''A teraz odpowiedz dla Azora: kosmici mają być istotami z innych planet z krwi i kości. Jeśli zaś są podobni duchom, to nie potrzebują "innych planet" i są po prostu duchami, do których rozeznania nie mamy kompetencji. W rozeznawaniu duchów kim naprawde są mogą mieć możliwości tylko egzorcysci, my jako istoty ludzkie możemy być łatwo zwiedzeni na tych "polach" duchowych, a istoty "stamtąd" mające możliwość różnych przemian i czasowej materializacji, mogą zamieniać sie w co chcą.
Wciąż czekam na konkretną odpowiedź: czym odróżnicie zmiennokształtnego ducha zamienionego w kosmite od prawdziwego kosmity w chwili spotkania z nim? I czarty kiedyś zamieniały sie w bogatych panów jeżdżących karetami i wielu ich brało za normalnych ludzi do czasu aż coś ich zdradziło. Skąd wiecie że dany kosmita właśnie nim jest? A to że zostawiają ślady? I w Lublinie na stole zostawiono kiedyś wypalony ślad ręki takich istot które wielu pewnie by wzięło za ówczesnych bogaczy.
Piszesz: "to co kryje się za UFO potrafi wywierać projekcje na danej osobie i to co ma zobaczyć i w jaki sposób" no i bracie trafiasz w dziesiątke, bo tym samym cechowały sie dawne utopce, a spotkania z nimi były równie realne jak dziś z "kosmitami" sam znałem osoby które widziały te wodniki na własne oczy. One umiały wywierać bardzo rzeczywiste projekcje na oczy, tak że np. woźnicy z końmi zdało sie że jadą prostą drogą a już wjeżdżali do stawu.''
A kto mowi że UFO to kosmici ja ? Tu utożsamiasz wszystko co UFO z duchami to nonsens owszem UFO to nie tylko fizyczne zdarzenia, ale wiele to czysto fizyczne aspekty nie zapominaj o wpływie na otocznie itp itd . Swoje teorie opierasz przykro mi to pisać, ale na swoim własnym widzi mi się nie zauważasz innych aspektow UFO jak choćby fizykalne rzeczy ,którym ''duchom'' ciężko przypisać

I nie powołuj sie na wszystkich egzorcytów bo i oni nie są wyroczniami tym bardziej w zjawisku UFO !
A czym jest wg ciebie cos co określasz ''zmiennokształtnego ducha'' to twoja ''teoria'' czy kogoś ?
A słyszałeś o teoriach tzw ''projektora'' fizyka von Ludwigera opartych na matematyce, fizyce i wielu innych dziedzinach który dopuszcza w UFO zjawiska ''paranormale'' ponieważ wynika to z obliczeń ale nie wynika że jest to ingerencja duchów bo to absurd.
Widze ze coś wiesz w temacie, ale wszystko pakujesz do jednego worka z napisem ''duchy'' i na tym u ciebie sprawa się zamyka ?
A nie wiązłeś takiej możliwości że inteligencja stojąca za UFO z miejsca ''X'' ,kreuje co im się, i jak podoba dla własnego bliżej nam nieznanego celu. Jak na razie żaden z badaczy nie wiąże bezpośrednio UFO z duchami i ich wpływem .Wiesz Świadkowie Jechowy uważają UFO za coś złego ,demony itp itd... Uwazać to co innego ale badać i analizować to inna bajka