[ external image ]Przez wiele lat uznawano, że za gromadzenie i przekazywanie informacji genetycznych odpowiada jedynie grupka molekuł. Nowe odkrycia w ramach syntetycznej biologii wskazują, że możliwe jest to w przypadku co najmniej sześciu innych związków. Implikacje tego odkrycia obejmują także astrobiologię ujawniając, że na innych planetach możliwe jest powstanie organizmów opartych o zupełnie inną „chemię”.
CAŁOŚĆ W SERWISIE INFRA
Nie tylko DNA
Re: Nie tylko DNA
Genetyka przeraza mnie coraz bardziej
. Jak dla mnie to zmierzamy prosto ku degeneracji rodzaju ludzkiego. Dzis sztuczne kwasy nukleinowe, jutro sztuczny kod genetyczny i mega mutanty... bedziemy mieli obcy gatunek za sasiadow, a z czasem swiatowe elity ludzi "nieskazonych gatunkowo" ... wiem snuje tu watek "science fiction", ale tak to niestety widze 

Ostatnio zmieniony sob kwie 21, 2012 8:41 am przez Elowen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Nie tylko DNA
Rozmawia genetyk z informatykiem:
- Stworzyłem sztuczne życie z użyciem XNA!
- Eee tam, Java z LWJGL lepsza.
- Stworzyłem sztuczne życie z użyciem XNA!
- Eee tam, Java z LWJGL lepsza.