Ewolucja czy kreacja?
Re: Ewolucja czy kreacja?
dosc ciekawy temat ,ja wierze w zasadnośc teorii ewolucji ,czy słusznie ?
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Bl_VqU9VNZ8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
mimo wpadek ,uwarzam ,że Darwin miał racje .
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Bl_VqU9VNZ8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
mimo wpadek ,uwarzam ,że Darwin miał racje .
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
-
- Infranin
- Kontakt:
Panie Arku a podejdżmy do zagadnienia bardziej odlotowo
....zakładamy , że Wszechświat jest wieczny ...dobrze .... bo inne założenie rodzi jeszcze bardziej odlotowe pytania....
Zakładamy że ewolucja trwa na Ziemi 2 miliardy lat ...to wobec wieczności jest to nieskończenie mała " chwilka " czasu czyli zakładamy że wszystkie współczesne gatunki powstały na raz co zakłada prosta teoria kreacji { są też jej modyfikacje , ale te zostawmy}.....czyli z punktu widzenia psychiki człowieka te 2 miliardy to kupa czasu ale wobec wieczności " mniej niż zero " jak śpiewał Lady Pank....

Zakładamy że ewolucja trwa na Ziemi 2 miliardy lat ...to wobec wieczności jest to nieskończenie mała " chwilka " czasu czyli zakładamy że wszystkie współczesne gatunki powstały na raz co zakłada prosta teoria kreacji { są też jej modyfikacje , ale te zostawmy}.....czyli z punktu widzenia psychiki człowieka te 2 miliardy to kupa czasu ale wobec wieczności " mniej niż zero " jak śpiewał Lady Pank....

Kreacjonizm to sredniowieczna bajka, a teoria ewolucji wciaz pozostaje tylko teoria, zwlaszcza, ze jest nieco dziurawa. Ja bym mogla sie zgodzic na ewolucje w odniesieniu do wszystkich organizmow zywych na Ziemi, oprocz czlowieka. Ciezko mi uwierzyc, ze pochodzimy w prostej linii od malpy i nie chodzi tu wcale o dume. Po prostu w ewolucji czlowieka nie pasuje mi kilka elementow - rozwoj swiadomosci, wysoka emocjonalnosc, duchowosc (i nie chodzi mi tu o dusze, a o zdolnosc poznawcza i adaptacyjna) i potrzebe tworzenia sztuki. W przyrodzie wszystko ma swoj sens i znaczenie i jest uzyteczne. Cechy zbedne zanikaja. A ludziom do przezycia absolutnie nie potrzeba wyzej wymienionych cech, zwlaszcza, ze prowadza one gatunek homo sapiens do autodestrukcji. I przy okazji niszone jest wszystko wokol. Dlatego ja bym bronila hipotezy o ingerencji obcej cywilizacji w ewolucje czlowieka.
A jesli ta zostalaby kiedys definitywnie obalona, to wtedy stawiam druga hipoteze: czlowiek jest "eksperymentem" natury i wkrotce wyginie jak i inne slabe gatunki z poprzednich epok.
A jesli ta zostalaby kiedys definitywnie obalona, to wtedy stawiam druga hipoteze: czlowiek jest "eksperymentem" natury i wkrotce wyginie jak i inne slabe gatunki z poprzednich epok.
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Dlatego ja bym bronila hipotezy o ingerencji obcej cywilizacji w ewolucje czlowieka.
Kiedys tak sobie rozmyślałam na temat Boga i kosmitów i wyszło mi, że w zasadzie Boga też możemy nazwać Obcym (kosmitą).
- Nie posiada ciała fizycznego.
- Nie jesteśmy w stanie pojąć kim albo czym jest.
- Posiada moc, którą być może nigdy nie będziemy władać (może to i dobrze zważywszy naszą chęć samodestrukcji).
- Zamieszkuje inny wymiar (kosmos).
Kiedys tak sobie rozmyślałam na temat Boga i kosmitów i wyszło mi, że w zasadzie Boga też możemy nazwać Obcym (kosmitą).
- Nie posiada ciała fizycznego.
- Nie jesteśmy w stanie pojąć kim albo czym jest.
- Posiada moc, którą być może nigdy nie będziemy władać (może to i dobrze zważywszy naszą chęć samodestrukcji).
- Zamieszkuje inny wymiar (kosmos).
<div> </div>
<div>"I'm just a traveler upon the sea of time, of life, of Fate's Wide Wheel. </div>
<div>Just a traveler in this mystery. The me I am is all thats real to me"</div>
<div> </div>
<div>"I'm just a traveler upon the sea of time, of life, of Fate's Wide Wheel. </div>
<div>Just a traveler in this mystery. The me I am is all thats real to me"</div>
<div> </div>
popatrz na ptaki np. altanniki ,na psa w czasie snu ,zachowanie makaków w indyjskich mistach ,tak naprawdę nasze społecznosci nie róznia się w zachowaniu od zachowań typowych dla zachowań stad.W przyrodzie wszystko ma swoj sens i znaczenie i jest uzyteczne.
Zarówno my jak neandertalczycy mamy za duze mózgi w stosunku do potrzeb ,wiec + dla ingerencji
Ottzi ,ten znaleziony w alpach nie miał genu umożliwiajacego trawienie laktozy,nie był wówczas potrzebny nie pito mleka podobnie jak w Ameryce pd. + dla teorii Darwina ,bo jak widac zmieniamy sie.
Czy postac z gry komp. jest w stanie zrozumiec ASCII ?
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Erumara, dokladnie, wg mnie geneza baga sa obcy, ET.
arek. Sluszne uwagi. I nawzajem sie niewykluczajce - ja nie twierdze, ze obca cywilizacja nas stworzyla, tylko, ze ingerowala w nasze geny. I nadal moglismy podlegac prawom ewolucji.
[quote name='arek' post='94960' date='28 luty 2012 - 22:51']Czy postac z gry komp. jest w stanie zrozumiec ASCII ?[/quote] ... i dlatego wlasnie mozemy nigdy nie pojac natury naszego istnienia...
arek. Sluszne uwagi. I nawzajem sie niewykluczajce - ja nie twierdze, ze obca cywilizacja nas stworzyla, tylko, ze ingerowala w nasze geny. I nadal moglismy podlegac prawom ewolucji.
[quote name='arek' post='94960' date='28 luty 2012 - 22:51']Czy postac z gry komp. jest w stanie zrozumiec ASCII ?[/quote] ... i dlatego wlasnie mozemy nigdy nie pojac natury naszego istnienia...

