Bezkształtny nocny gość z Ropczyc (2011)

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Bezkształtny nocny gość z Ropczyc (2011)

Post autor: Newsman »

Arek Miazga prezentuje nam kolejny dziwny przypadek nocnych odwiedzin (ang. Bedroom Visitation) - przypadków łączonych przez niektórych z Bliskimi Spotkaniami III Stopnia, a dla innych będących jedynie zaburzeniami sennymi. Historie tego typu mają zwykle podobny przebieg i charakter, a najczęściej występują w nich zakapturzone humanoidalne postaci. Niekiedy ich przebieg jest jednak znacznie bardziej enigmatyczny i pojawiają się w nich takie "stworzenia" jak "kula z oczami" (widziana w Żarkach Letnisko) czy to, co widziała 2 lipca tego roku pewna pani z Ropczyc:

Tajemniczy "nocny gość" w Ropczycach

Spotkania z nieznanym

[ external image ]W ostatnich latach zdarzenia typu Bedroom Visitors (sypialniani goście) praktycznie "zanikły" z niewiadomych przyczyn. Jeszcze przed 2000 rokiem Bronisław Rzepecki otrzymywał sporo relacji tego typu, które szeroko opisywał w kwartalniku UFO. Niestety zdarzenia te są bardzo trudne w ocenie co nie znaczy, że nie są realne.

Problem w ich zbadaniu nie leży w rękach typowego badacza/dokumentalisty, lecz psychologa. Zdaję sobie sprawę, że wielu potencjalnych świadków niezwykłych zdarzeń może mieć poważne obawy w przekazaniu swojej relacji.

Tak się złożyło, że jedna z mieszkanek Ropczyc powiadomiła mnie o swojej dziwnej historii jaka przytrafiła się jej w nocy z soboty na niedzielę 2 lipca 2011 roku. Świadek, którą umownie nazwę Anią (lat 40) zna mnie od dłuższego czasu dlatego co do wiarygodności nie mam żadnej wątpliwości. Problem pozostaje realność tych "przeżyć".

W dniu 2 lipca 2011 roku na osiedlu w Ropczycach Anna i jej 9-letnią córka położyły się spać. Dzień był pochmurny i bardzo deszczowy. Była 22:00. W nie określonym czasie Anna przebudziła się czując jakby czyjąś obecność w pokoju. Jej wzrok skierował się w kierunku ściany i okna, które miały naprzeciw siebie, skąd delikatnie wpadało przez okno światło latarni ulicznych.

Zdaniem Anny w odległości około 1.5 metra zauważyła ona ciemną "masę?" w kształcie nieregularnej kuli o średnicy ok. 50 cm., która zaczęła się zbliżać w jej kierunku. Świadek odczuwała wówczas paniczny strach i była całkowicie sparaliżowana nie mogąc wykonać żadnego ruchu. Podczas rozmowy Anna twierdziła, że to "coś" jakby kierowało się na nią.

Niestety nie wiadomo co było dalej i ile trwało zdarzenie wiadome, że Anna wstała po jakimś czasie z łóżka odczuwając paniczny strach, oraz przenikliwe zimo ? jej ciało przeszywały drgawki. Idąc do łazienki zauważyła, że było po 24:00.

W dniu 4 lipca obejrzałem sypialnie i przeprowadziłem pomiary licznikiem Geigera gdzie tło w trzech punktach mieszkania wynosiło (średnia z czterech pomiarów) 12,75 ?Sv/h . Natomiast miejsce gdzie miała pojawić się dziwna "anomalia" wynosiło 13,75?Sv/h promieniowanie gamma było nieznacznie podwyższone w granicach błędu pomiarowego, kompas zachowywał się normalnie bez żadnych odchyłek. Z fizycznego punktu widzenia nie było żadnych dowodów co nie oznacza, że zdarzenie było wywołane tzw. paraliżem sennym. Warto dodać fakt, że rano córka Pani Anny powiedziała jej, że w nocy bardzo się bała i odczuwała czyjąś obecność w pokoju.

