Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Re: Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Post autor: Pan.X »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Arek 1973" data-cid="118827" data-time="1418424073"> "Bawarski Las zawsze straszył swoimi opowieściami, ludzie nie chcieli zapuszczać się w te tereny, ziemia nieurodzajna , a zimy zaczynały się wcześnie  i trwały dłużej niż w regionach sąsiadujących  ( to  różnica wysokości). Regiony wokół Dunaju były już dawno  zaludnione, powstały tu  wioski   i duże miasta a Bawarski Las leżący tylko kilkadzieści km dalej  czekał setki  lat aż powstały tam pierwsze siedliska. Legendy  mówiły  o straszydłach, upiorach, skrzatach, do teraz  świętuje się tam  tzw.: "Dwunastu" http://pl.wikipedia.org/wiki/Dwunastu czyli  wygnanie duchów ( w dzisiejszych czasach nawet te obrzędy są  bardziej popularne  niż  20 lat temu  ze względu na turystów)Parę fotek  z przeganiania demonów: https://de.images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A9mSs2f2ZYtUrToAktczCQx.?p=rauhnacht&fr=mcafee&fr2=piv-web

</blockquote> Bardzo, fajne święto, połączone z zabawą, a jednocześnie owiane tajemnicą. W Polsce jednak chyba się jeszcze długo będziemy czekać na takie spektakle. Tutaj to jedynie na jakiś wsiach znajdą się obrządki z puszczania wianków na wodzie itp, ale z porównaniu z tym to lipnie.

Na początku jak zobaczyłem te zdjęcia myślałem, że to jakiś koncert death metalowy ;) Co do takich relacji właśnie "legendarnych" trzeba podobnie podchodzić jak do niektórych tematów bliskich spotkań. Wiekszość z takich legend możemy traktować jako ciekawostkę. Bo w tych czasach rozumowanie się zmieniło i język, nazywanie po imieniu technologii przynajmniej w krajach bardziej cywilizowanych. "My" nie możemy nic w wykluczyć, ani nic obalić. Każdy traktuje daną sprawę indywidualnie.

Z legend wynika, że wszystkie takie dziwne rzeczy albo mieszkały w drzewach, pod ziemią albo w jeziorach 

a większość tych legend działy się w lesie. To też jest dziwny przypadek, zawsze pojawiają się tereny liściaste, nie przychodzi mi nic aby działo się w terenie zabudowanym. U kogoś w domu pewnie też pojawiały się diabły i duchy.

Ale nie miały właśnie pozaziemskiego pochodzenia, tylko wszystkie te stworki mieszkały wyżej wymienionych miejscach. (chyba, że jakieś anioły, które schodziły z nieba).

<blockquote class="ipsBlockquote">Takich  opowieści o skrzatach  było  już tak dużo  i................. to przecież  takie małe istotki  że musiano  by kiedyś wreszcie złapać takiego, ukatrupić albo  przynajmniej  znależć szczątki zdechłej istoty. Nieraz już  były takie doniesienia i jak długo mam internet  tak  w ostatnich 12-tu latach  nie znalazłem takiego potwierdzenia, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,o wszystkim  co tutaj pisano to  albo  fejk albo  chore zwierzęta (często chodziło  o cupecabrę  czyli kojot  chory na świerz), niestety te inne przypadki  też nie wykazały żadnych dowodów.Ogólnie  przyjmując  że te zwierzaki są  z krwi i kości  uważam że one tutaj  nie żyją i nie umierają jak my  i nasze zwierzaki,  raczej  muszą się w jakić sposób dostać do  naszego  wymiaru/świata a potem wracają  do ...gdzieśtam,,,,,hmmmm nie wiem tylko  tak  sobie myślę</blockquote>

Jeśli właśnie takie istotki jak "skrzat" istnieją również muszą pochodzić nie z tego świata. Bo tak jak wspomniane ich populacje musiałyby umrzeć.

Nie ma innego wyjścia, muszą pochodzić z innej płaszczyzny i również tak myśle  <blockquote class="ipsBlockquote">Uważam tak samo. Niemniej da się je złapać na gorącym uczynku właśnie za pomocą odpowiedniej techniki.</blockquote> Ale tu też nie wiadomo. Duchy czy "zakapturzeni" nie potrzebują techniki aby sobie przechodzić od nich do nas. A w przypadku takich skrzatów też nie wiadomo z czym mamy do czynienia.

Teraz dodam od siebie. Czy chodzi Panom o te skrzaty typowe? jak np. te małe zabawne (Tzw. krasnale ogrodowe tego typu?  
skrzat1.PNG
 Chodzi mi  teraz tu bardziej o wzrost wachający od kilkunastu do kilkudziestu cm. Bo jeśli chodzi o tego typu liliputy to są te słynne szkielety, o ile są prawdziwe.

skrzat2.PNG

Spójrzmy jak bardzo ten koleś od Greera (zdj. C)  jest podobny do kolesia z rosji (zdj. A) do tego pozostałego to nie wiem czy nie jest to płód człowieka. Tutaj jeszcze mam coś takiego, nie wiem skąd to zdjęcie. Wiem tylko, że było to w wiadomościach rosyjskich. Dla mnie fejk.