"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
No tak. (Ja) MAM PRZEKONANIE( że psychopatyczni naukowcy i media by mnie nie okłamywali) WIĘC WIERZĘ W TEORIĘ EWOLUCJI.Dzięki tej wierze ja - świeżo zeszła z drzewa istota jestem równa mistrzom wzniesionym, więc wierzę w teorię ewolucji, BY BYĆ PYSZNYM. Przez 200 lat nie zaobserwowano brakujących ogniw, nie wykonano też eksperymentalnie sztucznej ewolucji przekształcenia jednego gatunku w drugi?Bo ewolucja nie ma miejsca w Darwinowskiej formie. Dreamer wykonał tytaniczną pracę streszczając zakazaną archeologię, której opisano znaleziska przeczące teorii ewolucji. Zatem brak dowodów na ewolucję i ignorowanie dowodów jej przeczących, ale to w imię bezdusznego egalitaryzmu. By bezduszne małpy mogły się jawić równe wobec starożytnych dusz wcielonych w ludzkie istoty. By mogły ich więzić jako heretyków czy i torturować jako świrów. A że małp czy mówiąc łagodniej mugoli jest 90% to one / oni rządzą i ustalają, co jest prawda. Demokracja - rządy debili manipulowanych przez psychopatów. Jeśli jesteśmy równi czemu 90% społeczeństwa nie jest w stanie zrozumieć, filozofii, mistyki, o nauce ezoterycznej nie wspominając? A owe nauki ezoteryczne to też opisy walk bogów/ kosmitów, którzy stworzyli człowieka , a oprócz człowieka zostawili monumenty czy radioaktywne po dziś dzień obszary po wojnie jądrowej. Jeśli bogowie / kosmici byli na tyle prawdziwi w kwestii pozostawienia śladów bomb wodorowych, to czemu odmawiać prawdy ich wersji kreacjonizmu / Inteligentnego projektu? Na który bezpośrednich dowodów jest równie mało co na ewolucję, ale przynajmniej nie ma przeciw temu kontr dowodów, jak w zakazanej archeologii. Są jednostki, które mają dostęp do wiedzy kosmicznej, tylko ta wiedza obejmuje wiedzę o tym, że 90% populacji to niemowlęce post małpie dusze, które odrzucą wiedzę o tym, że nie są jeszcze równe bogom / kosmitom.Prawda?
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2015 3:36 pm przez fishbone, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech będzie tak:- ewolucja bo to trwa- zamiast kreacja napiszmy ingerencja jakieś 400000 - 300000 pneO tym, że była ingerencja piszą pismem klinowym tabliczki z Sumeru.Dziwi mnie postawa nauki która ten temat przemilcza i kościoła który jest niereformowalny a tym samym się cofa
Czytałem: Stary Testament, Nowy Testament,; Zacharia Sitchin "Zaginiona Księga Enki", "Dwunasta Planeta", "Schody do nieba", "Wojny bogów i ludzi", "Boskie spotkania" ,; William Bramley "Bogowie Edenu",; K.Łyczakowska, K.Szarzyńska "Mitologia Mezopotamii",; J.van Helsing " Rece precz od tej książki",; A.G. Gilbert, M.M. Cotterell " Prorocza wiedza majów",; Klaus-Rüdiger Mai " Tajemne religie",; Szmaragdowe tablice Thotha z Atlantydy,; "Epos o Gilgameszu" tłum. K. Łyczakowskiej, P. Puchty, M. Kapełuś,; ( i inne )
Kreacja, przy pomocy ewolucji... Ktoś napisał i uruchomił program, który trwa... Ewolucja dotyczy nie tylko ciał fizycznych, ale także mentalnych (głównie) ludzi.
Ewolucja, to dość ciekawe zagadnienie. Niby dość dobrze zbadana i poznana, a jednak dominacja ludzi na ziemi przeczy tej teorii, w moich oczach. Jako gatunek jesteśmy kompletnie nieprzystosowani do warunków na planecie, i.e.:-nasze potomstwo potrzebuje bardzo długiej opieki, po urodzeniu, zanim będzie potrafiło bezpiecznie funkcjonować- nie mamy futra, świetnego słuchu, bombowego wzroku itp.- jako gatunek jesteśmy bardzo delikatni Zgodnie z teorią ewolucji, jakimś dominującym gatunkiem na ziemi powinien być jakiś konkretny drapieżnik, jednak tak nie jest. Dlaczego? Moim zdaniem ewolucja jest faktem, jednak fakt istnienia ludzi świadczy o tym, że ktoś, gdzieś po drodze, manipulował ym procesem. Kto i dlaczego - pewnie się nie dowiemy.