Nazi - UFO

Historyczne przypadki spotkań z obiektami UFO i ich pasażerami.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Nazi - UFO

Post autor: Andrzej 58 »

Aabb-nie poddawaj się .Proponuję ,żebyś jednak zajżał do wskazanego przeze mnie podręcznika (lub podobnego traktujacego o metodach bezkomorowego grzania indukcyjnego oraz pojemnościowego) może w końcu zaskoczysz jaka jest między nimi różnica i jaka korelacja zachodzi między nimi.Nigdzie nie przeczę sobie.W monolicie oddziaływanie pola spowodowało by rozkład potencjałów w objętości filara stalowego,co w efekcie dało by efekt pojemnościowy(to dlatego do kuchenki mikrofalowej wykorzystującej efekt pojemnosciowy nie wolno wkladać metali)Beton ma małą przenikliwośc pola a wykonanie ekranu z okrągłych pretów zgodnie z prawem Maxwela (pole wtórne skierowane jest przeciwnie do pola pierwotnego)oraz wzajemne ustawienie elektrod(pretów )oprócz ukierunkowania grożnego dla betonu efektu pojemnosciowego (rozproszenie)musiało dac jeszcze jeden efekt - częsciowe znoszenie się pól.

Co do zasadności mojego pytania ,to myślę ,że dobrze by było ,żebyś zaproponował jakieś rozwiązanie miast dopatrywać się nie istniejących błedów u innych.Liczę na to,że podasz jedno stwierdzenie gdzie się mylę w oparciu o dostepną wiedzę podręcznikową ,bo jak na razie cytujesz mnie i negujesz bo tak Ci się wydaje.
Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

Andrzej z całym szacunkiem do poetyckiej narracji i ortografii której mógłbym ci pozazdrościć to co do merytoryki moje zdanie na temat twoich wypowiedzi jest takie że tylko chciałbyś wykombinować argument rodem z CSI ale w praktyce widzę tylko chęć do dyskusji i gadania o niczym przy kompletnym braku dowodów i konkretów. To co przynosisz jako dowód to tylko chęć dyskutowania i pisania abstrakcji w stylu "czy kosmici lubią lody orzechowe ? Elvis presley twierdził że żelki miśki mogą wytwarzać antygrawitację, zainteresowanych odsyłam do lektury fizyki kwantowej", nie wiem jak reszta ja czekam na solidne 2+2=5 (EDIT a byłem pewien że wpisałem 4 :lol: ) a nie pobożne życzenia akceleracji cząsteczek przy pomocy plastikowego noża i widelca... konkrety bo zawsze jak przynosisz rewelacje mające coś wnieść do dyskusji to zaczynasz od razu gdzieś tam w chmurkach sobie dywagować "to za pewne nie wiesz o tym że rudolf lusar często nosił brodę i pisał książki o super diper spinach elektrycznych, równierz można zauważyć że żelki są podobnie jak ufo wielokolorowe , jeśli przeczyta się trochę fizyki kwantowej może uda nam się uzyskać trochę antygrawitacji dzięki nim". Czyli moje pytanie jest proste - ok i co z tego ? Masz konkretne "równanie" czy tylko "widziałem jak ktoś powiedział coś o równaniach na a + b = c a swoją drogą ciekawe co dziś zjem na obiad" ?

"ok to cię zripostuję teraz ! To dlaczego żelki nie mają wszystkie tego samego koloru ? Dlaczego paczka jest próżniowo zamknięta i dlaczego jest ich zawsze różna liczba ?" To oczywiście żart ale takie prowadzenie rozmowy utrudnia wszystkim dojście do czegokolwiek. Bez CSI proszę, jesli można
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2009 3:01 pm przez Reaper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Witaj Reaperze.Zapewniam cię ,że moja pani od polskiego nie była ze mnie dumna.Gdy od czasu do czasu przeglądam to co napisałem wcześniej ,to aż za głowę się łapię-ile tam byków.Wierz mi,to co zawierają moje posty,to zwykła szkolna fizyka z zakresu szkoły średniej-tam mnie tego uczono.Z fizyką kwantową nie mają opisywane wcześniej zjawiska wiele wspólnego(możemy jedynie podejrzewać po efektach-śladach pozostawionych przez nole,że wpływająone na strukturę materii,co pewnie stanowi punkt wyjścia do rozważań na temat wspólnej teorii pola.)

