarzenia podczas eksperymentu. Dziękuję Panu Rafałowi, Panu Tomkowi i Arkowi oraz wszystkim pozostałym za udział.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Nie byłem na czasie ale rozumiem, że Pan Rafał nadal powtarza jak mantrę Wy nie wiecie nic ja wszystko :D Zatem nic nie straciłem bo najlepsze jest tu na forum i nie uleci z pamięci. Dalsza dyskusja nie ma sensu czy eksperyment coś zmieni w Zdanach ? Nie wiem, ale FN i Pan Rafał nie przyjmą żadnych innych wniosków ponad swoje nawet jak będą bardzo rozbieżne.

Napomnę jeszcze o jednej sprawie raporcie Pana Rafała skoro raport i jego wersje zmieniały się o 180 stopni od 2006 roku to moim zdaniem Zdany były badane/analizowane bardzo niedokładnie. Cudów w opracowaniu raportów nie ma suche fakty, ocena/analiza itp itd.. to wszystko. co innego gdy świadkowie nie mówią wszystkiego i mataczą tworzą nowe watki.

Myśle że wspólny raport w tej sprawie powstanie z udziałem INFRA i kilku innych osób.

Panie Rafale z innej beczki - zajrzałem na Pana stronę i tak samo Husiny mocno naciągana sprawa z tym tworem pogodowym ;) To że były tam dwie obserwacje NOL nie znaczy, że one były odpowiedzialne za ''ślad'' nie było naocznych świadków łamania tych drzew. Ja też koło ZM odnalazłem dwa 13 m kręgi w 2001 roku ba nawet udało mi sie przeprowadzić w Olsztynie analizę gleby z pewnymi odkrytymi anomaliami. Kręgi mogłem powiązać z UFO bo doszło tam do kilkunastu obserwacji, ale niestety nie uczyniłem tego. Mogę tylko spekulować, ale nie mam namacalnego dowodu.
RafalN
Początkujący
Kontakt:

Post autor: RafalN »

Wmawiacie mi słowa, którch nigdy nie mówiłem. Nie stwierdziłem, że "w kolejnych raportach sprawa Zdanów zmieniła się o 180 stopni". Mówiłem tylko, że niektóre fakty zostały sprostowane w dalszych raportach. Taka teraz twoja taktyka, aby wmawiać mi fałszywe wypowiedzi?

Tutaj mancie kamerkę, którą powienien użyć Talacha do zrobienia filmu i wycięcia z niego klatek - jak to matPROx opowiada na swoim filmie

[ external image ]

matPROx uchyl okno a usłyszysz jak ludzie się z ciebie śmieją.
matPROx
Początkujący
Kontakt:

Post autor: matPROx »

[quote name='RafalN' post='93908' date='28 styczeń 2012 - 17:40']Wmawiacie mi słowa, którch nigdy nie mówiłem. Nie stwierdziłem, że "w kolejnych raportach sprawa Zdanów zmieniła się o 180 stopni". Mówiłem tylko, że niektóre fakty zostały sprostowane w dalszych raportach. Taka teraz twoja taktyka, aby wmawiać mi fałszywe wypowiedzi?

Tutaj mancie kamerkę, którą powienien użyć Talacha do zrobienia filmu i wycięcia z niego klatek - jak to matPROx opowiada na swoim filmie

[ external image ]

matPROx uchyl okno a usłyszysz jak ludzie się z ciebie śmieją.[/quote]

Panie Rafale. To że film mógł być nagrany kamerą a zdjęcia to klatki z filmu to opinia Pana Tomasza S. a nie moja. Ja nie wypowiadałem się nigdzie na ten temat. Moja opinia jest taka że zdjęcia te mogły powstać w różny sposób, nie wykluczone że aparatem o matrycy 3,2 Olympus 540 D który właśnie mi udostępniono. Zrobię zdjęcia w Zdanach tym właśnie aparatem w sposób w jaki zaprezentował Tomasz S.

Jestem przekonany że można te zdjęcia zrobić taką właśnie cyfrówką, co więcej wykonawcy zdjęć to kompletni amatorzy, - w jednym ma Pan rację prawdopodobnie zrobiono to w b.krótkim czasie. Ale to moje zdanie.

Ja w przeciwieństwie do Pana przedstawię dowody które tylko potwierdzą moją / naszą ( bo większość ludzi Zdnaów nie kupiła ) tezę.

W zasadzie to nie ma sensu tam jechać bo to już jest jasne. Zrobię to tylko po to żeby dopiąć sprawę do końca.

Nie rozumiem Pana stanowiska.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Całość zapisu czatu z panem Rafałem:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/x-mN8k6WtKg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Udostępnione dzięki p. Tomaszowi S.
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Na temat rapoortów pan Rafał Nowicki wypowiada się w 2:06 -2 :07 minucie audycji ,skoro jeden raport neguje to co było w poprzednim to jest volta o 180 stopni , :P

To samo jesli musiało powstac 4 raporty i wszystkie zostały wycofane ,to co ostatni też wymaga sprostowania ? ]:-> skoro na podstawie tych samych danych poczatkowych istnieja tak duze rozbieznosci to faktycznie całe te raporty mozna zużyc do podcierania nosa .

Nie byłoby tak gdyby to był prawdziwy przypadek.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
dino_24
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: dino_24 »

Ba , kto w ogóle widział te raporty ?

Nowicki może wciskać każdy kit .

Ba , może powiedzieć , że ma ich całą ryzę , co z tego jak nie chce pokazać raportu FN [jeżeli taki

istnieje ] .

Siedzę tak w temacie na dobre , drugi tydzień i nie wygląda to zbyt zachęcająco .

Co byśmy nie zrobili to jakość zdięć będzie zawsze wyrażnie odbiegać od ''oryginału'' .

To będzie zawsze NAM wytknięte przez FN .

A widać to już po wstępnej pracy Tomka S.

To jest dokładnie jak w śledztwie , policja na bank wie , że to podejrzany popełnił przestępstwo

lecz nie ma dowodów , nie ma w takim razie aktu oskarżenia i sprawy sądowej .

Nie na darmo Nowicki zaprezentował nam tu to cacko HD .

Nowicki wie co w trawie piszczy .
Ostatnio zmieniony pn sty 30, 2012 2:16 pm przez dino_24, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA SPOTKAŃ Z UFO”