Zagadka synchroniczności i przykłady w waszym życiu

Trójkąt bermudzki, fenomeny przyrody
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Zagadka synchroniczności i przykłady w waszym życiu

Post autor: danut »

"Wyruszyły razem, a kiedy żaba ze studni zobaczyła ocean, była w takim szoku, że jej głowa eksplodowała na kawałki" - mówi bajka.".. :) System życia jest absolutnie perfekcyjny - ja nie mam co to tego  żadnych wątpliwości. Biorąc pod uwagę naszą dalszą drogę, drogę naszych dusz po śmierci,  nie spoglądam na problem  według naszego pojęcia czasu, według postrzegania go tutaj na Ziemi, lecz jak na otwarty ocean, w którym następuje rozgrywanie się wielu ciągów wydarzeń na różnych planach różnego czasu( wstecz, wprzód i na boki :)) i przestrzeni. które jednak z jakiegoś poziomu będą wszystkie ujęte i dostrzeżone jakby zachodziły naraz. ( Powtórzyłam swoją wypowiedź z innego tematu). A wszystko ze sobą ma ścisłe połączenia, perfekcyjne i absolutne.  Wpływa wzajemnie na siebie i na tworzoną w każdym z tych obcych nam na razie światów rzeczywistość. Jakakolwiek zmiana w jednym z tych światów wprowadza zmiany w innych, wszystkie oddziałują na siebie.Przedstawiam długo jakie to są powiązania i to, że w całym tym systemie istnieje ogólne Centrum i jednostkowe centrum = nasza dusza wyglądająca jak koło rowerowe, w którym jedna szprycha jest linią losu jednego naszego życie np. tego w jakim obecnie się znajdujemy. Andrzeju wyłapuję z Twojej opowieści wiele szczegółów i wyglądają dla mnie inaczej niż sam je tłumaczysz, bo ja wszystko na Twoim miejscu ułożyłabym w takie koło i naprawiła powyginane szprychy..
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="116586" data-time="1410344266">Andrzeju wyłapuję z Twojej opowieści wiele szczegółów i wyglądają dla mnie inaczej niż sam je tłumaczysz, bo ja wszystko na Twoim miejscu ułożyłabym w takie koło i naprawiła powyginane szprychy..</blockquote>Kiedy Danusiu to"koło" jest kompletne i zawiera informacje wyjaśniające co, kto , kiedy i dlaczego..Napisałaś wcześniej ,że sam sobie wytyczyłem zadanie , którym jest odnalezienie Stokrotki.To nie ja  zadanie postawiłem przed sobą .Cel został określony   w "wizji" o papugach".Cała reszta podporządkowana jest temu celowi.Jak można traktować poważnie treści zawarte w snach?.Można jeśli te przekazy są sprawdzalne i do tego potwierdzone naprzemiennie przez innych..Dodatkowo zdarzenia z realu.Odwiedziny nieznajomych ludzi , którzy mówili dziwne rzeczy.Gdy opisałem zdarzenie o awarii na hucie , gdzie wtedy pracowałem i co zdarzyło się po powrocie do domu w stanie ekstremalnego  zmęczenia to nie spodziewałem się ,że relacje , które przeczytam w dyskusjach z Wami znajdą z powodu tego pokazu racjonalne rozwiązanie.Potem ten element znalazł potwierdzenie w wielu źródłach tego koła informacji.Ta wiedza była znana od dawna.Przeszłości nie można zmienić, ale informacje pochodzące z minionego czasu można i trzeba wykorzystać do zbudowania przyszłości .Oj niejednemu szczęka opadnie ze zdziwienia jakie to wszystko proste i dlaczego tak długo trwali w ułudach spreparowanych przez te symboliczne "papugi"
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Andrzeju napisałeś ". to"koło" jest kompletne i zawiera informacje wyjaśniające co, kto , kiedy i dlaczego.."- Nie jest, znam te wypowiedzi i uważam, że powyrzucałeś aż te szprychy zastępując je łamliwymi patykami, na takim kole daleko się nie ujedzie :).
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Katarzyna_1 »

Czy to synchroniczność, czy zwykły zbieg okoliczności?

Wstałam rano i czytam sobie coś o mowie ptaków. Nagle do pokoju przez uchylone okno wpadła żółtobrzuszka sikorka. Dziwne bo od strony okna na tarasie leżał duży pies a w pokoju był mały jork. :}}

Tu też kiedyś ktoś pisał o sikorce przy lufciku o ile dobrze pamiętam. :))
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Awatar użytkownika
Zbyszek
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: Zbyszek »

. Spal ksiazki!!!!Zrobilas swoim czytaniem akt agresji, Zmanipulowalas swiadomosc ptaszka i polecial nie tam gdzie chcial. TY niedobra!!!! A patrzcie jak  manipuluja genetycznie ziemie od milionow lat. Film oparty na faktach autentycznychhttp://youtu.be/HGRdV5nG9lU
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2014 9:23 am przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Nie czytałam z książki, a z sieci :}}
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zbyszku, jednak to nie był zwykły zbieg okoliczności z tym ptaszkiem - sikorką, a synchroniczność. Ty pierwszy zareagowałeś na mój post i wyobraź sobie, że ja czytałam komenty o śpiewie ptaków i mowie ptaków na stronie, w której Ty kiedyś dość często się udzielałeś. Podam tylko, że miałeś tam swój nick na niebiesko - Zbyszek, będziesz wiedziała o jaką stronę chodzi. :))
Awatar użytkownika
Zbyszek
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: Zbyszek »

a niech cie, szukalem teraz  filmiku o masakrycznej hodowli kurczakow, bo mam znaczek na forum obe.pl kurczaka i od razu trafilem na profil Lucyny z filmikiem  https://www.facebook.com/video.php?v=570544003051316&set=vb.100002871646137&type=2&theater Konczymy z tym, bo sie pracowac zaraz nie da:))
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2014 12:51 pm przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Wszystko się da. Świat się kręci i okazuje się, że jest bardzo mały. Czyżby MŻ to blog Lucynki?

Dobra idę do garów bo znowu coś nie tak napiszę. :))
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Katarzyna_1" data-cid="116639" data-time="1410532642">Wszystko się da. Świat się kręci i okazuje się, że jest bardzo mały. Czyżby MŻ to blog Lucynki?

Dobra idę do garów bo znowu coś nie tak napiszę. :))</blockquote>Mistyka Życia to blog nnki--Joli, a nie jakiejś Lucynki.
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEWYJAŚNIONE ZJAWISKA”