I teraz przytoczę mój pierwszy kontakt z aabb,gdzie zarzucił mi ,że nie ma takiej teorii(było to w nagraniu z Emilcina)po czym aabbuś wrzuca temat o doktorze Kaku,gdzie w odnośniku do Wikipedii pisze jak byk, czym zajmuje się doktor Kaku,że nie wspomnę o zapisach na tablicy ,które znajdują się za plecami tego nowoyorskiego naukowca.Ze znanych mi innych wypowiedzi ludzi świata nauki wynika ,że mało kto tą problematyką się nie zajmuje .Czy nie jest to kierunek ,którym powinniśmy podążać ,żeby dojść do rozwiązania tej i nie tylko zagadki?.Gdy wrzuciłeś linka do jednego z for wskazując na któryś z aspektów sprawy -znalazłem przy okazji bardzo ciekawy wpis,a brzmiało to mniej więcej tak:Popytajcie mieszkających tam ludzi(Ludwikowiczan) oni mają wiele ciekawego do powiedzenia.I co-nikt do tego zapisu się nie odniósł.Wszystko wróciło do starego schematu-nazwiska ,bączki FOIA latające miny itd.

Z tego co napisałeś wnioskuję ,że to co piszę jest niezrozumiałe i sprawia wrażenie niczemu nie służących popisów.

Moim zdaniem jednak ,nie ma innej, niezależnej od środków propagandowej manipulacji ,drogi do sensownych wniosków w tematyce ,którą się zajmujemy.Trzeba znależć punkt zaczepienia(za taki uważam Muchołapkę) i przysiąść fałdu nad żródłami wiedzy fizycznej,technologicznej i wielu innych dziedzin nauki i tak dlugo kombinować ,aż wszystkie znane elementy( w tym miejscu konstrukcja zbrojenia i nietypowa konstrukcja całości)będą pasowały do siebie i będą miały oparcie w znanych zjawiskach fizycznych.

Atak przy okazji:co to jest CSI,bo nie wiem.
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Andrzej 58
Atak przy okazji:co to jest CSI,bo nie wiem.
CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku,serial w telewizorni. ;)
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Lazy-dzięki
Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

Ludzie na wsi też czytają książki i przez to nawet nieświadomie możesz uzyskać efekt lustrzanego odbicia - tzn trafiasz na osobę która przeczytała to samo co ty albo widziała ten sam program w telewizji. No i dowiesz się ... tego samego co przeczytałeś do tej pory. Oprócz tego jeszcze będą totalne odpady czyli efekt nagromadzenia się historii przez lokalną histerię i plotkarstwo sensacyjne (vide ufo spadłe na posiadłości ewy braun)

Druga sprawa to źródła źródła i jeszcze raz źródła. Nawet jeśli niemcy mieli latające spodki, to nie działały tak jak ci się wydaje ! Tu możesz zastanawiać się dlaczego. Otóż dlatego że WSZYSTKO co możesz przeczytać o latających spodkach hitlera wywodzi się z kilku artykułów prasowych o których wspomniałem (szerzej zobaczysz to w książce Rdułtowskiego). Nie mówiły one NIC, dopiero następni sensjacjo-pisarze wymyślili coś takiego jak dzwon czy spiny i te inne. Ich problem polega na tym że sami się przyznali często że to był tylko ściem ale legenda ŻYJE JUŻ WŁASNYM ŻYCIEM. Jak szukasz dowodów to nie szukaj ich tam gdzie pisał Igor W. czy pozostali znani bo wszyscy bazują na ZŁYCH, FAŁSZYWYCH ŹRÓDŁACH, to może wydawać się skomplikowane ale to bajecznie proste. Dlatego muchołapkę można sobie darować. Jeżeli już to trzeba zacząć od początku od szukania danych na temat schrievera i innych w archiwach niemieckich itp. ale na pewno nie szukać w książkach ani w relacjach niby świadków bo trafisz na efekt lustra albo dezinformatora którzy przeczytali to samo co ty i będą cię nakręcać tym co już wiesz do tej pory, będzie ci się przez to wydawało że przez to że on wie co to dzwon to gdzieś doszłeś i że on coś wie ale w praktyce krążysz wokół pustki !

Warto zbadać natomiast ten żyrokompas który można obejrzeć na history channel ufo hunters czy jakoś tak (youtube)
Awatar użytkownika
aabb
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: aabb »

[quote name='Andrzej 58' post='59556' date='pią, 14 sie 2009 - 17:45']...Z fizyką kwantową nie mają opisywane wcześniej zjawiska wiele wspólnego(możemy jedynie podejrzewać po efektach-śladach pozostawionych przez nole,że wpływająone na strukturę materii,co pewnie stanowi punkt wyjścia do rozważań na temat wspólnej teorii pola.)

