UFO nad górą Chełmiec koło Wałbrzycha

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Idaalia
Początkujący
Kontakt:

Re: UFO nad górą Chełmiec koło Wałbrzycha

Post autor: Idaalia »

Witam.

Krótko i raczej na temat.

17 czerwca około 22:20 w Wałbrzychu, dzielnica Piaskowa Góra, będąc na spacerze z dzieckiem i psem obserwowałam punkt świetlny? na niebie; poruszał się łukiem o stałej prędkości, w pewnym momencie skręcił w dół pod kątem prostym, pikował sobie przyspieszając i zwalniając, w miedzyczasie pewien odcinek pokonał subtelnym wężykiem, niemal niewidocznym, po czym przyspieszył mocno nadal lecac w dół i niestety znikł za drzewami;

wielkość tego obiektu, bo tak to odebrałam to porównanie mi najbliższe: najjaśniejsza gwiazda z konstelacji wielkiej niedzwiedzicy to łepek od szpilki, obiekt świetlisty ( swiatło ostre, jasne, białe) to wielkość łebka zapałki;

do tego momentu nie interesowałam się zbytnio tym co po niebie lata, choć istnienie ufo jest dla mnie równie oczywiste co istnienie powietrza, ktorym oddychamy;

ale po tym zdarzeniu zaczęłam szperać w sieci;

ten obiekt wyglądał identycznie jak obserwowany nad jerozolimą w tym roku, tyle że nie robił takich spektakularnych efektów; no może poza uroczym drobnym zygzaczkiem;

dowiedzialam się również, że wałbrzych nie jest białą plamą na mapie obserwacji ufo;

na miejscowym forum w desperacji szukając potwierdzenia,że to nie omamy, znalazłam jeszcze kilka osób, które również to widziały;

ale szukam odpowiedzi na inne pytanie: proszę o wskazówki gdzie szukać, lub może gotowe odpowiedzi; dotychczas sądziłam, że to co widuję na nocnym niebie ( w tym roku bardzo często) - drbne srebrne punkciki przelatujące po małym łuku z punktu a do punktu b, z tą samą prędkością, w różnych miejsach, to satelity itp; znalazlam ostatnio wypowiedzi o odbiciu światła slonecznego, którego brak wyklucza żeby to były satelity-nie mogę znaleźć materiałów, które wyjaśniłyby mi to przystępnie; czy naprawdę obcy idą już "w bezczelnego" na taką masową skalę? jedyne co utwierdza mnie w przekonaniu póki co,że to faktycznie nie nasze twory, to fakt,że załozyłam regularność przelotów naszych obiektów, a wychodząc regularnie o tej samej porze nie znalazlam tej regularności w lotach owych punkcików;
ZooM
Początkujący
Kontakt:

Post autor: ZooM »

Witaj.

Po prostu czytaj, oglądaj fotografie i nagrania wideo. Nikt nie poda gotowych odpowiedzi. Musisz wyrobic swoje własne zdanie.

Np zajrzyj do aktualnej dyskusji o nagraniu NOLi za pomocą noktowizora:

www.paranormalne.eu/forum/index.php?showtopic=6949
fool me once shame on you, fool me twice and I put you in the ground
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Jest też kilka programów pokazujacych aktualna pozycje satelitów ,polecam orbitek dostepny za free na www.dobreprogramy .pl w dziale nauka i edukacja /fizyka i astronomia
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Witaj Idaalio.Tak się składa ,że jesteśmy ziomkami(mieszkam w Poniatowie).Czy możesz wskazać kierunek Twojej obserwacji?.Jeśli mogę Ci coś poradzić ,to zainteresuj się kompleksem Riese(Olbrzym).Ja swoją pierwszą obserwację z mojej dzielnicy miałem w kierunku Piaskowej Góry.Mój kolega z pracy odwrotnie.Nawet pytał się mnie czy czegoś nie widziałem nad Poniatowem.Często obiekty pojawiają się nad Ptasią Kopą i Krakusem.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Boże jak słyszę co mówi Zagórski to ręce opadają

''mówi Zagórski. - Możemy tylko snuć domysły, że chodzi o coś zakopanego w ziemi na tym terenie.''

Czy każda obserwacja UFO czy dziura w ziemi musi automatycznie oznaczać że musi być coś zakopane w ziemi a UFO tego szuka Pan Zagórski widzę ma pomysły jak człowiek z epoki kamienia :D
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Ale Arku tam rzeczywiście "jest coś zakopane".Na poziomie +311 znajduje się fabryka chemiczna.Pod górą Parkową Rudiger,a w okolicy Chełmca Niemcy ustawili w czasie wojny swoje najnowocześniejsze baterie obrony przeciwlotniczej(działa sprzężone z radarami).Jak dorzucić do tego ośrodek badań nad A-bombą to nie dziwne stanie się ,że tyle lat po wojnie to wszystko jest jeszcze tajne.

Pantanalu-to,że Zagórski o tym mówił ,to wcale nie znaczy ,że fantazjował.On tylko relacjonował obserwacje innych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”