Sąd nad UFO-sondami

Historyczne przypadki spotkań z obiektami UFO i ich pasażerami.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Sąd nad UFO-sondami

Post autor: Rysiek23 »

[ external image ]Zdarza się, że świadkowie donoszą o obserwacjach ogromnych obiektów, które w angielskojęzycznej literaturze określa się mianem „mother-ships”, czyli statków matek. Niemniej jednak istnieje wiele relacji o obiektach mniejszych, a nawet i miniaturowych, które wykazywały te same dziwne cechy, co „pełnowymiarowe” UFO i były od nich nie mniej tajemnicze.

CAŁOŚĆ W SERWISIE INFRA
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Sąd nad UFO-sondami

Post autor: azor »

Cieszę sie że INFRA porusza ten bardzo ciekawy temat. Tak się składa że w mojej książce jest rozdział na temat ''ufo sond'' i opis kilku przypadków z Podkarpacia ale zanim to wydam jeszcze trochę upłynie.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Ciekawy tekst sporo nam wyjaśnia co do tematu tzw. sond zastanawia mnie to jak odróżnić sondę od nie sondy?Czy tu decyduje tylko wielkość a może wszystkie UFO to sondy wyjaśniło by to ogromne przyśpieszenia które przeżyć może tylko być może komputer pokładowy lub coś podobnego.Czy te michy ze Zdanów nie mogły być sondą? ;)Temat UFO sond jest trochę na wyrost a to wina samych ufologów różnej maści.Wspominając już w temacie UFO o ciekawej obserwacji który przecież każdy ma prawo wziąć za sondę warto wspomnieć o sprawie Moigne Down (no można się przyczepić do rozmiarów) :

Źródło:Moigne Down

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/xzay0t-drY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Mamy dwa podobne przypadki "małych UFO" zgłoszone w ubiegłym roku. Temat jednego był nawet poruszany na forum. Są to przypadki szczególnie ciekawe. Niekiedy ufologowie i antyufologowie wysuwają argument mówiący, że niewielkie i nieinwazyjne sondy są najlepszą metodą eksploracji planet przez istoty pozaziemskie, jeśli wierzymy w hipotezę ETH.

Pamiętam, że jeden z przypadków obserwacji niewielkich NOL-i pochodził od Grzegorza, któremu zgłosił to jeden z górskich przewodników. Może on sam o tym opowie?
kropka
Infranin
Kontakt:

Post autor: kropka »

Miałam podobny przypadek i do dziś nie wiem co to było. Odprowadziłam syna do szkoły i wróciłam do domu po psa. Był piękny słoneczny dzień. Zupełnie bezwietrzny na co zwróciłam uwagę, bo było jakoś tak jakby powietrze było w jakimś bezruchu. Nawet maleńkiego powiewu. Trudno mi dziś powiedzieć dlaczego spojrzałam w górę... Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam bardzo mały obiekt błyszczący, który w pierwszej chwili wzięłam za puste opakowanie po czipsach. Leciało może 3-4 metry ode mnie. Jeśli chodzi o wysokość to wynosiła od 2 do 3 metrów. Nie wydawało dźwięków i leciało nieregularnie.

Pomyślałam ,, jak to leci przecież nie ma wiatru???" Potem pomyślałam,, ach to pewnie jakaś zabawka sterowana na baterie... ale dlaczego nie słychać nic???" Zaczęłam wzrokiem szukać w okolicy zabawiającego się jakiegoś młodocianego kawalera... ale nikogo nie było... Śledziłam więc ze zdziwieniem lot tego czegoś. Zaczęło nabierać wysokości i oddalać się. Dalej już tego nie mogłam zobaczyć ponieważ zniknęło z pola mego widzenia( zasłoniły bloki) Najdziwniejsze dla mnie było to , że nie mogłam sobie znaleźć odpowiedzi na pytanie ,, jak to możliwe że to się porusza przy takim całkowitym bezruchu powietrza?" Nie kojarzyłam tego z ufo.. zupełnie go nie przypominało. Dopiero po powrocie don domu,kedy tak wciąż o tym myślałam skojarzyłam,że mógł to być taki ,,mały zwiadowca" Nie było to dla mnie szokiem bo widziałam też wielki obiekt wielkości 7- 8 tarcz księżyca w pełni ( ale o tym to jużchyba kiedyś tu pisałam)
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

Tak Piotr, ten przypadek z Kasprowego był ciekawy,ale raczej to było zjawisko UOP. Przewodnik z grupa turystów ujrzeli dziwne zjawisko świetlne w formie kuli koloru niebieskiego, które nagle zawisło koło nich, po czym oddaliło sie i znikło. Przewodnik wykluczył piorun kulisty iż widział je kilka razy, lecz co to było tego nie wiemy. Artykuł jest gdzieś na serwisie ja go straciłem niestety
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Dokladnie Pantanalu. W koncu my tez wysylamy sondy. Jezeli sa cywilizacje rozwinete od nas bardziej to schemat dzialania jest zapewne podobny do naszego. (prawo kosmosu)
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='Yan_Volskee' post='80753' date='03 luty 2011 - 18:27']Mamy dwa podobne przypadki "małych UFO" zgłoszone w ubiegłym roku. Temat jednego był nawet poruszany na forum. Są to przypadki szczególnie ciekawe. Niekiedy ufologowie i antyufologowie wysuwają argument mówiący, że niewielkie i nieinwazyjne sondy są najlepszą metodą eksploracji planet przez istoty pozaziemskie, jeśli wierzymy w hipotezę ETH.

Pamiętam, że jeden z przypadków obserwacji niewielkich NOL-i pochodził od Grzegorza, któremu zgłosił to jeden z górskich przewodników. Może on sam o tym opowie?[/quote]

Ja tez w 2010 oraz 2011 otrzymałem dwa zdarzenia tego typu z których jeden jest z obrzeży Dębicy z lata 1986/87 dotyczący CE-1 sprawę w skrócie przedstawiłem na forum w wątku ''mikro ufo'' ;)

Dodam iż mam relacje z lat 60 siątych z Glinka to jest tylko 15 k mod mojego miasteczka gdzie doszło do CE-2 w ktorym wówczas 6 letni świadek dotknął dłonią powierzchni około 1 m obiektu spoczywającego na trawie myśląc ze to jakaś zabawka. Najciekawsze jest to ze w tym miejscu o boku 150x150 m doszło do

3 obs CE-1

1 obs. CE-2

1. obs Bezdrom Visitors

2 obs CE-0 obserwacja postaci

plus dwie obserwacje NL oraz DD

W innym miejscu Glinka około 800 metrów dalej też odnotowałem w tym samym miejscu dwie CE-1 oraz jedno CE-0. Prawda że interesujący teren ;) Co ciekawe w trzech przypadkach były to małe obiekty.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Kropeczko-bardzo ciekawa relacja.Bezruch powietrza wskazuje ,że poruszał się w sztucznie wytworzonym polu grawitacyjnym.Pewnie nie słychać było też odgłosów środowiska.Co do zapachu siarki. Jako doswiadczony diabeł podejrzewam ,że chodzi o inny zapach.W związku z istnieniem wokół noli dużego pola elektrostatycznego występują mikrowyładowania.W związku z tym wydziela się ozon.W dużym stężeniu śmierdzi i jest trujący.
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Andrzeju jestem pod wrazeniem wiedzy!
ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA SPOTKAŃ Z UFO”