W takim razie, jaką mam pewność, że szatan nie podszywa się pod Boga i to co nazywamy dobrymi uczynkami jest grzechem, a grzechy to tak na prawdę dobro?
Jaki jest chrześcijański punkt widzenia na medium?
Re: Jaki jest chrześcijański punkt widzenia na medium?
<!--quoteo(post=53895:date=czw, 21 maj 2009 - 14:10:name=Mad Death Dragon)--><div class='quotetop'>CYTAT(Mad Death Dragon @ czw, 21 maj 2009 - 14:10) <a href="index.php?act=findpost&pid=53895"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec--><i>„I nic dziwnego. Sam bowiem szatan podaje się za anioła światłości. Nic przeto wielkiego, że i jego słudzy podszywają się pod sprawiedliwość. Ale skończą według swoich uczynków.”</i><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W takim razie, jaką mam pewność, że szatan nie podszywa się pod Boga i to co nazywamy dobrymi uczynkami jest grzechem, a grzechy to tak na prawdę dobro?
<---Kolejne pytanie, które można zadać kościołowi i nie usłyszy się odpowiedzi.
Hah, to takie śmieszne...Można też oskarżyć Boga, że czynił "praktyki magiczne" typu, rozstąpienia morza, podzielenie jedzenia wśród ludu, goręjący krzew, zamiana w słup soli niedowiarków czy przepędzenie demonów w świnie (mogę się mylić do niektórych, ale sorry winetuu biblii nie czytam).
Czy to nie działa na podobnej zasadzie jak okultyzm i temu podobne?
Jeśli tak można na to patrzeć, to wychodzi, że nami kieruje Szatan a Boga nie ma w ogóle? Czyli i tak i tak jesteśmy pod działaniem złego czy tam dobrego zależy od interpretacji.
Czy to nie działa na podobnej zasadzie jak okultyzm i temu podobne?
Jeśli tak można na to patrzeć, to wychodzi, że nami kieruje Szatan a Boga nie ma w ogóle? Czyli i tak i tak jesteśmy pod działaniem złego czy tam dobrego zależy od interpretacji.
<!--quoteo(post=53914:date=czw, 21 maj 2009 - 17:47:name=Mad Death Dragon)--><div class='quotetop'>CYTAT(Mad Death Dragon @ czw, 21 maj 2009 - 17:47) <a href="index.php?act=findpost&pid=53914"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Temat jest umieszczony w dziale tematyka ogólna. Czyli w tym dziale mogę napisać co mi tylko się podoba. Jeśli Ci to nie pasuje to nie zaglądaj.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To nie jest żaden argument Mad. Jeżeli coś umieszczasz przygotuj się na krytykę materiału, jak również przyczyn, dla których go umieściłeś.
<!--quoteo(post=53915:date=czw, 21 maj 2009 - 17:54:name=Pantanal)--><div class='quotetop'>CYTAT(Pantanal @ czw, 21 maj 2009 - 17:54) <a href="index.php?act=findpost&pid=53915"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Uważam, że lepiej skupić się na dyskusji i wysuwaniu wniosków aniżeli kopiowaniu bzdurnych materiałów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ależ ten materiał również może być przyczynkiem do dyskusji co zresztą jak widzę czynicie żywo.
To nie jest żaden argument Mad. Jeżeli coś umieszczasz przygotuj się na krytykę materiału, jak również przyczyn, dla których go umieściłeś.
<!--quoteo(post=53915:date=czw, 21 maj 2009 - 17:54:name=Pantanal)--><div class='quotetop'>CYTAT(Pantanal @ czw, 21 maj 2009 - 17:54) <a href="index.php?act=findpost&pid=53915"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Uważam, że lepiej skupić się na dyskusji i wysuwaniu wniosków aniżeli kopiowaniu bzdurnych materiałów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ależ ten materiał również może być przyczynkiem do dyskusji co zresztą jak widzę czynicie żywo.
<!--quoteo(post=53915:date=czw, 21 maj 2009 - 17:54:name=Pantanal)--><div class='quotetop'>CYTAT(Pantanal @ czw, 21 maj 2009 - 17:54) <a href="index.php?act=findpost&pid=53915"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ooo, urażona duma kogoś, kto nie tylko nie wie o czym pisze, ale stosuje typową taktykę, gdy brak mu argumentów... - obrażanie i straszenie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Pantanal, zauważyłam, że gdy z powodu wypowiedzi niektórych zaczyna Ci żyłka tańczyć na czole, wtedy odnosić się dosyć arogancko do innych użytkowników.
Radzę więc spasować. Fajnie, że podoba Ci się forum i lubisz dyskutować, ale jak określiłeś, fajne forum - odpowiedni poziom. I niech tak zostanie.
Pantanal, zauważyłam, że gdy z powodu wypowiedzi niektórych zaczyna Ci żyłka tańczyć na czole, wtedy odnosić się dosyć arogancko do innych użytkowników.
Radzę więc spasować. Fajnie, że podoba Ci się forum i lubisz dyskutować, ale jak określiłeś, fajne forum - odpowiedni poziom. I niech tak zostanie.
<!--quoteo(post=53927:date=czw, 21 maj 2009 - 21:03:name=Mad Death Dragon)--><div class='quotetop'>CYTAT(Mad Death Dragon @ czw, 21 maj 2009 - 21:03) <a href="index.php?act=findpost&pid=53927"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Co do zarządców forum sie nie wypowiem
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
ehmm...Masz coś do nich = Masz coś do mnie
ehmm...Masz coś do nich = Masz coś do mnie