Oszukując przeznaczenie
Dr Ruediger Dahlke /Studio astropsychologii
Ruediger Dahlke jeden z najbardziej znanych autorytetów w dziedzinie duchowości i holistycznego zdrowia wprowadza Cię w arkana praw rządzących Twoim przeznaczeniem. Są one równie przewidywalne i pewne jak prawa fizyki, a ich znajomość może okazać się bardzo przydatna.
Prawa polaryzacji, rezonansu i świadomości to najważniejsze zasady kierujące życiem. To one określają rzeczywistość oraz oddziałują na różne obszary Twojego istnienia. Ich znajomość może przesądzić o sukcesie bądź porażce w każdym podejmowanym działaniu. Praktyczne zastosowanie tych reguł pomoże Ci nie tylko uniknąć cierpienia, lecz także wykorzystać swój pełen duchowy potencjał. Autor udowadnia istnienie praw dzięki odkryciom współczesnej fizyki i naukowym badaniom nad ludzkim mózgiem, a zawarte w książce ilustracje i ćwiczenia ułatwiają przyswoić opisane zasady.
?Każdy jest kowalem swojego losu? więc nie ma co zdawać się na przypadek tylko należy brać życie w swoje ręce. To Ty rządzisz swoim przeznaczeniem!
Zobacz także:
- Przeczytaj fragment książki
- Przejdź do strony wydawnictwa
Oszukując przeznaczenie
Oszukując przeznaczenie
Ostatnio zmieniony czw maja 03, 2012 8:17 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Re: Oszukując przeznaczenie
Chciałem przeczytać ten fragment książki ale nie można się przelinkować
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Serdecznie polecam książkę "Sekret" Rhonda Byrne. Książa również mówi o tym jak własnymi myślami przyciągamy do siebie dobro lub zło. "Książka, która zmieni całe Twoje życie. Poznając Sekret, dowiesz się, jak mieć wszystko, czego pragniesz, być, kim pragniesz, i mieć, czego pragniesz."
"To, w co wierzycie, ziści się"
Najlepszy sennik internetowy, sprawdź co znaczą twoje sny. Sprawdź również swój horoskop dzienny i dowiedz się co cię czeka.
Najlepszy sennik internetowy, sprawdź co znaczą twoje sny. Sprawdź również swój horoskop dzienny i dowiedz się co cię czeka.
[quote name='Yan Polskee' post='96836' date='01 maj 2012 - 10:53']Oszukując przeznaczenie
?Każdy jest kowalem swojego losu? więc nie ma co zdawać się na przypadek tylko należy brać życie w swoje ręce. To Ty rządzisz swoim przeznaczeniem![/quote]
Czyż można je oszukać ?? Nawet ''bogowie''
Olimpu nie potrafili oszukać ''Parki'' , a w zasadzie nieubłaganą Atropos .
Więc jak możemy oszukać , bądż mieć wpływ na przeznaczenie/przyszłość .
Nawet fizyka tego nie potrafi , strzałki ''czasu'' nie da się ''wyprzedzić'' .
Możemy ją tylko [teoretycznie] spowolnić .
Życie zawsze w ciężkich sytuacjach , gdzie mamy dokonać wyboru , stawia nam alternatywę ,
taki sobie rodzaj'' rozstajnych ''dróg'' ... i badż tu mądry , którą z nich mamy podążyć
dalej .
Swego czasu w US , prowadzono takie tam sobie ''doświadczenia'' ... kilku gości
zajmujących się przepowiadaniem i jasnowidztwem starało się odgadnąć jakie padną
cyferki w losowaniu ich jejszego lotto , co się okazało ; kiedy zapisane wcześniej
cyferki zamykano w sejfie ... padały główne wygrane ... kiedy cyferki wysyłano , o
dziwo szczęście nie było im doznane .
Czyli Olimpijskie ''Mojry'' robiły wszystko na przekór zaangażowanym w owe losowe
''doświadczenie'' .
W świecie mikro , odpowiednikiem jest splątanie kwantowe [wyżej kolega o tym
napomknął] ... kiedy sie nie patrzymy , ''fotoniki'' [czy tak naprawdę istnieją ?]
biegną sobie tak jak książka pisze ... natomiast kiedy się patrzymy na nie , robią
nam psikusa i wtedy biegną sobie , tak jak im wygodnie , doprowadzając do
szewskiej pasji ''kwantowców'' ... ot taka sobie ''małpia'' złośliwość mechaniki
niebieskiej .
Z całym szacunkiem do ''znakomitości'' astropsychologii , lecz w tym przypadku
nie ma racji [moje zdanie] ... powinien choć podeprzeć się jednym przykładem
[osobą] , dającym dowód na to , że można ''oszukać'' przeznaczenie .
