Zmarłe dziecko prosi o wodę
Zmarłe dziecko prosi o wodę
Oto rzecz z Gabinetu Niezwykłości!
Zmarłe dziecko prosi o wode, po czym umiera
[url="http://gawker.com/5916549/dead-toddler- ... ight":1262}"]Gawker.com[/url]
Brazylijskie agencje prasowe donoszą o dziwnym zdarzeniu z miasta Belem na północny kraju, gdzie dziecko, które uznano za zmarłe, ocknęło się tuż przed pogrzebem i poprosiło ojca o wodę.
Dwuletni Kelvin Santos zmarł w szpitalu Abelardo Santosa na zapalenie płuc. Chłopca umieszczono w otwartej trumnie. Na ok. godzinę przed pochówkiem ocknął się on jednak, usiał i zapytał ojca, czy mógłby dostać "trochę wody".
- Wszyscy zaczęli krzyczeć - mówi Antonio Santos - ojciec dziecka. - Nie mogliśmy uwierzyć własnym oczom. Wtedy myśleliśmy, że stał się cud i dzieco wróciło do życia.
Niestety, w przeciwieństwie do opowieści o radosnym finale, historia Kelvina okazała się mieć smutne zakończenie.
- Następnie Kelvin znowu się położył. Nie mogliśmy go dobudzić. Znowu nie żył - mówi ojciec.
Ciało zostało z powrotem przewiezione do szpitala, jednak lekarze nie potrafili wyjaśnić zajścia. Pogrzeb został odłożony w nadziei, że dziecko wróci do życia.
- Zmarli nie wstają i nie mówią - mówi pan Santos. - Dlatego chcę dowiedzieć się prawdy.
Policja rozpoczęła już w tej sprawie dochodzenie.
Zmarłe dziecko prosi o wode, po czym umiera
[url="http://gawker.com/5916549/dead-toddler- ... ight":1262}"]Gawker.com[/url]
Brazylijskie agencje prasowe donoszą o dziwnym zdarzeniu z miasta Belem na północny kraju, gdzie dziecko, które uznano za zmarłe, ocknęło się tuż przed pogrzebem i poprosiło ojca o wodę.
Dwuletni Kelvin Santos zmarł w szpitalu Abelardo Santosa na zapalenie płuc. Chłopca umieszczono w otwartej trumnie. Na ok. godzinę przed pochówkiem ocknął się on jednak, usiał i zapytał ojca, czy mógłby dostać "trochę wody".
- Wszyscy zaczęli krzyczeć - mówi Antonio Santos - ojciec dziecka. - Nie mogliśmy uwierzyć własnym oczom. Wtedy myśleliśmy, że stał się cud i dzieco wróciło do życia.
Niestety, w przeciwieństwie do opowieści o radosnym finale, historia Kelvina okazała się mieć smutne zakończenie.
- Następnie Kelvin znowu się położył. Nie mogliśmy go dobudzić. Znowu nie żył - mówi ojciec.
Ciało zostało z powrotem przewiezione do szpitala, jednak lekarze nie potrafili wyjaśnić zajścia. Pogrzeb został odłożony w nadziei, że dziecko wróci do życia.
- Zmarli nie wstają i nie mówią - mówi pan Santos. - Dlatego chcę dowiedzieć się prawdy.
Policja rozpoczęła już w tej sprawie dochodzenie.
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 2:50 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Re: Zmarłe dziecko prosi o wodę
E zaraz policje, lepiej hydraulika. Ten by napewno zaradzi, znajdujac wyjasnieniel!!
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2012 8:10 am przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
To tak jak w opowiadaniu historycznym pochodzącym ze Śrimad-Bhagavatam, gdzie syn króla Citraketu, którego otruły zazdrosne żony króla, po swojej śmierci na moment ożył wygłosił nauki dotyczące duszy i z powrotem był umarł na zawsze.
Akurat czytałam ostatnio i tak mi się przypomniało.
Akurat czytałam ostatnio i tak mi się przypomniało.

