Dziwne obiekty Leszno (09.08.2014)
Dziwne obiekty Leszno (09.08.2014)
Witam, jako że pogoda wczoraj sprzyjała grillowaniu to przy okazji obserwowaliśmy niebo . Pierwsze pytanie jak odróżnić gwiazdę od satelity jeśli chodzi o przelot?Drugie czy satelity latają zawsze w tą samą stronę?Trzecie czy coś dziwnego wczoraj latało nad Lesznem Wlkp. około 21:20-25 przelatywał obiekt który był łudząco podobny do lampiona chińskiego jeśli chodzi o kolor , leciał poniżej chmur w jednym kierunku nie zostawiał smugi kondensacyjnej ani żadnego hałasu nie było przeleciał głucho przelot trwał krótko przelot i obserwacja wyglądała następująco jak na zdjęciu z google maps<div><a class='resized_img' rel='lightbox[115989]' id='ipb-attach-url-1150-0-51536900-1433111776' href="http://www.paranormalne.eu/forum/admin/ ... ch_id=1150" title="ob1.JPG - Size: 112,3 KB, Downloads: 7">[ external image ]</a> obiekt leciał z zachodu na wschód . współrzędne google 51.847304, 16.563872</div><div> </div><div>później latało kilkanaście obiektów wielkością nie odróżniały się od gwiazd ale około 23 może 22:40 leciał biały duży obiekt a później za około 30-35 minut ten obiekt jakby wracał z innego kierunku i się robił czym wyżej nas coraz ciemniejscy mniej więcej jak na załączonym obrazku</div><div><div><a class='resized_img' rel='lightbox[115989]' id='ipb-attach-url-1151-0-51683700-1433111776' href="http://www.paranormalne.eu/forum/admin/ ... ch_id=1151" title="ob2.JPG - Size: 8,41 KB, Downloads: 2">[ external image ]</a></div> </div>dodatkowo spadało chyba też "gwiazdy" było widać rozbłyski krókie na niebie 2 na północy i jeden zielony góra - dół wszystko było obserwowane z jednej perspektywy 3 duże obiekty , 6-7 małych 3 spadające "gwiazdy" 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2014 7:37 pm przez axl, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Dziwne obiekty Leszno (09.08.2014)
Trochę nie na temat , ale co do ufo to każdego niedowiarka odsyłam do filmiku ufo przelatujace przez " chmurę" , można powiedzieć że to nasza technologia, zapewne mamy pojazdy antygrawitacyjne, ale co to coś robi w przestrzeni powietrznej cywilnego lotniska. Mam prośbę, czy ze smartfona nie można zalogowac się na to forum? Zawsze muszę odszukać stronę na poczcie, gdzie jest moja rejestracja i tylko w ten sposób mogę się zalogowač a jest to trochę uciążliwe. Dziękuję za ewentualną odpowiedź.

Co do ziemskich statków powietrznych antygrawitacyjne to oczywiście że je posiadamy. Dobrym przykładem jest obserwacja oświetlonych trójkątów w stanach. Przecież to logiczne że to nie obcy bo po co obcym z dużo wyższa technologią były by potrzebne światła obrysowe. Co do ufo to przecież oni nie koniecznie muszą przybywać s innych układów planetarmych, mogą mieć swoje ogromne stacje kosmiczne itp i wywodzą się z ziemi a z jakiegoś powodu ja opuścili. Jednak nadal czegoś potrzebujepotrzebują od nad nas skoro ciągle ich można zaobserwować lub ziemia to , magazyn , baza transportowa. Co do Alana Bieleka i podziemmymi miastami , to teoria ta miała by sens jeśli nagrania ufo wlatujacych do wulkanów są autentyczne a myślę że są. Mamy Kapadocje , podziemne miasto w Turcji i co myślicie że nic tam nie znaleźli ani jednego artefaku ,tylko kamienne koło służące jako brama. A co sądzicie na temat kamieni wgrobnych w Peru, są tam wyryte 	dinozaurów , kamienie podobno mają dwa tysiące lat, więc nauki o  dinozaurch nie było oni musieli je widzieć. Oglądałem ciekawy program o narzedziach chirurgicznych z jadeitu odnalezionych w Kolumbi i misjonarzu któremu za pomoc medyczną " płacono" dziwnymi artefaktami.

aro45 a jakie masz dowody, że ziemskie statki mają antygrawitacyjny napęd ? Ja czy inni  też to możemy napisać, ale nas interesują dowody a nie nasze fantazje.  Trójkąty są obserwowane nie tylko USA, ale i w Polsce i nie tylko od 1945 roku. To co piszesz o UFO wlatujących do wulkanów można uznać za totalne bzdury, pobaw sie z kamerą jej czasem itp., a potem zobaczysz jak to jest z tymi ufami  wlatującymi do wulkanów, ale tak to jest jak się czyta np. inne medium gdzie wbija sie do głowy totalne bzdury.
 wlatującymi do wulkanów, ale tak to jest jak się czyta np. inne medium gdzie wbija sie do głowy totalne bzdury.

wlatującymi do wulkanów, ale tak to jest jak się czyta np. inne medium gdzie wbija sie do głowy totalne bzdury.
					Ostatnio zmieniony pn sie 11, 2014 6:28 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.

Co do ufo, to filmik o którym pisałem jest dla mnie wystarczającym dowodem. Czy mamy takie pojazdy? nie mam takich dowodów, gdybym nawet je miał to i tak większośćsceptyków uznała by je za sfabrykowane.

Przepraszam czy każdy filmik z yutube bierzesz za pewnik jako autentyczny  ? Odradzam daleko idącą sceptyczność, ponieważ tam roi się od lepszych lub gorszych fejków. Jeśli na tym konkretnym filmie  opierasz swoje ''dowody'' to chyba powinieneś lepiej zrewidować materiały z tego źródła, co innego gdy autorzy są znani np. z ufoskywatching, ale takie anonimowe filmiki można do kosza wyrzucić.

Owszem masz rację, ale nie ogarniam jak można rozgonić chmurę?  Nie to nie dowód dla mnie to głębsze rozmyślania itp..

Akurat ostatnio dokumentowałem w Rzeszowie właśnie taką obserwację w której dwa ''obiekty''  w czasie tzw. ''cichej burzy''  powodowały iż pomiędzy obiektami przestrzeń jakby się ''kotłowała''  było to wzrokowo zauważalne.
 było to wzrokowo zauważalne.

było to wzrokowo zauważalne.
 było to wzrokowo zauważalne.Re: Dziwne obiekty Leszno (09.08.2014)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="azor" data-cid="116102" data-time="1407956169">Akurat ostatnio dokumentowałem w Rzeszowie właśnie taką obserwację w której dwa ''obiekty''  w czasie tzw. ''cichej burzy''  powodowały iż pomiędzy obiektami przestrzeń jakby się ''kotłowała''  było to wzrokowo zauważalne.</blockquote> Arek masz na necie gdzieś opis tej obserwacji?
 było to wzrokowo zauważalne.</blockquote> Arek masz na necie gdzieś opis tej obserwacji?

było to wzrokowo zauważalne.</blockquote> Arek masz na necie gdzieś opis tej obserwacji?