Polecamy: Radio Paranormalium · Nieznany Świat · Księgarnia-Galeria Nieznany Świat - internetowy sklep ezoteryczny online

Zielona linia

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Zielona linia

Post autor: Przemekkk666 »

Azor co to za program, w którym tą zieloną linię zobaczyłeś?
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

To Google Map świetna sprawa można sporo ciekawych miejsc zobaczyć, ale wszystko wskazuje na to, że  te zielone linie występują często na zdjęciach Google Map znalazłem kilka identycznych z okolic Sanoka więc to raczej jakaś'' wada obrazu'', tylko nie rozumiem dlaczego zachodzą zza chmury  ?
Awatar użytkownika
Ronin
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Ronin »

Siostrą (a może bratem) goole maps jest google earth. Problem jest taki, że niektóre fragmenty (zdjęcia) są wklejane z różnych lat. Tzn. są porobione łatki i np, oglądamy fragment mapy satelitarnej z 2012 roku, a tuż obok mamy "wklejkę" z 2008 roku i to często z inną porą roku. Tak więc różne dziwne linie, plamy itp. występują tam dość często.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Te o których wspominam już trzy razy widziałem k/ Słońca podobnie jak jakiś blik ?
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Tak Ronin, pamiętam  z jednego przypadku gdzie podczas takiego doklejania powstały dziwne "anomalia" które ktoś na siłę chciał przyczepić działaniu UFO albo tajnym działaniom rządu USA
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
_Maciej_
Infrzak

Post autor: _Maciej_ »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Extremis" data-cid="108579" data-time="1382792707">Temat był już szmacony na pewnym forum o tematyce astronomicznej. Nie chcę mówić że zielona linia, którą jak się okazało widziała już nie jedna osoba jest skutkiem działalności NOLi nad polskim niebem, jednak głupota wymieszana z ignorancją mnie przeraża. Już nie wku..a   tylko przeraża. Ktoś powiedział że jest to światło lasera astronomicznego do " kierunkowania " teleskopów - ciekawe czy takie coś w ogóle istnieje - co zostało automatycznie " zdisowane " przez świadka obserwacji że taki laser świeciłby pionowo a nie poziomo. Po drugie ktoś inny wytknął naczelnym ignorantom kraju że świecenie tak mocnym laserem ( a dodam że świadek mówił że widzi tą linię nieprzerwanie co noc przez 2 tygodnie ) w niebo na pewno spotkałoby się z negatywną reakcją kontroli lotów i pilotów samolotów pasażerskich - na co jeden z kretynów powiedział że nie bo przecież "taki laser samolotu nie przetnie". No cholera nie wziął pod uwagę tego że swiatło takiego lasera oślepiałoby pilotów - nawet z głupimi ręcznym wskaznikami laserowymi był kiedyś kłopot na lotniskach. Porażające jest to że ludzie którzy widzą w tym zjawisku działalność NOLi myślą bardziej logicznie od astronomów " profesjonalistów " Ignoranci chcąc na siłę wmusić wszystkim swoje teorie, posuwają się w kierunku w którym idzie zespół Macierewicza. Fanatycznie forsują nawet największą głupotę aby tylko nie dopuścić możliwości istnienia NOLi. Niedługo ktoś powie że to samolot pasażerski wisi przez 2 tygodnie w jednym miejscu. Nie ważne że to nie możliwe i że bez sensu. Trzeba tak powiedzieć bo UFO to bujda. Bo się ludziom i aparatom fotograficznym wydaje.</blockquote> Podoba mi się ten post, co nie zmienia faktu że laser na zdjęciu to zapewne - laser. Zielony z allegro :)
Awatar użytkownika
AnusMundi
Infrzak

Post autor: AnusMundi »

Na zdjęciu to na 99,99% zielony wskaźnik laserowy. Ten sam kolor i odcień światła. Promień jest poprzerywany ponieważ jest widoczny w tylko w punktach przestrzeni, gdzie światło miało się od czego odbić i dotrzeć do naszych oczu (dym, mgła itp). Nihil novi sub sole, czy raczej sub luna, jeśli brać pod uwagę godzinę obserwacji.A tamci, że już kosmity zlądowały...
Awatar użytkownika
AlienDNA
Infrzak
Kontakt:

Post autor: AlienDNA »

A ja widzialem cos takiego podczas mojej obserwacji NOL a mianowicie po jego starcie zostawil taki jak to nazwac greentrail ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”