-
- Infranin
- Kontakt:
Pośmiertne zmiany gnilne powodują powstanie gazów wewnątrz np . jamy brzusznej powoduja nacisk na płuca a tam wylatujące powietrze przez krtań wywołuje dzwieki co spanikowni ludzie mogli wziąć za słowa....to takie uczone wyjaśnienie ..
Ale ja wolałbym bardziej metafizyczne wyjaśnienie sprawy....

[quote name='valdemar99' post='98085' date='14 czerwiec 2012 - 17:43']Pośmiertne zmiany gnilne powodują powstanie gazów wewnątrz np . jamy brzusznej powoduja nacisk na płuca a tam wylatujące powietrze przez krtań wywołuje dzwieki co spanikowni ludzie mogli wziąć za słowa....to takie uczone wyjaśnienie ..
[/quote]
W sumie racja , ale jak wyjaśnić że usiadł w trumnie ?

W sumie racja , ale jak wyjaśnić że usiadł w trumnie ?
-
- Infranin
- Kontakt:
Niewielkie skurcze mięśni zdarzają się po śmierci ale cały siad raczej nie chyba że znowu niewielki ruch dłoni , nogi przerażeni świadkowie wyolbrzymili do pozycji siedzącej....chociaż kolega mający na swoim kącie setki sekcji zwłok opowiadał że raz zwłoki zgieły sie samoistnie będąc w pozycji bocznej ale tu nie było mowy o żadnym cudownym zjawisku...
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2012 12:16 pm przez valdemar99, łącznie zmieniany 1 raz.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
[quote name='valdemar99' post='98085' date='14 czerwiec 2012 - 17:43']Pośmiertne zmiany gnilne powodują powstanie gazów wewnątrz np . jamy brzusznej powoduja nacisk na płuca a tam wylatujące powietrze przez krtań wywołuje dzwieki co spanikowni ludzie mogli wziąć za słowa....to takie uczone wyjaśnienie ..
[/quote]
Umrzeć na zapalenie płuc w takim ciepłym kraju jak Brazylia to ewenement. Metafizyczne wyjaśnienie, to takie, że dzieciak pokazał swoim rodzicom, którzy go nie dopilnowali, a może jedno z nich nawet chciało żeby umarł, że on i tak dalej żyje sobie gdzieś indziej. Bez "śmiechawki" bo to możliwe.

Umrzeć na zapalenie płuc w takim ciepłym kraju jak Brazylia to ewenement. Metafizyczne wyjaśnienie, to takie, że dzieciak pokazał swoim rodzicom, którzy go nie dopilnowali, a może jedno z nich nawet chciało żeby umarł, że on i tak dalej żyje sobie gdzieś indziej. Bez "śmiechawki" bo to możliwe.

"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Ale dostał tę wodę, czy nie?^^
No właśnie, dostał tą wode ?. Może jakby dostał to był żył. I w sumie to mi coś przypomnialo, kiedyś będąc na cmentarzu, to bylo kilka dni po wszystkich świętych. Wracajac już do domu, alejkami zaczepiła mnie kobieta, tak na oko miała z 24 lata, była dość dziwnie ubrana, tzn. nie jak na nasze czasy ale nie zwróciłem na to za bardzo uwagi. Poprosiła mnie o to, żebym nalał jej wody do pojemnika i zaniósł na grób. Nie chcialo mi się ale zrobiłem to,ona podziękowała mi i tu zagadka, odwróciłem wzrok (na 4 minuty) jak odchodziłem i kiedy spojrzałem w jej strone, jej już nie było. Nie moźliwe zeby tak szybko odeszła, tym bardziej że obeszłem cmentarz i nie bylo jej, rozpłyneła się w powietrzu. Dopiero na drugi dzien zajarzyłem i poszedłem na ten sam grób, na który zaniosłem wode..Miała na imie Agnieszka Zarzecka i zmarła mając 26 lat. I tak sobie pomyślałem wtedy, że to moze tacy ''ludzie'' w pewien sposób odkupują swoje grzechy. Może kiedys ona nie dala komuś wody, kto tego potrzebował. Takie moje przemyslenie.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Wody mu pewnie nie dali, bo zaczęli krzyczeć...tuumany..., a teraz pewnie siedzą w jakmś wariatkowie.
a dzieciak sobie nadał żyje i o nich nie pamięta. 

"Balbus melius balbi verba cognoscit"