Majowie znali OKRĄG, ale nie KOŁO. Jeśli twierdzisz, że Majowie znali koło, proszę o dowód: wykopalisko, źródło, które to potwierdzają.
Aztekowie znali koło i okrąg. Majowie znali okrąg. Zabawki AZTEKÓW miały koła. O zabawkach Majów niewiele wiemy.
Zdecyduj się.No dobrze, nimfo, to teraz, kiedy wiesz już jaka jest różnica między kołem a okręgiem, wiedz, że Majowie nie używali koła. Nie używali go konstrukcyjno-technicznie, a jedynie korzystali z okręgu w ograniczonej wersji architektonicznej.
Więc jakie masz dowody na swoje teorie? Przypuszczenia archeologów?Ręcznie. Nie znaleziono na nic innego dowodów. .
Poza tym nie uważam, żebym skompromitowała się stwierdzeniem, że Majowie znali coś takiego jak koło czy okrąg
 Za to Ty się skompromitowałeś stwierdzeniem, że...
 Za to Ty się skompromitowałeś stwierdzeniem, że...Zwolennicy 2012 wykorzystują właśnie takie osoby: o słabej wiedzy, ograniczającej się do internetu. Nimfo, masz wyraźne problemy z periodyzacją okresów historycznych i pewną wyobraźnią historyczną- przyczyna-fakt-funkcja.
I dlatego później żyją sobie ludzie, którzy z końca cywilizacji Majów, albo faktu budowania przez Egipcjan piramid robią wielką tajemnicę... I się im nie przetłumaczy, że jest inaczej, że są źródła, że faktu przeczą ich teorią spiskowym, zanim sami się nie skompromitują. .
Znając moje zdanie na ten temat z poprzednich postów... choćby nawet:
Natomiast co się tyczy końca świata tego nikt nie wie - ale moim zdaniem powinniśmy zwracić się w kierunku nieba/kosmosu aniżeli przypadkowych wróżb czy powiepowiedni a tym bardziej domyśleń
Z mojej strony koniec tematu.