Zdjęcia UFO: Kontrowersyjny dowód?
Re: Zdjęcia UFO: Kontrowersyjny dowód?
Byłoby jeszcze fajnie aby
inernauta Pan Krzysztof J. , podał o której godzinie robił fotkę i
z jakiego miejsca w kraju .
Tak , to przynajmniej mnie , powyższa ''fotka'' nic nie ''mówi'' .
Równie dobrze , może to być Irydium 47 , jak i Polsilver 38 .

inernauta Pan Krzysztof J. , podał o której godzinie robił fotkę i
z jakiego miejsca w kraju .
Tak , to przynajmniej mnie , powyższa ''fotka'' nic nie ''mówi'' .
Równie dobrze , może to być Irydium 47 , jak i Polsilver 38 .
					Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2011 11:14 am przez dino_24, łącznie zmieniany 1 raz.

[quote name='arek' post='88599' date='28 sierpień 2011 - 20:36']jakoś wątpie w błąd matrycy,jeszcze przeglądam .
Co jak co ale balony to to nie są, nie jest to napewno blik ,coś musiało być w tych chmurach.Coś co zmieniało ich przejrzystość czego efektem było to co zarejestrowałeś ,choć to trochę za sybko się działo jak na zmiany w strukturze chmury ,nie wiem w sumie jest określenie na coś co lata i nie można tego zidentyfikować .
Jeśli zaś chodzi o wyładowania elektryczne to zdarzają sie w poziomie ale to chyba nie to ,nie jestem pewny ale chyba podobne zakłócenia miał Bogdan przy kręceniu filmu podczas badania kręgów w Ełku .
Czy mógłbyś sprawdzić glebę w tym miejscu ? Tak po prostu magnes neodymowy w woreczku foliowym i to co zbierze do drugiego woreczka pod mikroskop wystarczy powiększenie ok 40X .Ciekawe czy znajdziesz tam kuleczki .Opisałem sposób ,by czytający wiedzieli że nie są robione jakieś magiczno labolatoryjne misteria .[/quote]
Arku w rejonie ZM zrobiłem za 4 lata ponad 100 tysięcy zdjęć może to i mało, ale pierwszy raz sfotografowałem cos takiego ''dziwnego'' nie upieram się, że to UFO ale powiem, że zadziwia mnie ta fotka, a wyjaśnienia Marka nie specjalnie nie przekonują o czym mu pisałem. Widzialeś fotkę BOL jakie wykonałem też po burzy nad skałkami w Prządkach k/Krosna ? Te wyładowania jednak dały się wyjaśnić złapałem z okna kilka nawet lepszych podczas burzy. Oczywiście że mogę to sprawdzić ale czy to coś da ? Zobaczmy ? Arku ja takie kulki mam w domu ale z Łodzi będąc w CBZA badałem tą sprawę

Co jak co ale balony to to nie są, nie jest to napewno blik ,coś musiało być w tych chmurach.Coś co zmieniało ich przejrzystość czego efektem było to co zarejestrowałeś ,choć to trochę za sybko się działo jak na zmiany w strukturze chmury ,nie wiem w sumie jest określenie na coś co lata i nie można tego zidentyfikować .
Jeśli zaś chodzi o wyładowania elektryczne to zdarzają sie w poziomie ale to chyba nie to ,nie jestem pewny ale chyba podobne zakłócenia miał Bogdan przy kręceniu filmu podczas badania kręgów w Ełku .
Czy mógłbyś sprawdzić glebę w tym miejscu ? Tak po prostu magnes neodymowy w woreczku foliowym i to co zbierze do drugiego woreczka pod mikroskop wystarczy powiększenie ok 40X .Ciekawe czy znajdziesz tam kuleczki .Opisałem sposób ,by czytający wiedzieli że nie są robione jakieś magiczno labolatoryjne misteria .[/quote]
Arku w rejonie ZM zrobiłem za 4 lata ponad 100 tysięcy zdjęć może to i mało, ale pierwszy raz sfotografowałem cos takiego ''dziwnego'' nie upieram się, że to UFO ale powiem, że zadziwia mnie ta fotka, a wyjaśnienia Marka nie specjalnie nie przekonują o czym mu pisałem. Widzialeś fotkę BOL jakie wykonałem też po burzy nad skałkami w Prządkach k/Krosna ? Te wyładowania jednak dały się wyjaśnić złapałem z okna kilka nawet lepszych podczas burzy. Oczywiście że mogę to sprawdzić ale czy to coś da ? Zobaczmy ? Arku ja takie kulki mam w domu ale z Łodzi będąc w CBZA badałem tą sprawę

ten filmik wstawiam z mysla o osobach które uważają ,że mozna uchwycic UFO w locie ,filmik przedstawia f-14 podczas pokazów a właściwie pokazu przekraczania bariery dźwieku  znana jest predkośc dolatujacej maszyny ,zwróccie uwagę na dźwiek, słychac wtedy gdy juz przeleciał i nawet jak wiadomo gdzie sie pojawi to szansa na udany filmik  jest praktycznie zerowa .Filmujący był przygotowany i czekał .
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Igy_MYJpVcQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Igy_MYJpVcQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>

Bardzo dobry  film, oczywiście  ufo  przy takiej  prędkości nikt nie sfotografuje, w najlepszym  przypadku zostaną tylko  smugi na  zdjęciu. Ale nie zawsze  ufo musi  tak szybko  lecieć, z większości  dobrych  relacji wiemy że  te szybkości były  mniejsze

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>

ale pokazują się fejki gdzie ufo jest eskortowane przez samoloty gdzie najpierw słychać dźwięk potem pokazuą się samoloty i akurat łapie je filmowiec   

I na niektórych portalach pokazują sie wtedy ze och i ach ,konspiracja bo NWO i pakty z kosmitami etc.
Tak naprawdę to tak wygląda przelot z prędkościa zbliżona do 1 macha .
Jeśli taki samolot sie oddala to po pewnym czasie bedzie widoczny jako plamka w podczerwieni ale nie zobaczysz go nawet w lornetce.

I na niektórych portalach pokazują sie wtedy ze och i ach ,konspiracja bo NWO i pakty z kosmitami etc.
Tak naprawdę to tak wygląda przelot z prędkościa zbliżona do 1 macha .
Jeśli taki samolot sie oddala to po pewnym czasie bedzie widoczny jako plamka w podczerwieni ale nie zobaczysz go nawet w lornetce.

Ale usłyszymy go za to  jak w tym filmie. W Niemczech koło Hanau naoglądałem się przelotów F 16 na własne oczy - było na co popatrzeć
 jak w tym filmie. W Niemczech koło Hanau naoglądałem się przelotów F 16 na własne oczy - było na co popatrzeć 

jak w tym filmie. W Niemczech koło Hanau naoglądałem się przelotów F 16 na własne oczy - było na co popatrzeć
[quote name='Arek 1973' post='92529' date='14 grudzień 2011 - 08:23']Bardzo dobry  film, oczywiście  ufo  przy takiej  prędkości nikt nie sfotografuje, w najlepszym  przypadku zostaną tylko  smugi na  zdjęciu.[/quote]
No teoretycznie, nie do końca.

No teoretycznie, nie do końca.
Robson,  nie do końca, tak, jeżeli  będzie  duże  i poleci prosto na ciebie   to może  człowiek  zdąży go sfotografować, wielkość  i kierunek lotu są  w tej kwestii chyba najważniejsze.?

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

nie wierzę ci azorze ,że widziałeś owe mityczne powietrzne bestyje F-16
 nie wierzę ci azorze ,że widziałeś owe mityczne powietrzne bestyje F-16    czy masz na poparcie tej obserwacji zdjęcia lub film nakręcony podczas tych przelotów ,jeśli tak to opublikuj go na tym forum ,
  czy masz na poparcie tej obserwacji zdjęcia lub film nakręcony podczas tych przelotów ,jeśli tak to opublikuj go na tym forum ,  Najlepiej takie gdzie widać punkty odniesienia ,nie może być przeto tak, by maszyna cięższa od powietrza z człekem w środku, latała.
 Najlepiej takie gdzie widać punkty odniesienia ,nie może być przeto tak, by maszyna cięższa od powietrza z człekem w środku, latała.  
 Jęsli robiłeś zdjęcia to ile % jest takich na których coś widać ,tj nie tył czy przód ale bok samolotu

Arku i nie musisz przecież Ci nie karzę   będąc w pracy w Niemczech w latach 2000-2003 widziałem tam oprócz tych samolotów przeróżne śmigłowce wojskowe ten kto pracował k/Hanau -Aschefemburga wie co pisze
  będąc w pracy w Niemczech w latach 2000-2003 widziałem tam oprócz tych samolotów przeróżne śmigłowce wojskowe ten kto pracował k/Hanau -Aschefemburga wie co pisze  Arku niestety nie mam zdjęć, filmów itp.  nie rozumiem po co te Twoje uszczypliwości to nie było UFO lecz wojskowe samoloty.
 Arku niestety nie mam zdjęć, filmów itp.  nie rozumiem po co te Twoje uszczypliwości to nie było UFO lecz wojskowe samoloty.
Nie rozumiem dalszych Twoich pytać w kwestii samolotów ? O co Ci konkretnie chodzi ??? Jakie zdjęcia ???

będąc w pracy w Niemczech w latach 2000-2003 widziałem tam oprócz tych samolotów przeróżne śmigłowce wojskowe ten kto pracował k/Hanau -Aschefemburga wie co pisze
  będąc w pracy w Niemczech w latach 2000-2003 widziałem tam oprócz tych samolotów przeróżne śmigłowce wojskowe ten kto pracował k/Hanau -Aschefemburga wie co pisze  Arku niestety nie mam zdjęć, filmów itp.  nie rozumiem po co te Twoje uszczypliwości to nie było UFO lecz wojskowe samoloty.
 Arku niestety nie mam zdjęć, filmów itp.  nie rozumiem po co te Twoje uszczypliwości to nie było UFO lecz wojskowe samoloty.Nie rozumiem dalszych Twoich pytać w kwestii samolotów ? O co Ci konkretnie chodzi ??? Jakie zdjęcia ???