I teraz przytoczę mój pierwszy kontakt z aabb,gdzie zarzucił mi ,że nie ma takiej teorii(było to w nagraniu z Emilcina)po czym aabbuś wrzuca temat o doktorze Kaku,gdzie w odnośniku do Wikipedii pisze jak byk, czym zajmuje się doktor Kaku,że nie wspomnę o zapisach na tablicy ,które znajdują się za plecami tego nowoyorskiego naukowca.Ze znanych mi innych wypowiedzi ludzi świata nauki wynika ,że mało kto tą problematyką się nie zajmuje.[/quote]

RZĄDAM przytoczenia całego mojego posta i wskazanie tej jego części, w której piszę, że nie ma „wspólnej teorii pola” lub że nikt się tym nie zajmuje.
xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: xedos »

Witajcie.

Nie ma najmniejszych wątpliwości ku temu aby zaprzeczyć faktom, że Niemcy opracowali wiele prekursorskich konstrukcji o różnych kształtach i przeznaczeniu. Były to czołgi giganty, olbrzymie okręty wojenne, samoloty o zupełnie nowym typie płatowca i napędu, powstały wyrzutnie miotające, pociski balistycznopodobne oraz najważniejsze – pierwsze prace nad ujarzmieniem atomu do celów energetycznych i militarnych. Konstrukcje te były powielane, przebudowywane, modernizowane wielokrotnie pod różnymi szerokościami geograficznymi. Ponieważ jestem żywo zainteresowany tajemnicami Niemców na obszarze Polski, Czech i Słowacji przemierzyłem w ich poszukiwaniu wiele kilometrów od wielu lat, jednak pomimo tego, że tuż obok mnie na półkach mam rozpisane plany od V- 1 do V-12 nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że konstrukcje od v- 7 wzwyż kiedykolwiek powstały. Owszem były modele, nawet w skali 1:1 jednak z wyjątkiem dwóch o których mi wiadomo nic więcej nie wzbiło się w niebo. Po latach poszukiwań śmiem twierdzić, że latające dyski Hitlera uzbrojone w działa i inne typy broni były wyłącznie propagandą. Odnosząc to jednak do współczesnych czasów wiemy, że w oparciu o plany Niemców dokonano budowy konstrukcji, które wzniosły się w powietrze dzięki napędom konwencjonalnym. Nie ma jednak mowy w sposób oficjalny o tym, że były zdolne do wykonywania gwałtownych manewrów i osiągania zawrotnych prędkości. Ponieważ konstrukcje mające przekrój koła są wyjątkowo kapryśne zdecydowano się na rozwinięcie konstrukcji deltoidalnych ze szczątkowymi płatami nośnymi. W tych konstrukcjach zastosowano całkowicie nowatorskie napędy, które rzeczywiście mają osiągi „nie z tej ziemi”. Pamiętajmy również o tym, że cały świat zdecydowanie odchodzi od konstrukcji załogowych na korzyść konstrukcji mających autonomiczne sterowanie. Powód jest wyłącznie jeden – przeciążenia, których przeciętny pilot nie jest w stanie wytrzymać. Co ważne, konstrukcje te z powodzeniem operują w górnych warstwach atmosfery na granicy otwartego kosmosu.

Reasumując, pomimo tego, że mam wiele sympatii dla B. Rdułtowskiego śmiem jednak twierdzić, że przynajmniej część wiedzy, która pochodzi z jego książek to „pikanteria”,jednak nieporównywalna z bzdurami serwowanymi nam przez pisarza – fantastę p.Igora Witkowskiego, którego miałem okazję poznać i porozmawiać o technice radarowej. Jeszcze przed kolaudacją „Tajemnicy twierdzy szyfrów” zadałem Wołoszańskiemu pytanie dotyczące niemieckiej Wunderwaffe ze szczególnym naciskiem na V-7 i osławione Haunebu odpowiedź była negatywna i wymijająca, za to szeroko rozwodził się nad projektem Filadelfia, który uznał za możliwy ale niewiarygodny. Pamiętam jak skupił się na samym okręcie, którego miejsce postoju ustalił i zdobył zdjęcia (są gdzieś w Internecie w moim artykule pt. „Eksperyment Filadelfia”). Fakt, Wołoszański jest dziennikarzem, a tym do końca wierzyć nie wolno, jednak to pasjonat z dużym stażem i dziwną osobowością – można częściowo polegać na jego zdaniu. Powrócę do tego tematu przy okazji, kiedy opowiem Wam o zamku Książ z którego wróciłem raptem kilka dni temu.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

aabb-bardzo emocjonalnie podchodzisz do tematu.Jeśli poczułeś się dotknięty to Cię przepraszam.

