Dziwne zielone światło (Dolny Śląsk)
Dziwne zielone światło (Dolny Śląsk)
Witam, w dniu dzisiejszym około godziny 4:51-4:53 miejscowość Głogów (dolnyśląsk) obserwacja z punktu (wg google) 51.646652,16.113489 w kierunku 51.646652,16.113489 (mniej więcej) było widoczne spadające w kierunku pionowym do dołu zielone światło wyglądało jak rzymskie ognie, ale było jedno i leciało z wysoka nad horyzontem by w pewnym momencie zniknąć. Czy ktoś widział coś w okolicy lub z innego punktu miasta, dodam że 2-3 osoby również się temu przyglądały. Czy NOLe mogą mieć kolor zielony ?
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 6:21 pm przez kamilm, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dziwne zielone światło (Dolny Śląsk)
Czy można prosić o przesłanie możliwie szczegółowej relacji na adres: infra@epoczta.pl?
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="RysiekINFRA" data-cid="103864" data-time="1362397807">Czy można prosić o przesłanie możliwie szczegółowej relacji na adres: infra@epoczta.pl?</blockquote>można mogę też tutaj dać
Witam a więc pokolei wyszedłem z domu około 4:48 idąc jak to zaznaczyłem na mapce <div><a class='resized_img' rel='lightbox[103872]' id='ipb-attach-url-876-0-45530300-1433110657' href="http://www.paranormalne.eu/forum/admin/ ... ach_id=876" title="mapka1.jpg - Size: 119,13 KB, Downloads: 0">[ external image ]</a> czerwoną linią czas przejścia około 2-3 minuty, na niebie było widać gwiazdy temperatura około -1 przejrzystość powietrza duża.</div><div> </div><div>dochodząc do przystanku autobusowego około godziny 4:52 dojrzałem na niebie </div><div><div><a class='resized_img' rel='lightbox[103872]' id='ipb-attach-url-875-0-46562000-1433110657' href="http://www.paranormalne.eu/forum/admin/ ... ach_id=875" title="mapa2.jpg - Size: 150,99 KB, Downloads: 0">[ external image ]</a></div>zielone światełko opadające równomiernie w dół stałą prędkością nie szarpało. obserwacja trwała z 10-15 sekund, na dworze panowała względna cisza żadnych szumów, hałasów, wybuchów petard nic, zresztą przypominało to rzymskie ognie, ale jak dla mnie za wysoko, a jeśli by to były rzymskie ognie byłoby tego znacznie więcej niż jedna kulka zielona (tak na zdrowy rozum) światełko zniknęło na wysokości około 300m nad horyzontem (popołudniu zrobię zdjęcie z perspektywy obserwacji i wstawię) dosyć to było dziwne bo nadmienię codziennie jeżdżę z tego przystanku o tej godzinie i nigdy nic podobnego nie miało miejsca, zastanawia mnie kolor - zielony jakby był żółto-biały można by uznać za lampion czy inne coś ale ten kolor był żywy jak diody ledowe, żywa zieleń niepulsująca świecąca cały czas. Obserwacje widziało 2-3 ludzi czekających na autobus również i patrzących w tamtym kierunku. Jeśli coś pominąłem proszę pytać</div>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W dwóch ostatnich dniach nawet w ogólnopolskich mediach pojawiły się doniesienia o obserwacji meteorów. Przypuszczam, że i w tym przypadku coś podobnego może wchodzić w grę. O sprawie powiadomiliśmy Damiana Trelę.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Meteor raczej odpada. Najpowolniejsze meteory są barwy czerwonawej i nie spadają przez 10-15 sekund, ale znacznie krócej.
Witam, jutro jak pójdę rano na przystanek ustawie gps w momencie gdy zauważyłem i w momencie w którym owo zielone światło znikło.Meteory widziałem nie raz i raczej pozostaje za nimi smuga, tutaj nie było żadnej smugi, i spadają pod kontem a nie prosto w dół, światło miało intensywnie zielony kolor ale nie ciemny a jasny, jutro jak wrócę do domu wrzucę czasu z endomono. w załączeniu mapka z Google obserwacja trwała około 23m pieszo, nie potrafię określić wielkości światła, ale jakby to porównać (nie znam się dokładnie na niebie) ale wielkość 2-3 gwiazd jakie widzimy w dużym wozie np. Alkaid
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 7:36 pm przez kamilm, łącznie zmieniany 1 raz.
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Yan Polskee" data-cid="103881" data-time="1362421358">W dwóch ostatnich dniach nawet w ogólnopolskich mediach pojawiły się doniesienia o obserwacji meteorów. Przypuszczam, że i w tym przypadku coś podobnego może wchodzić w grę. O sprawie powiadomiliśmy Damiana Trelę.</blockquote>Miałem zamiar napisać temat o tym co zaobserwowało wiele osób w województwach: wieklopolskim, pomorskim, kujawsko - pomorskim w sprawie tego/tych jasnozielonych obiektów około godziny 19:00 w dniu 2 marca. Na razie jednak ciągle za mało rzeczowych informacji aby się rozpisywać.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 9:11 pm przez MarcinAdk, łącznie zmieniany 1 raz.
Per Ardua Ad Astra
- flying humanoid
- Infrańczyk
- Kontakt:
Sprawa zaczyna się wyjaśniać - zastanawiam się gdzie są nasi ''spece'' od Meteorytów z http://www.pkim.org/ na ich stronie zero informacji a przecież mają sieć monitoringów na terenie kraju. Moje zapytania odnośnie przelotów meteorytów nad Jasłem z 14 lutego ( 5 szybkich kul) też pozostały bez odpowiedzi zatem co oni robią badają czy udają, że badają ?
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 9:53 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.