Natomiast ten rysunek jest do szkieletu A powyżej. Jest to hipotetyczny wygląd tamtej znalezionej istoty.

[attachment=1205:mały1.PNG]

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:39 pm przez Pan.X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Pan.X" data-cid="118841" data-time="1418506575"> Czy chodzi Panom o te skrzaty typowe? </blockquote> Właśnie rzecz w tym, że takie typowe krasnale jak z bajek były widywane, nawet znam osobiście jednego świadka. I to na całym świecie. Zazwyczaj właśnie lasy, stare parki, jakieś moczary czy rzeczki/strumyki itp.
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2014 1:17 pm przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

Skrzaty?Te ktore widziałam w swoim pokoju bardzo przypominały ludzi--jedynie wzrost zminiaturyzowany.Moze faktycznie cos jest na rzeczy ze one moga przechodzic w jakis sposob w naszą rzeczywistość, do dziś nie wiem jak sie pojawiały.No i telepatia .
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Witaj czy możesz opisać swoje zdarzenie na mojego maila arekmiazga@gmail.com z góry dziękuję ;) w ostatnim czasie zajmuję sie tym dziwnym tematem i pragnę w stosownym czasie przedstawić na moim blogu.
Awatar użytkownika
Lilith
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Lilith »

córka koleżanki podobnie jak @Maria opowiadała,że gdy przebudziła się w nocy zobaczyła w swoim pokoju małe istoty wyglądające jak skrzaty ...co ciekawe dom w,którym obecnie mieszkają stoi na osuszonym stawie ...nie jestem pewna ale chyba w podaniach ludowych często była mowa o tym,że stawy,jeziora są miejscem zamieszkania różnych bajkowych stworzeń dziś powiedzielibyśmy bramami do innych wymiarów :)
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

<blockquote class="ipsBlockquote">Spójrzmy jak bardzo ten koleś od Greera (zdj. C)  jest podobny do kolesia z rosji (zdj. A) do tego pozostałego to nie wiem czy nie jest to płód człowieka.</blockquote>Szczerze powiedziawszy to one mi wszystkie bardzo podobnie wyglądają,,,, a już na pewno mają tą samą cechę, popatrzcie jak żebra są wyraziście widoczne, to chyba nie przypadek.Płód człowieka?, wprawdzie nie jest tak łatwo  wejść w posiadanie  by sobie fotki  robić. Ale to  jest jak najbardziej  możliwe dla ludzi  którzy mają  dostęp  , jak np: w szpitalu, albo gdy archeolodzy wykopią  tak dobrze zachowane (wysuszone) szczątki. Już  kiedyś  rozmyślałem czy nie ma gdzieś  jakiś badań nad tymi istotkami  z zdjęć. Badania które by potwierdziły  lub  wykluczyły  nierozwinięty ludzki płód. Ta istotka od Greera to  jak się nie mylę pochodzi   z  pustyni  w Chile. Greer robił  wielkie reklamy przed poddaniem  szkieletu badaniom. Po  badaniu  sprawa już nie była taka głośna.
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2014 10:00 pm przez Arek 1973, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Post autor: Pan.X »

<blockquote class="ipsBlockquote">Właśnie rzecz w tym, że takie typowe krasnale jak z bajek były widywane, nawet znam osobiście jednego świadka. I to na całym świecie. Zazwyczaj właśnie lasy, stare parki, jakieś moczary czy rzeczki/strumyki itp.</blockquote> Również czytałem kiedyś o dwóch takich przypadkach z za granicy, że były typowe małe krasnoludki niczym z bajek albo ogrodu.

Ja jednak krytycznie patrze na takie rzeczy. Trudno wszystkim stworzeniom co były w legendach przypisywać "nić prawdy".

To tak jakby np. smokom, dawać pozaziemskie pochodzenie reptilian. Chłopy kopały ziemię pod zamek, wygrzebali dinozaura dorysowali skrzydła i resztę sobie przypisali. Tak jak inne bajkowe stworki.

Tak samo jakby bogom egipskim przypisywać pochodzenie z innych światów bo każdy miał łeb zwierzaka. (A tym też się zajmowałem za małego)

Tak jak wspominałem każdy traktuje tu sprawy indywidualnie.  Ja jednak jestem otwarty na takie rzeczy, więc mnie zawsze nowe historie ludzi zadowalają.

Poszperałem trochę o tych wszystkich gnomach, krasnalach skrzatach itp.

Połaczyłem sobie wszystko z tych stron i wyszło mi, że jednak to średnio ma się to do rzeczywistości.

