masz coś kłopot z kojarzeniem think i to poważny, przejawy megalomani też widać. Przeczytaj co napisałem, a jak nie zrozumiałeś to przeczytaj jeszcze raz.
Wiesz skąd ten cytat mój podałem(gdzie pisze o mionach)? z posta, w którym odpisałem nazajutrz, nie z tego edytowanego. W tamtym poście ani w pierwszej wersji ani w drugiej nie ma słowa o mionach. Coś jeszcze wymyślisz?
Co do horyzontu zdarzeń, to nie chodzi o to, że światło przebywa dłuższą drogę, tylko, że jest zwalniane (aż do zatrzymania) przez gigantyczną grawitację czarnej dziury (analogicznie do wpadania do dziury w przestrzeni 2D).
doprawdy, czyli rozumiem, że jesteś zwolennikiem fotonu posiadającego masę? Foton zwalnia? A nie czasem z powodu zakrzywienia przestrzeni poruszając się po liniach geodezyjnych przebywa coraz większą drogę.
I ja miałbym specjalnie z twojego powodu edytować posta.
'Czas'' , będąc niezależnym , stałym ,
i weryfikowalnym zjawiskiem fizycznym , nie podlega żadnym oscylacjom z innymi
zjawiskami fizycznymi
Tak jak mówiłem. Zależy jak się zdefiniuje czas. Czy jako coś, co porostu jest i jest właśnie niezależne(coś w rodzaju czasu absolutnego). Czy jako tempo procesów fizycznych. Co do weryfikowalnym to jak go weryfikujesz?