Kiedyś ''starzy'' ludkowie gadali ... dopóty , dopóki , tam na górze ogarek się
nie wypali można żyć spokojnie ... tylko nikt nie wie jak długi jeszcze jest ten
ogarek .
I chyba tak powinno być ... inaczej nasz żywot nie miał by sensu ...
?Każdy jest kowalem swojego losu? więc nie ma co zdawać się na przypadek tylko należy brać życie w swoje ręce. To Ty rządzisz swoim przeznaczeniem![/quote]
Czyż można je oszukać ?? Nawet ''bogowie''
Olimpu nie potrafili oszukać ''Parki'' , a w zasadzie nieubłaganą Atropos .
Więc jak możemy oszukać , bądż mieć wpływ na przeznaczenie/przyszłość .
Nawet fizyka tego nie potrafi , strzałki ''czasu'' nie da się ''wyprzedzić'' .
Możemy ją tylko [teoretycznie] spowolnić .
Życie zawsze w ciężkich sytuacjach , gdzie mamy dokonać wyboru , stawia nam alternatywę ,
taki sobie rodzaj'' rozstajnych ''dróg'' ... i badż tu mądry , którą z nich mamy podążyć
dalej .
Swego czasu w US , prowadzono takie tam sobie ''doświadczenia'' ... kilku gości
zajmujących się przepowiadaniem i jasnowidztwem starało się odgadnąć jakie padną
cyferki w losowaniu ich jejszego lotto , co się okazało ; kiedy zapisane wcześniej
cyferki zamykano w sejfie ... padały główne wygrane ... kiedy cyferki wysyłano , o
dziwo szczęście nie było im doznane .
Czyli Olimpijskie ''Mojry'' robiły wszystko na przekór zaangażowanym w owe losowe
''doświadczenie'' .
W świecie mikro , odpowiednikiem jest splątanie kwantowe [wyżej kolega o tym
napomknął] ... kiedy sie nie patrzymy , ''fotoniki'' [czy tak naprawdę istnieją ?]
biegną sobie tak jak książka pisze ... natomiast kiedy się patrzymy na nie , robią
nam psikusa i wtedy biegną sobie , tak jak im wygodnie , doprowadzając do
szewskiej pasji ''kwantowców'' ... ot taka sobie ''małpia'' złośliwość mechaniki
niebieskiej .
Z całym szacunkiem do ''znakomitości'' astropsychologii , lecz w tym przypadku
nie ma racji [moje zdanie] ... powinien choć podeprzeć się jednym przykładem
[osobą] , dającym dowód na to , że można ''oszukać'' przeznaczenie .
Kiedyś ''starzy'' ludkowie gadali ... dopóty , dopóki , tam na górze ogarek się
nie wypali można żyć spokojnie ... tylko nikt nie wie jak długi jeszcze jest ten
ogarek .
I chyba tak powinno być ... inaczej nasz żywot nie miał by sensu ...
- Konstantina
- Infrzak
- Kontakt:
Co to w ogóle według was znaczy "oszukać przeznaczenie"? To chyba jakaś kategoria zbiegu okoliczności - tak mi się przynajmniej wydaje - rodzaju "fuksa", który sprawia, że zaczynami nieco inaczej pojmować naszą rolę w skomplikowanej rzeczywistości. Warto dodać, że przekonanie o celowości życia dodaje mu smaku... tylko nikt nie potrafi nas o tym zapewnić.
Konstanitna nie do końca tak jest.Ja miałam takie momenty w życiu, przez które wydaje mi się, że właśnie moja świadomość zapanowała nad złym losem i "oszukała przeznaczenie.Powstrzymać panikę, powstrzymać strach, nie mówić "a będzie co będzie", nie rezygnować.Pamiętam spore komplikacje podczas porodu, gdzie erka jechała po krew dla mnie bo nie było takiej w szpitalu, a ja traciłam już przytomność- spokojnie z uśmiechem na ustach ku zdziwieniu innych - "Pani to my tu walczymy o pani życie, a pani się śmieje? ".- ?? - A czy nie o to w tym chodzi? Po wylewie odzyskałam w szpitalu na chwilkę przytomność, tak aby słyszeć i zdać sobie sprawę co się stało-moje myśli: "Spokojnie i tak nic mi nie będzie, nie, nie teraz nie umrę"..
Rzeczywistość jest bardzo skomplikowana, ale w tej sieci i my odgrywamy bardzo znaczącą rolę, nasza wola, nasza siła.

Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2012 11:38 am przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja osobiście nie wierzę w przeznaczenie, nie chce mi się wierzyć że może być coś takiego ponieważ całe staranie się o coś w życiu nie miałoby sensu.
Za to jestem jak najbardziej za przysłowiem "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz", to przynajmnie bardziej odpowiada rzeczywistości.
Za to jestem jak najbardziej za przysłowiem "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz", to przynajmnie bardziej odpowiada rzeczywistości.
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"