Zdarzenie to nie jest typowym "BV" gdzie świadkowie widują przeważnie dziwne postacie . W tym przypadku obserwacja dotyczyła czegoś w rodzaju ciemnej '"masy -mgły. Na przykładzie tego zdarzenia i innych podobnych chciałbym zwrócić uwagę o poprawne ich klasyfikowanie. Niestety niektóre serwisy krajowe z typowego "BV" robią na siłę CE-3 (czyli Bliskie Spotkanie Trzeciego Stopnia) co nie jest zgodne z prawdą. Nie wiem co skłania takich "badaczy" do błędnego klasyfikowania: niewiedza czy zwykła sensacja?

Niestety trudno w wiarygodny sposób potwierdzić czy zdarzenie było spowodowane jakimś nieznanym czynnikiem w psychice/świadomości świadka czy faktycznie obecnością innego czynnika.

Tematy pokrewne

- Nocni goście
Ostatnio zmieniony pt lip 15, 2011 6:13 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Immortal_girl
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Bezkształtny nocny gość z Ropczyc (2011)

Post autor: Immortal_girl »

Hmm historia bardzo ciekawa. I bardzo podobno do tego co kiedyś mnie spotkało, też "postać " miała kształt nieregularnej czarnej masy, też coś około 50cm może troche więcej. A co to było, to nadal nie wiem. Wiem tylko że było to dość mocne i intensywne zdarzenie, wywołalo u mnie paniczny strach, którego nie czułam nigdy w życiu, także byłam sparaliżowana, nie mogłam wydobyć z siebie żadnego głosu, lzy same płynęly mi po policzkach, a zdarzenie miało miejsce w nocy, jednak nie spałam a byłam zupełnie świadoma tego co sie dzieje .

Ciekawa jestem czy to co zostało opisane tutaj, to to samo co spotkalo mnie. Bo wygląda bardzo poodbnie.
Kinga
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Kinga »

Tak zazwyczaj wyglądają omamy hipnagogiczne w połączeniu z paraliżem sennym.
Awatar użytkownika
Zbyszek
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: Zbyszek »

Porada Warminy.

Tydzień temu Warmine opowiedziała na czacie, ze widziała reptyliana. Obudziła się a on stal przy łóżku. Powiedziała mu spieprzaj i poszła dalej spać:)

Dziewczyna zna się dobrze na duchach, warto wiec skorzystać z jej rady.
Ostatnio zmieniony sob lip 16, 2011 7:33 am przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='Kinga' post='87008' date='16 lipiec 2011 - 06:46']Tak zazwyczaj wyglądają omamy hipnagogiczne w połączeniu z paraliżem sennym.[/quote]

Tak ale nie można ''omamami'' wszystkich tego typu zdarzeń tłumaczyć to dość zawiła i skomplikowana sprawa - jak wyżej opisała Immortal_girl była świadoma mam kilka innych relacji osób jeszcze nie śpiących wiec ta teoria jest nieco dziurawa. Polecam dobrą ksiażkę o ''BV'' J.Fiebafga '' Gwiezdne Wrota'' opisuje tam dużo przypadków oraz sposoby kamuflażu istot w celu kontaktu z naszą świadomością. Fkatycznie miałem kolegę co często miał paraliż senny ale nie widywał żadnych zjaw/istot był jedynie ''sparaliżowany''
Awatar użytkownika
Zbyszek
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: Zbyszek »

Dobrze bede uwazal na te duchy, choc mnie sie jęzor.... od zawsze w takich tematach. Jesli sie komus przysni reptylian , lub sie zapiera, ze zywcem go widział, -nie zmienia, to dla mnie zbyt wiele.

W słowniku obeowcow, duch oznacza żywego jak i tego bez powłoki fizycznej.

A tak na prawdę, to kto bierze poważnie moje wypowiedzi czy innych osób, zaangażowanych w temat?

Chyba zadusiłem parę wątków, bo ludzie milczą, znaczy trzeba się znowu zając praca, bo zamęczam.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Po publikacji otrzymałem w komentarzach bardzo ciekawe opisy zdarzeń ''BV'' za nie dlugo postaram sie przedstawić inne BV jakie mam nie opisane jeszcze. Apel skutkuje do Czytelników
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”