Rejestracje fotograficzne w 2009 roku k/Zakładów Magnezytowych - wnioski

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Rejestracje fotograficzne w 2009 roku k/Zakładów Magnezytowych - wnioski

Post autor: Rysiek23 »

[ external image ]

[left]

Po raz drugi pragnę podzielić się swoimi spostrzeżeniami oraz wnioskami dotyczącymi rejestracji fotograficznych niewidocznych wzrokowo zjawisk określanych mianem UFO. Rok temu przeprowadzałem eksperyment od czerwca do końca października, wnioski przedstawiłem w opracowaniu w poniższym linku.

http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl/Wn...2,ID351446460,n

W 2009 roku ponownie postanowiłem przeprowadzić podobne eksperymenty. Zdjęcia wykonywałem tym razem dość dobrą lustrzanką cyfrową SONY alpha 300 z dwoma obiektywami 55 mm oraz 300 mm oraz filtrem uczulonym na promieniowanie podczerwone IR. Sezon postanowiłem rozpocząć od kwietnia do końca września, czyli sześć miesięcy. Co uzyskano i udowodniono ? Przedstawię to w dość luźnej formie nie typowo raportowej.

WIĘCEJ

[/left]
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 1:21 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Rejestracje fotograficzne w 2009 roku k/Zakładów Magnezytowych - wnioski

Post autor: azor »

Widzę że moje sprawozdanie się pojawiło ;) czekam na uwagi oraz merytoryczna krytykę
xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: xedos »

[ external image ]

merytorycznie i niekonwencjonalnie
Ostatnio zmieniony czw gru 24, 2009 11:56 am przez xedos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='xedos' post='64642' date='czw, 24 gru 2009 - 13:56'][ external image ]

merytorycznie i niekonwencjonalnie[/quote]

No cóż po Tobie nie spodziewaqm się czegos lepszego (choć wiek do tego zmusza) więc jak już w tekście pisałem z takimi ''opiniami'' - osobami nie liczę się poważnie.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='64653' date='czw, 24 gru 2009 - 22:15']No cóż... Rzeczywiście - teoria nieoklepana. Tylko czy czasem nie zaaplikowano w niej za dużej dawki fantazji? Proszę się zatem nie bulwersować, jeśli ktoś po prostu nie uwierzy w coś, co jest nie do sprawdzenia...

Ponadto te wszystkie wywody o robakach sugerują, że jest w tym wszystkim więcej z entomologii aniżeli ufologii. Przykro mi, ale momentami brzmi to wszystko dość absurdalnie - proszę pomyśleć nad wymową "niewidzialne UFO to nie robak, bo ten inaczej wychodzi na zdjęciu, ale UFO z innej czasoprzestrzeni". Tłumaczy pan zjawisko niejasne totalnie abstrakcyjną teorią. To jedynie dywagacje...[/quote]

Dzięki za opinię doceniam to bo jest przynajmniej na temat niz np xedosa powiem tak ja przynajmniej próbuję a nie jest łatwo ten kto tego nie robi nie wie. Tak łatwo popełnić błąd dlatego też korzystam z opinii zawodowych fotografów ostatnio pomaga mi Pan Pańszczyk ktory w TV m.in pokazł jak mógł Meier fałszować zdjecia i filmy z UFO. Czy jest fantazja zalezy dla kogo i jak kto odbiera samo zjawisko UFO.

Nie do sprawdzenia jest też zjawisko pioruna kulistego a jednak jest, owszem laboratoryjnie coś podobnego mozna ''stworzyć' 'ale tylko podobnego to nie to samo. Dlatego pisze o ''robakach'' aby ukazać problem i starać sie mozliwie je rozpoznawać im więcej wiemy tym lepiej a prosze mi wierzyc to nie takie trudne dwa lata nieco nauczyły mnie. Jak widać te konkretne zdjecia nie staram sie SAM wyjaśniać ale szukam osób obytych z fotografią. Jest to do sprawdzenia ale niestety nie stać mnie na sprzęt jaki chciałbym mieć w tej okolicy do monitorowania.

Tak to jest moja teoria i nikt nie musi się z nią zgadzać ale czy nie możliwa dziś tak a jutro ?Kto wie ?
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Grzegorz Tarczyński' post='64665' date='pią, 25 gru 2009 - 18:53']azor ma racje, bardzo ciekawe spostrzezenia i widze, ze azor ma podobny punkt widzenia do mojego. Ja juz swoje eksperymenty zakonczylem, gdyz nie mam funduszy na nowe matryce do apratu :) azor - pozdrawiam[/quote]

Dzięki ;) Grzegorz nie rezygnuj z fotografowania moim zdaniem również masz bardzo ciekawy teren o czym swego czasu juz Ci pisałem to że ktoś widzi w moich czy Twoich fotkach tylko owady i nic więcej kwalifikuje się jedynie jako przypadek kliniczny oczywiśce pomyłki są możliwe ja też mogę się pomylić nie jestem chodzącym geniuszem.

Obserwuję jeszcze jedną ''podobną'' osobę ale niestety publikuje 99 % owadów na swoim blogu o czym już mu prywatnie pisałem aby nieco sam dla siebie był bardzej sceptyczny/krytyczny i korzystał jak może z opinii zawodowych fotografów co dwie głowy to nie jedna. W 2008 roku zaliczyłem bodaj 7 fotek jako ciekawe ale do dzis tylko trzy pozostały nie wyjaśnione. Czy to UFO nie wiem, mozliwe ale na pewo nie owady.

Być może gdyby było więcej chętnych osób do tego typu ''eksperymentów'' wówczas moją teorię można albo potwierdzić albo zanegować. Na ile mi starczy sił i czasu nadal będę to wykonywał zdjecia w tym terenie o wynikach z 2010 roku poinformuje a jeśli są chętne osoby aby mi w jakiś sposób pomóc jestem otwarty na współpracę i słowa krytyki. Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='64672' date='sob, 26 gru 2009 - 10:41']Ale to Grzegorzu chciałeś badać inne czasoprzestrzenie aparatem? Teoria jest zbyt na wyrost. Po pierwsze, nie ma 100% pewności, że są to obiekty UFO. To, że doświadczony fotograf twierdzi, że nie przypominają mu ptaków i owadów jest teorią bardziej na oko niż na poważnie. Po drugie, na chwilę obecną przynajmniej nie potrafi pan udowodnić, że są sztuczne obiekty niezidentyfikowanego pochodzenia. Po trzecie, teoria o nakładaniu się czasoprzestrzeni została ukuta na wyrost i odnosi się bardziej do tego jaki stan rzeczy chciałby pan zastać aniżeli o fakty naukowe. To, że UFO jest niewidzialne i przybywa z innej rzeczywistości brzmi rzeczywiście ciekawie, ale w świetle zaprezentowanego materiału dowodów wciąż brak.[/quote]

Uważam jesli wobec jednego zdjecia nr. 2 trzech nie znających się niezależnych fotografów pisze dosłownie to samo to chyba nie jest przypadkiem zadam pytanie kto może mieć rację zawodowy fotograf z bagażem doświadczeń czy zwykły krytyk, który zna się powierzchownie na zdjęciach ? No oko jest wystawanie dyżurnych wyjasnień że to owad/ptak niz rzeczowa analiza jak Pana Marka czy opinii pozostałych fotografów.

Tak nie potrafię udowodnić bo jeszcze brakuje mi kropki nad i ale jestem cierpliwy niemniej pewne poszlaki juz są i nie można o tak tego nie zauważać. Zakładam że uda mi sie wykonać bardzo dobre zdjęcie UFO z 100 m, kto mi uwierzy ? Nikt zaraz odezwią się głosy że to fake bo za ostre za ładne jak jest małe zamazane to owady albo ptaki. Takie to jest podejście do tego tematu. Nikt tak na prawdę nie chce sie zajmować ustalić jakiś ''system'' dla tego typu fotek.

Fakty naukowe wobec teorii o nakładniu sie innej czasoprzestrzeni lub światów równoległych nie są moim wymysłem a właśnie naukowców. 2 sierpnia 2000 roku dr Nima Arkadi-Hamed z Wydziału Energii labolatorium w Berkeley podała do publicznej wiadomości że ''przestrzeń równoległa jest względem naszej przesunięta o ułamek milimetra i kilka milisekund''. To są fakty naukowe !

Druga kwestia ja nie twierdzę że UFO przybywa z innej czasoprzestrzeni być może pewne warunki fizyczne sprzyjają (teoria Persingera-Bzowskiego) iż te obiekty/aparaty bez względu czym są pojawiają sie a raczej na ułamek sekundy ''wypadają'' w nasz świat to spostrzeżenie też nie jest gołosłowne ponieważ angielski fizyk Paul Davies sądzi że ''UFO w skutek wyrównania potencjału pól ''tam i tu'' może niespodziewanie dla samego siebie znaleźć się u nas''.

Pantanal Grzegorz zapewne nie miał na mysli badać aparatem ''czasoprzestrzeni'' bo tego się nie da to oczywiste.
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Pantanal
Jak można być ekspertem nie posiadając wiedzy?
I kto to mówi ?
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”