Nie potrafię określić swoich poglądów, mam bardzo odmienne od reszty społeczeństwa zainteresowania, postanowiłem je zapisać w zeszycie w postaci punktów które zaraz wymienię, może się tam znajdować parę sprzeczności z samym pisaniem na tym forum ale chcę wiedzieć jak mam się ukierunkować i gdzie powinienem szukać podobnych ludzi. Jest w tym trochę narcystyczności czego nie lubię ale ciężko się tego cholerstwa pozbyć

1) Nienawidzę sztuczności w ludziach, udawania kogoś innego i robienia czegokolwiek na pokaz
2) Nienawidzę współczesnego społeczeństwa, nie jako ludzi lecz jako norm i ogólnych postępowań. Nie umiem i nie chcę się w tym odnaleźć
3) Nienawidzę dwulicowości zmieniania swoich poglądów i zachować na potrzebę sytuacji
4) Nie lubię ślepej wiary w religię (jakąkolwiek)
5) Nie przywiązuję żadnej wagi do bogactwa i w ogóle rzeczy materialnych
6) Uznaję że ludzkie życie polega na samodoskonaleniu się pod względem świadomości i duszy, jeśli taka istniej. Uważam że ostateczny cel może być osiągnięty poprzez podwyższone stany świadomości
7) Nie zważam na opinię publiczną na mój i jakikolwiek inny temat
8) Nic nie zakładam z góry, jestem, a przynajmniej staram się być obiektywny w każdej sprawie
9) W moim pobliżu często zdarzają się podejrzanie dziwne zbiegi okoliczności, tak że akurat to co powiem się sprawdza. Dochodzi to czasem do skrajnych przypadków, zdarza mi się też że się mylę zwykle jednak nieznacznie i sprawy toczą się odrobinę odmiennym tokiem. Przez znajomych jestem żartobliwie nazywany "Centrum Wszechświata". Całą sprawa z dziwnymi zbiegami okoliczności zaczęła się kiedy zająłem się tematami związanymi z wyższymi stanami świadomości.
10) Nie szukam partnerki życiowej , nie odczuwam takiej potrzeby uważam że z uwagi na mój odmienny charakter od reszty społeczeństwa i tak nie zostałbym zrozumiany
11) Nie chcę dla nikogo źle, staram się nie ranić nikogo fizycznie ani psychicznie
12) Jestem pacyfistą, dla wszystkich chcę dobrze
13) Nie potrafię się wściekać, właściwie nie znam tego uczucia, jeśli ktoś mnie rani lub celowo robi mi na złość odczuwam tylko ból, nie wściekłość do danej osoby
14) Podczas sytuacji zagrożenia zwykle wybieram ucieczkę nawet jeśli mógłbym wykorzystać rozwiązanie siłowe
15) Jeśli ktoś przez przypadek zrobi coś negatywnego względem mnie to od razu mu wybaczam i odczuwam jedynie empatię
16) Często pochłaniają mnie zawiłości mojego umysłu i zbyt bardzo skupiam się na analizowaniu, czasem powoduje to chwilowe odcięcie od świata fizycznego
17) Jedyne negatywne uczucie które odczuwam względem innych to irytacja które utwierdza mnie w tym że mnie nie rozumieją
18) Z łatwością przychodzi mi przewidywanie reakcji innych ludzi na sytuacje które ich spotykają
19) Nie posiadam umysłu matematycznego, matematykę jest dla mnie niezwykle zawiła i niezrozumiała
20) Dużo lepiej idzie mi programowanie, rozwiązywanie problemów w zaskakujący dla innych sposób i znajdowanie powiązań dla innych niewidocznych
21) Często rozmyślając dochodzę do wniosków które okazują się być prawdziwe
22) Jestem samoukiem, nie lubię normalnego systemu nauczania. Jeśli do czegoś nie jestem w stanie dojść samemu, szukam rozwiązań na własną rękę
23) Uwielbiam tworzyć i wymyślać różne rzeczy, dla tego zainteresowałem się programowaniem (głównie gier). Jako dziecko wyobrażałem sobie że po śmierci będę mógł stworzyć własny, nowy świat. Tworzenie jest dla mnie jak pasja
24) Uprawiam sport i uważam że trzeba utrzymywać organizm w dobrym zdrowiu i kondycji
25) Nienawidzę sportów drużynowych, kocham jedynie sporty: parkour i free running, jeszta jest mi obojętna
26) Nie jadam mięsa ponieważ mnie ono obrzydza
27) Uznaję że jedyne co daje nam narodowość to język więc nie interesuję się też polityką
28) Nie lubię długo grać na komputerze ponieważ później odczuwam wyrzuty sumienia że nic nie zrobiłem i zmarnowałem czas
29) Lubię poznawać zjawiska paranormalne, nie boję się powiedzieć że sam zagłębiam się w tematy ezoteryczne i magiczne
30) Lubię medytować ale szybko tracę do tego cierpliwość ponieważ moje myśli krążą wokół świata materialnego
31) Lubię słuchać dźwięków natury i muzyki relaksacyjnej, czasem nawet kilka godzin
32) Fascynuje mnie kosmos i przestrzeń
33) Lubię rozmawiać z ludźmi na tematy religijne i filozoficzne ale niewiele osób się tym interesuje z mojego otoczenia
34) Boję się że jeśli celowo zacznę próbować przewidywać zdarzenia to przestanie mi to wychodzić więc robię to jedynie spontanicznie
35) Często kiedy mam myśl "proroczą" zaczynam myśleć logicznie i odrobinę tę myśl zmieniam co zwykle kończy się fiaskiem
Myślę że opisałem najważniejsze rzeczy, może warto dopisać że mam 19 lat i te poglądy mam już od dzieciństwa, ale wtedy przed rozwojem powstrzymywała mnie religia. Nie widzę problemu w wytykaniu mi błędów logicznych i składniowych tego tekstu, chcę dążyć do doskonałości

Naprawdę będę wdzięczny jeśli ktoś mi powie jaki nurt filozoficzny lub religia by tu pasowała, czytałem dużo ale nadal nie mogę znaleźć swojego miejsca.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Wasp.