Co sądzicie o przyznaniu Nobla Barackowi Obamie?
Czy pierwszy czarnoskóry prezydent USA zaliczony został w poczet laureatów tylko z racji koloru skóry i zajmowanej pozycji? A może rzeczywiście w czasie kilkumiesięcznej kandydatury zmienił świat?
Czy oznacza to degradacje wartości Nagrody Nobla i to kolejna, po przyznaniu je Alowi Gore 2 lata temu?
Co łączy Obamę z takimi postaciami jak Mandela, Dalajlama, Lekarze bez Granic, Gorbaczow, Matka Teresa czy Wałęsa i czy za 3 lata nagrodę otrzyma Schwartzenegger?
Czekam na wypowiedzi!
Nobel Obamy
Nobel Obamy
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 12:49 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Re: Nobel Obamy
To chyba jakaś kpina. Za co ten Nobel? Za prowadzenie wojen? Chyba, że definicja słowa "pokój" zmieniła znaczenie. Czytam i czytam i nadal nie wiem za co ta nagroda. Uzasadnienie członków komitetu jest takie "umocnienie międzynarodowej dyplomacji" i "stworzenie nowego klimatu międzynarodowego". To znaczy co? Wysłanie kolejnych jednostek do Afganistanu? Planowanie wojny z Iranem oraz prawdopodobna wojna w Somalii? Budowa tarczy antyrakietowej w Rosji? [sic!]
Żałosne. Obama jak na razie nic nie zrobił. Dużo gadał, a USA jak stoi w miejscu tak stało. Obama prowadzi politykę poprzedników. Albo jest się z nimi, albo przeciwko.
[ external image ]
Żałosne. Obama jak na razie nic nie zrobił. Dużo gadał, a USA jak stoi w miejscu tak stało. Obama prowadzi politykę poprzedników. Albo jest się z nimi, albo przeciwko.
[ external image ]
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
Czyli od teraz rozdaje się nobla na lewo i prawo ?
Wiec niech dadzą jeden Ryśkowi chociaż sam nie wiem za co :]
Poza tym też bym chciał taką "nagrodę" za szerzenie pokoju i demokracji
Wiec niech dadzą jeden Ryśkowi chociaż sam nie wiem za co :]
Poza tym też bym chciał taką "nagrodę" za szerzenie pokoju i demokracji

Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Yyyy...
Za co niby ten nobel? O ile się nie mylę Nobla dostaje ktoś, kto w jakiś sposób przysłużył się dla ludzkości. A póki co Obama jedyne co osiagnął to tyle, że jest czarnoskórym prezydentem USA ;d i póki co tylko tyle ...
Za co niby ten nobel? O ile się nie mylę Nobla dostaje ktoś, kto w jakiś sposób przysłużył się dla ludzkości. A póki co Obama jedyne co osiagnął to tyle, że jest czarnoskórym prezydentem USA ;d i póki co tylko tyle ...
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********