Roszczenia...

Wiadomości z kraju i ze świata
Awatar użytkownika
Conspiracy
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Roszczenia...

Post autor: Conspiracy »

Grupa 25 kongresmenów z USA wysłała do władz Polski i Litwy list, w którym domagają się rozwiązania kwestii rekompensat za mienie zagrabione Żydom podczas II wojny światowej - podaje yahoo.com.

Robert Wexler i jego 24 kolegów napisało list do premiera Polski Donalda Tuska i premiera Litwy Andrius Kubilius. Apelują w nim, by rządy tych krajów przyjęły ustawę o rekompensatach za mienie zagrabione ofiarom Holocaustu do czasu rozpoczęcia konferencji "Holocaust Era Assets". Konferencja, która odbędzie się w dniach 26-30 czerwca w Pradze, będzie dotyczyć mienia zagrabionego Żydom w czasie II wojny światowej.

Ewidentne naciąganie i że się tak nie etycznie wyrażę "skurwysyństwo". Czy to Polacy są winni tego iż na naszych ziemiach wybudowano obozy? Co do niektórych Polaków akceptujących owe roszczenia - śmiem skierować pytanie czy Wasze rodziny mają roszczenia względem ziem choćby ukraińskich czy też litewskich? Żydowskie lobby już w imię holokaustu wyciągnęło sporą sumkę mamony - teraz uczepili się Polski. Dodam tylko że Izraelici których znam [dwie osoby przeżyły Auschwitz] nie mają takiej samej polityki jak "roszczeniowe lobby żydowskie" - a wręcz potępiają ich metody działania jak i zarówno politykę zagraniczną.

Ale jak to opisują Polskę Izraelskie gazety to kraj nieczysty...
Jestem Głosem Twoich Myśli...

[ external image ]

Kiedy leżę w łóżku, mam mroczną przeszłość!
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Re: Roszczenia...

Post autor: aelreda »

To już jest lekka przesada. Płacimy za coś, za co też częściowo byliśmy ofiarami i palców nie maczaliśmy w niemieckich planach. A niby z USA taki sprzymierzeniec dla nas. A co na to Obama? Wie w ogóle o tym?

Czy w tamtym kongresie też są tacy debile jak u nas.

Brak słów, brak słów....

Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Jeszcze trochę i cały świat stwierdzi że przyczyną wszystkich nieszczęść na ziemi jest Polska i każą nam wypłacić odszkodowanie dla 6,5 mld ludzi. Kongresmeni zajęli by się lepiej kryzysem bo USA zaraz padną.
Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 7:29 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Kogoś zdrowo powa*iło O.O

W tyłkach się im przewraca. Niech siedzą za tym oceanem, a który jakiekolwiek roszczenia zgłosi - powinien iść przed pluton egzekucyjny.

Skoro chcą roszczeń, to zróbmy im prawdziwy holokaust.

Jeśli Obama maczał w tym palce - już go nie lubię... -.-
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

90% amerykanów nie ma bladego pojęcia o tej wojnie. Jedyne o czym wiedzą to Pearl Harbor ale już o tym co działo się w Europie nie wie nikt. Więc kongresmeni zadowoleni z upadającego systemu edukacji mogą wcisnąć wszystko społeczeństwu.

Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Sasquatch
Jedyne o czym wiedzą to Pearl Harbor ale już o tym co działo się w Europie nie wie nikt
Zapomniałeś dodać, że chodzi o wersję oficjalną Pearl Harbor.Bo prawdziwej na bank nie znają. ;)
Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 9:55 pm przez Lazy, łącznie zmieniany 1 raz.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

[quote name='Lazy' post='55987' date='czw, 25 cze 2009 - 23:54']Sasquatch

Zapomniałeś dodać, że chodzi o wersję oficjalną Pearl Harbor.Bo prawdziwej na bank nie znają. ;)[/quote]

Parę dobrych lat temu, ich młodzież twierdziła, że Micheal Jakson to ich prezydent, a Mariah Carey jest sławnym naukowcem....

specyfik
Infrzak
Kontakt:

Post autor: specyfik »

Jedynie co jakiś żyd ( tak piszę z małej ) może ode mnie dostać, to leszczyk na twarz.
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Aylinn »

Kurde ludzie zgadzam się z wami. W sumie Naziści zostawili nam parę obozów koncentracyjnych, więc można by je na powrót uruchomić i Żydów do gazu!!! Leszczyki w twarz tym, który się będą opierać, a już totalnie zatwardziałych jak Lazy powiedział przed pluton egzekucyjny. Starców, dzieci, kobiety, mężczyzn. Niech się to cholera nie mnoży, bo my, prawdziwi Polacy na tym ucierpimy.

Jacyś żydowscy przeciwnicy pomysłu rekompensat? To pewnie agenci Mosadu, którzy mają nas zdezorientować. Na kolana i złóżmy 100 marysiek za to żeby naród polski pozostał czysty, a nie jakieś pieruństwo będzie się panoszyć po naszej ziemi!!! Bagnet na broń i do boju!

[quote name='Aelreda' post='55990' date='pią, 26 cze 2009 - 00:13']Parę dobrych lat temu, ich młodzież twierdziła, że Micheal Jakson to ich prezydent, a Mariah Carey jest sławnym naukowcem....[/quote]

Na historii w gimnazjum w Poznaniu dzieciaki twierdziły, że Rzym leży w Afryce, przez Polskę przepływa rzeka Bałtyk, a podczas rozbiorów Rosjanie zabrali nam Mongolię. Możemy myśleć, że Amerykanie to idioci, ale my też nie jesteśmy lepsi.

A tak na marginesie to Conspiracy podaj źródło.
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 8:13 am przez Aylinn, łącznie zmieniany 1 raz.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Aylinn »

Wiesz, ja tam Izraela nie lubię. Tłuką się bez celu i ogólnie zwisa mi ten kraj.

Wiem co takie roszczenia dla Polski oznaczają, ale odwoływałam się tylko do wypowiedzi innych. Nie podoba mi się to żądanie, tak jak nie podobają mi się działanie Eriki Steinbach. Wojna minęła, więc nie widzę sensu w jakichkolwiek roszczeniach. Żydowskich, polskich czy niemieckich. I nie widzę też sensu w tym temacie, bo nie jest omawiane meritum sprawy tylko znowu zaczyna się najazd jacy to Żydzi są źli i podli.

Jak powiedziałam wcześniej robi się tu kolejne VRP, gdzie właśnie tego typu tematy dominują forum o całkiem innej tematyce.
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 8:50 am przez Aylinn, łącznie zmieniany 1 raz.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WYDARZENIA I POLITYKA”