Oddalenie

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
ferdas
Infrańczyk
Kontakt:

Oddalenie

Post autor: ferdas »

Opisze moje przeżycie z dzisiaj , dokładniej sprzed kilku minut. Było to bardzo dziwne i nie typowe przeżycie. Otóż siedziałem przy komputerze i czytałem o grzechach ( nie wiem czy to ma jakiś związek ale lepiej wszystko napisać :P) , nagle monitor i wszystko co w nim wyświetlane wydało mi się dziwnie mniejsze. Potem popatrzyłem na klawiature i wydawało mi się , że jestem kilka cm wyższy i klawiatura jest jakby pomniejszona. Nagle wszystko było takie pomniejszone. To było tak dziwne uczucie , że nie da się go opisać.

Gdy wstałem aby zobaczyć czy to jest tylko gdy siedzę , wydawało mi się że jestem jeszcze wyższy. Czułem się tak dziwnie normalnie jakbym miał jakiś odjazd po trawce czy czymś takim. Nawet moje ręce były jakieś takie nienaturalnie małe. Pewnie wydaje wam się to nieciekawe jednak to uczucie było tak dziwne i nienaturalne że musiałem to opisać.

Nie wiem czy było w tym coś niezwykłego , może mój mózg wariuje (późna godzina) ale chętnie wysłucham waszych opinii. Może ktoś przeżył coś podobnego ?

PS. Zapomniałem dodać , że przy tym wszystkim troche mi sie kręciło w głowie.
Awatar użytkownika
aabb
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Oddalenie

Post autor: aabb »

Parę razy - przy czytaniu jakichś fajnych książek do późnej nocy - wtedy wiedziałem że należy już iść spać.
Awatar użytkownika
Konrad666
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Konrad666 »

Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale takie zdarzenia mają miejsce przy okresie dojrzewania. Jest to okres nadmiernego działania hormonów, które jak napisałeś w relacji działają jak "trawka" ;) . Czujemy się wtedy bardzo dziwnie, zdaje nam się właśnie, że coś jest nierealnych kształtów, sami czujemy, że nagle stajemy się wyżsi. Zawroty głowy też mogą być przyczyną działania hormonów. Ale ja mogę jeszcze wytłumaczyć to zjawisko normalnym zmęczeniem organizmu, spowodowanym zbyt długim siedzeniem przy komputerze, zwłaszcza w nocy, gdy np. jedynym źródłem światła w pokoju jest światło od monitora. Wtedy oczy męczą się i płatają nam figle ;) :D
ferdas
Infrańczyk
Kontakt:

Dzięki za wyjaśnienie , mam 17 lat więc pewnie to od hormonów.
Awatar użytkownika
Konrad666
Infrańczyk
Kontakt:

Nie musisz dziękować ;) poczekajmy na wypowiedzi innych. Może widzą w tym coś innego, bo akurat przeżyli to samo co Ty. Ja nie miałem takiego przypadku, ale znam się za to na biologii, więc ja to w sposób typowo naukowy tłumaczę :)
Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

nie doświadczałem czegoś takiego. Tzn zaburzenie odległości, miałem przez chwilę coś w rodzaju sokolego wzroku , tzn że próbowałem ręką dotknąć klawiatury ale szła szła i nie mogła trafić lol Ale to było bardzo dawno temu
ferdas
Infrańczyk
Kontakt:

Kondrad666 ale sądzę , że to dobre wytłumaczenie. Hormony plus późna godzina czyli zmęczony mózg mogły dać mieszankę wybuchową :P .
Awatar użytkownika
Konrad666
Infrańczyk
Kontakt:

No więc zostańmy przy tej wersji ;) :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”