UFO nad Pałacem Kultury?

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

UFO nad Pałacem Kultury?

Post autor: Newsman »

Grzegorz "Grisza" Tarczyński powraca na forum z nowym przypadkiem i prezentuje nam zdjęcia z Warszawy. O szczegółach powie sam. Na powiększonym zdjęciu widać coś unoszącego się nad PKiN-em. Obiekt nie był widziany gołym okiem (zdjęcie należy powiększyć, Grzegorz wstawi potem obróbkę i powiększenia). 

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony wt lut 01, 2011 9:48 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: UFO nad Pałacem Kultury?

Post autor: azor »

Tak widziałem te dwa zdjęcia ale jak pisałem Grzegorzowi mi to wyglądało na odbicia w obiektywie inne mniejsze blade punkty są po drugiej stronie zdjęcia co pokazywałem Grzegorzowi. Obydwie fotki wysłałem do fotografów ze mną i INFRA współpracujących ocena Marka Marcinkowskiego i Kazimierza Pańszczyka była taka sama odbicia od lamp co nie zmienia faktu że są bardzo ciekawe z początku wyglądają jak naprawdę UFO. Opinię Marka Grzegorz ma już u siebie i się zapoznał.
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

No niestety to tylko refleksy świetlne, ale ładny efekt:) Witam ponownie moi drodzy.

Grzegorz
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Tak, sprawa skończyła się dość szybko, choć wiadomo było to poniekąd od początku. Ale prosiłbym jeszcze Grześka o powiększenia lub fragmenty analiz. Z tamtego roku mieliśmy ciekawą fotkę wykonaną w Niemczech, gdzie za pojawienie się "świetlnego dysku" również odpowiadały uliczne lampy. Najbardziej spektakularny ze wszystkich był chyba jednak przypadek z Rzeszowa ze słynnym dyskiem z "antenką" (z 2004, Arek na pewno pamięta i może ma gdzieś fotkę). Z innych spraw, warto zwrócić uwagę na przypadek sprzed lat (bodajże z 1978), kiedy to pewna pani zaobserwowała coś podobnego jak z fotki przekazanej Grzesiowi, właśnie nad PKiN (choć podeszliśmy do tego dość ostrożnie - obserwacja miała miejsce w noc sylwestrową, rzekomo UFO pojawiło się wśród fajerwerków).
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

No szkoda, naprawde to by było coś, ale jednak gra świateł jest niesamowita. Fajnie widać na zbliżeniu. Także niestety. Nie wszystko UFO co się świeci:)

[ external image ]

Ostatnio zmieniony śr lut 02, 2011 8:45 pm przez PASTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Piotrze tak mam tą fotkę ''UFO z Rzeszowa'' sam sie na nią nabrałem opisałem tą sprawę w mojej książce a przy okazji refleksów i dziwnych obiektów zobaczcie na mojego bloga ostatnie dwie fotki ze stycznia ;)
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

[ external image ]

Warto czasem przypominać takie sprawy. Rok czy dwa później taka sama fotografia, jak w Rzeszowie wykonana została w Nowym Jorku. Niektóre zdjęcia UFO są szczególnie ciekawe, ale najciekawsze są zawsze te sprzed lat. Wspólnie z Ryśkiem przygotowaliśmy artykuł dla angielskiego magazynu UFO MATRIX, w którym przypominamy stare dobre polskie fotografie - z niezapomnianą Muszyną dr Kowalczewskiego czy nie mniej ciekawymi Wiciami (kiedyś byliśmy w kontakcie z jedną z osób, które widziały ów obiekt). Z pewnością przypomnimy te przypadki także na łamach serwisu. Szkoda tylko, że od wielu lat nie zrobiono równie dobrych zdjęć.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Wiesz ja mam dość podobne fotki jak to z Rzeszowa od refleksów wykonywałem próby i się udało. Niestety tam gdzie dużo sztucznego światła jest duże ryzyko uzyskania refleksów ale czasami są zagadkowe zdjęcia ? Tak aktualnie nie ma żadnych konkretnych fotek UFO obserwowanych wzrokowo w Polsce. Ale Piotrze za to coraz ciekawsze obserwacje jak te które mi dziś podesłałeś CE-2 ?
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Ciągle czekamy na zgłoszenie od świadek. Relacje z tamtego roku są bardzo ciekawe, pomału będziemy je publikować, jak będzie pozwalał czas. Są pewne problemy z ich opracowywaniem - wielokrotnie świadkowie się nie zgłaszali, albo nie mieli zbyt dużo do powiedzenia. Ubiegły rok to jakaś nawała latających trójkątów, ale świadkowie byli bardzo oszczędni. Niestety, najlepszy przypadek ze wszystkich przepadł, gdyż jeden z ekspertów, którym go przekazaliśmy uznał go za "bzdurę" i pewnie zniechęcił świadka do końca.

Wskazuje to, że wiele się dzieje. Ja mam jeszcze ciekawszą sprawę z 2004 r., z miejscowości w której sobie mieszkam. To już 5 relacja z tego samego czasu. Okazuje się, że w 2004 r. była tu prawdziwa inwazja obserwacji (jest ok. 10 niezależnych świadków), a incydenty o których się niedawno dowiedziałem były najciekawsze ze wszystkich (obserwacja czegoś w rodzaju zupełnie płaskiego światła, jakby plasterka wyciętego z kuli - jak mówił świadek, co nieco nawiązuje do tej sprawy z Leszna).
dino_24
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: dino_24 »

[quote name='PASTOR' post='80686' date='01 luty 2011 - 21:11']No szkoda, naprawde to by było coś, ale jednak gra świateł jest niesamowita. Fajnie widać na zbliżeniu. Także niestety. Nie wszystko UFO co się świeci:)

http://z1.przeklej.pl/prze598/a28b443d0022...85ab8/wawa1.jpg[/quote]

Kolego Pastorze , nie daj się wymanewrować ! .

Jak najbardziej , zrobiłeś w 100% zdięcie NOL-a !!!

To niezaprzeczalny f a k t .

Oczywiście zakładam , że nie majstrowałeś przy aparaciku ;)

Proponuję ci wrzucić to na dobry portal UFO-maniactwa , angielski lub amerykański , oczywiście z małą analizą

i opisem .

Nic tylko pogratulować :)

P.s.

Jak dla mnie , nie fotografika , wystarczyła 2,5 godzinna analiza .

Pamiętaj , masz 2 ujęcia kadrowe tego samego zjawiska z d w ó c h r ó ż n y ch p u n k t ó w .
Ostatnio zmieniony wt lut 01, 2011 9:45 pm przez dino_24, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”