Moje stwierdzenie,że zarzuciłeś mi używanie nieistniejących dziedzin nauki wynikło z twojego zwrotu:nie ma potrzeby tworzenia nowych teorii,a szkoda.W sytuacji gdy zwróciłem uwagę na związki pola grawitacyjnego i elektromagnetycznego i możliwość zastosowania ich w napędach grawitacyjnych.Nie ja wymyśliłem pojęcie wspólnej teorii pola . Piszę w swoich postach o zjawiskach fizycznych,które można znależć w każdym podręczniku do elektrotechniki ,zastanawiam sie jednak dlaczego prościutkie doświadczenie z ceką ewidentnie nie pasujące do podręcznikowej wiedzy -budzi taki opór.Wystarczy tylko je wykonać i sprawdzić nie próbując za wszelką cenę zdeprecjonować przytaczając zjawiska podobne ale działające w oparciu o inne kryteria fizyczne(rodzaj prądu i elementy magnetyczne).Dla wielu z nas zjawiska opisywane w tym temacie to tzw ciemna magia,i dlatego ja przynajmniej staram się opisywać pewne elementy za pomocą wszystkim znanych urzadzeń(kuchenka mikrofalowa,indukcyjna płyta grzewcza itp).Ludzi zajmujących się rozwiązaniem zagadki nazi ufo jest całkiem sporo.dla przykładu,trwają prace badawcze w jednym z obiektów kompleksu Riese(jednym z tych ,których nie znajdziesz w sieci).Moi młodsi koledzy sprawdzają informację ,którą udało mi się uzyskać trzydzieści pięc lat temu.Próbne odwierty wskazują na ponadprzeciętną grubość murów ceglanych w systemie korytarzy.Jeden z zawałów udało się sforsować

drugi jak narazie zablokował prace.Na jednym z for dotyczącym Riese znajdziesz mapę obiektów kompleksu kompatybilną z tym co opisałem w jednym z postów w temacie Haunebu a III Rzesza.W ten sposób nawzajem się uzupełniamy,próbując popchnąć temat z miejsca.Wielu z forumowiczów wyznaje zasadę,że wszystko można znależć w sieci.Nic bardziej mylnego.Takim wyznawcą jest nasz kolega Reaper,który ma tendencje do zarzucania każdego tematu

tymi samymi elementami.Gdy Dreamer wykonał kawał dobrej roboty opracowując historię Ufo ,pojawił się nasz kolega i obrzucił temat meierami i pingpągami Adamskiego.

Xedos-masz rację ,dziennikarzom nie wolno wierzyć do końca.Żdziwił bym się gdyby przed tobą leżała dokumentacja niemieckiego nola,gdyż według powszechnej wiedzy aktualnie obowiązującej,ufo nie ma nigdy nie było i nie będzie.

Tylko historia obserwacji tych obiektów ,mówi zupełnie co innego.Ciekaw jestem Twojej relacji z zamku Książ.Spojrzenie świeżym okiem na temat zawsze wnosi coś świeżego.Ja od urodzenia mieszkam w pobliżu zamku i innych obiektów Riese

a nie ma nic gorszego niż rutyna,której napewno gdzieś uległem.A propos projektu Filadelfia.Czy zastanawiałeś się giedyś nad takim zagadnieniem:Odchylanie fali świetlnej za pomocą pola elektromadnetyczego jest możliwe i potwierdzone(astrofizyka i wiele innych),to jak się dzieje ,że światło ulega odchyleniu przy przechodzeniu w pobliżu krawędzi przedmiotów nie magnetycznych.Co o tym sądzisz?
LEMARI
Infrzak
Kontakt:

Post autor: LEMARI »

Wasze posty tylko pokazuja jak niechętni jesteście faktom dotycżącym tego tematu, cóz moi współpracownicy tylko utwierdzja mnie w przekonaniu aby więcej nie pisac o historycznych wydarzeniach, gdyz sa one z miejsca poddawane miażdząej krytyce, tymczasem historii z przed lat 70 nie da się ot tak wymazac jak tego życzło by sobie wielu ludzi..................
NATURA SANAT MEDICUS CURAT
ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA SPOTKAŃ Z UFO”