Nasza duchowość
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Nasza duchowość
To ja się wypowiem. Nie wiem czy o to chodzi ale jeżeli o to to jestem wierzący niepraktykujmący.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
-
- Full Active
- Kontakt:
Pantanal uwielbiam twoje wypowiedzi kiedy nie dotyczą krytyki żadnego z użytkowników 

Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
edith

Życie jest tylko grą.Jedną wielką iluzją.
Dokładnie.Nasze wyższe JA,kreuje życie,jako kolejne doświadczenie w tym wcieleniu."Nie jesteśmy istotami ludzkimi, które miewają duchowe doświadczenia, lecz duchowymi istotami doświadczającymi ludzkiego życia."

Życie jest tylko grą.Jedną wielką iluzją.
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 6:29 pm przez Lazy, łącznie zmieniany 1 raz.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
edith
To nie produkt,lecz proces i to dość skomplikowany.Inteligencja to życie,otwartość,spontaniczność.Ciągłe ryzyko w poszukiwaniu.
Dokładnie droga edithChyba to miał raczej Lazy na myśli pisząc o Wyższym Ja, duchowość nie jako produkt ale jako proces.

Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 9:13 pm przez Lazy, łącznie zmieniany 1 raz.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
A ja bym słowo duchowość zastąpił jednak słowem świadomość.
Duchowość trochę trąca..., i wywołuje czkawkę u niektórych forumowiczów.
Duchowość trochę trąca..., i wywołuje czkawkę u niektórych forumowiczów.
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 6:13 am przez padre, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale o co chodzi... ?
Duchowość dla mnie jest siłami nadnaturalnymi - wyższym wymiarem. Przecież dzięki duchowości odkrywamy sens swojego życia.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki