Dziwna postać? Złudzenie ?

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

Dziwna postać? Złudzenie ?

Post autor: Kalatos »

Dość dziwna rzecz przydarzyła mi się jakieś 45 minut temu. Mianowicie spałem i obudziło mnie szczekania psów sąsiada ( nie takie zwykłe tylko coś w stylu ujadania warczenia i gryzienia siatki), postanowiłem się ruszyć i zobaczyć co tam się dzieje. Ubrałem się szybko i wyszedłem z bronią bo to jednak nie bezpieczna okolica o tej porze ;) wszystko działo się na działce obok mnie, psy które normalnie o tej porze są cicho po prostu oszalały gryzły siatkę warczały i skamlały tak jak by się czegoś bały - muszę dodać że to nie są kundelki tylko owczarki niemieckie. Podchodząc do samej siatki zobaczyłem coś co wydało mi się cieniem ot złudzeniem optycznym które w nocy często się zdarzają aczkolwiek trochę zaciekawił mnie fakt że w owym miejscu gdzie to dostrzegłem (Miejsce oddalone od punktu w którym stałem o 30m - dokładniej to róg domu 2giego sąsiada a przybudowane do niego komórki tegoż sąsiada gdzie ten cień się znajdował ) Psy znajdujące się u sąsiada 2 posesje dalej od moje skupiły całe swoje dziwne zachowanie właśnie na tym miejscu które opisałem w nawiasach. Nic dziwnego w tym wszystkim by nie było ale postanowiłem sprawdzić czy to nie złodziej i gwizdnałęm - i tu tutaj nie wiem czy miałem złudzenie czy to była postać czy cokolwiek innego . Ale po momencie gdy gwizdnałem ujrzałem że ten cień ma oczy tzn to coś na mnie spojrzało wąskimi czerwonymi oczami, nie powiem wystraszyłem się i to bardzo.. Cała ta postać (jeśli to była postać) miała wysokość ok 140- 150 cm i była raczej dość masywnie zbudowana i chyba ale nie jestem pewien posiadała sierść stąd wniosek czemu była ciemnego koloru. Jak już ją ujrzałem postanowiłem jednak udać się do domu bo nie bardzo uśmiechało mi się mieć kontakt z tym czymś, po 20 minutach wyszedłem jak wszystko się uspokoiło sprawdzić czy to był cień i tu nastąpił mały problem w miejscu w którym poprzednio coś dojrzałem nie było nic ... żadnego cienia żadnej postaci ani też żadne drzewo tam nie rośnie ..Może to było moje przywidzenie może jakaś postać tego nie wiem ale postanowiłem wam to opisać bo może wy pomożecie mi odgadnąć z czym miałem do czynienia.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 12, 2009 11:45 pm przez Kalatos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Fanatyzm religijny to największe zło tego świata"
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Dziwna postać? Złudzenie ?

Post autor: UFOWORLDNEWS »

To pewniw Demon, ,,szarak" z Varginha lub ze zdjęcia Filberta Caponi..... :lol: :(

[ external image ]
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Prędzej bym pomyślał, że to faktycznie jakaś zła energia duchowa niż ten "garażowy" kosmita Caponiego ;)
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Pamiętam, że mój kolega w tamtym roku też miał taką przygodę. Z tymże, on ją jeszcze gdzieś gonił po lesie, gdzie po prostu ta postać zapadła się po ziemię.

Podobna historia miała się też w 1983 roku przy granicy jeszcze wtedy z Czechosłowacją. Świadkiem był jeden ze strażników. Ponadto nikt inny oprócz tego jednego strażnika nic nie widział ani nie słyszał, mimo szczegółowego patrolowania granicy.

Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='aelreda' post='51570' date='pon, 13 kwi 2009 - 14:07']Pamiętam, że mój kolega w tamtym roku też miał taką przygodę. Z tymże, on ją jeszcze gdzieś gonił po lesie, gdzie po prostu ta postać zapadła się po ziemię.

Podobna historia miała się też w 1983 roku przy granicy jeszcze wtedy z Czechosłowacją. Świadkiem był jeden ze strażników. Ponadto nikt inny oprócz tego jednego strażnika nic nie widział ani nie słyszał, mimo szczegółowego patrolowania granicy.[/quote]

Aelreda zapewne wspominasz o tym zdarzeniu: LINK

Hmm warto się zastanowić nad analogiami...
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

[quote name='RysiekINFRA' post='51572' date='pon, 13 kwi 2009 - 15:42']Aelreda zapewne wspominasz o tym zdarzeniu: LINK

Hmm warto się zastanowić nad analogiami...[/quote]

To jest bardzo podobne zdarzenie do tego które miałem ja, postać na zdjęciu w artykule jest prawie identyczna z tą którą mogłem obserwować z tym że to co ja widziałem miało ok 140cm wysokości.
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 12:48 pm przez Kalatos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Opowieść Darka skojarzyła mi się też z TYM
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

Dziś w nocy o ile mi się uda postaram się ustrzelić owe coś jeżeli tylko się zjawi. Od ostatniego razu był także wczoraj i zeżarł dwa gołębie które były pod kratą gołębnika - kratka dość gruba tak aby nie mogła sobie dać rady nawet łasica... Dziś przygotuję ostre powitanie
Mongoose
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Mongoose »

Pewnie właśnie teraz kiedy masz zamiar to ustrzelić nigdy wiecej sie ta postać nie pojawi :P Z drugiej jednak strony gdyby udało się to w jakiś sposób unieruchomić/złapać, nie spodziewałbym żadnej relacji na ogólno dostępnym forum...
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

No cóż z nocnej próby wyszły nici :] co do Pana Pająka.. Hmm zostawię jego osobę bez komentarza :) Jakoś nie bardzo wierzę w to co ten pan wypisuje. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”