Wspomne o tym co zapamiętałem. Chyba, że ktoś też się zagłębi w to bardziej o ile będzie się chciało i poczyta

Historia sięga do starożytności gdzie celtowie zajmowali się wydobywaniem złóż z podziemi.

W średniowieczu karczowali obszary lasu aby mieć dostęp do wydobywania (Wiadomo większy teren pokrywało wtedy lasy). Więc drązono kanały, skuwano jaskinie.

Strojami właśnie górników była spiczasta czapka i frak. Tutaj załączam taką rycine. 

[ external image ]

Więc już można by rzucić teorię, że ludzie widywali górników którzy wychodzą z ziemi, a tym bardziej wracając do swoich domów przez las. (Jak u smerfów ;) ) Tym bardziej jak jakiś chłop przybywał z innej wsi, mógł na oczy takiego górnika nigdy wcześniej nie widzieć, więc przypisał mu, że takie brodate osobniki w spiczastych czapkach żyją pod ziemią.

Dlatego przypisywano im cechy magiczne, że są żywiołakami ziemi. 

Co do samego słowa gnom, krasnal, skrzat. Chodzi tutaj o niski wzrost. Nie ma jakiegoś wyznacznika, przedziału że musi mieć tyle i tyle. Po prostu karzeł, niski wzrostem.

Świadek to świadek. Trudno teraz ufać komukolwiek, można nie raz się zawieść na "swoich", a tym bardziej komuś obcemu ufać.

Czytałem też rzeczy, które były według mnie były w wiarygodne. Jak się okazało był to zwykły teatrzyk.   

Ludzie sieją dezinformację, a bardzo mnie to denerwuje! Też mnie to drażni jak ludzie widują wszędzie obcych, widzą duchy, anioły i nie wiadomo kogo, co chwile, a ich życie to jedna wielka paranormalna ściema.  

A to, że ktoś widział np. niskiego wzrostu istotę przypominającą człowieka nie musi mieć zaraz czerwonej czapki i brody do podłogi.

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Arek 1973" data-cid="118894" data-time="1418677842">Szczerze powiedziawszy to one mi wszystkie bardzo podobnie wyglądają,,,, a już na pewno mają tą samą cechę, popatrzcie jak żebra są wyraziście widoczne, to chyba nie przypadek.Płód człowieka?, wprawdzie nie jest tak łatwo  wejść w posiadanie  by sobie fotki  robić. Ale to  jest jak najbardziej  możliwe dla ludzi  którzy mają  dostęp  , jak np: w szpitalu, albo gdy archeolodzy wykopią  tak dobrze zachowane (wysuszone) szczątki. Już  kiedyś  rozmyślałem czy nie ma gdzieś  jakiś badań nad tymi istotkami  z zdjęć. Badania które by potwierdziły  lub  wykluczyły  nierozwinięty ludzki płód. Ta istotka od Greera to  jak się nie mylę pochodzi   z  pustyni  w Chile. Greer robił  wielkie reklamy przed poddaniem  szkieletu badaniom. Po  badaniu  sprawa już nie była taka głośna.</blockquote>

Tak. Sama budowa jest bardzo podobna. Jednak głowa w przypadku zdj. B przypomina zbyt dobrze ludzką. Jednak tamte pozostałe mogłyby się okazać tego samego typu istotką. 

Można wziąć jeszcze pod uwagę, że któreś z nich są "sklejone" ze szczątków małych zwierząt (był taki co mityczne stwory robił, i inne dziwadła w ten sposób) lub porostu zrobione z gumy, ładnie pomalowane itp. Nie wiem czy taka fotka od "ripley's" mnie przekonuje.[ external image ]

Co do Greera, jako gościa lubie go bo dużo się swego czasu udzielał no i same projekty, które miały na celu odtajnienia tematu UFO.

Ale ten film, nie wiem. Może potrzebował kasy ? Nie oglądałem go nawet, bo jest tutaj wiele zagadnień ciekawszych. Bede musiał poczytać jutro co tam się stało z tym jego krasnalem ;)Albo to był badziew i fejk, albo coś odkrył tak niebywałego, że nie chce to pokazać opinii publicznej tylko zawężonemu gronu swoich ludzi. Gorzej jak ktoś z jego ludzi przenosił go w rękawiczach, a ten im się rostrzaskał na podłodze. Ajć!

Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Panie X gdyby informacje o ''skrzatach'' dotyczyły jedynie odległych czasów można by było jakoś to wyjaśnić, tak jak z UFO, ale takie zdarzenia rozgrywają się w czasach współczesnych. Gdy przez przypadek zainteresowałem się tym tematem dotarłem do dwóch bezpośrednich świadków, którzy zauważyli takie istoty zdarzenie 1975 (Rybienko Leśne)  1998 (Pułtusk) i nic nie wskazuje aby wymyślali swoje historie. Jak wiesz Albert Rosales również w swoim archiwum posiada takie opisy istot.  J.Valle wspominał o nich w swojej pracy Paszport do Magonii, więc byłbym ostrożny aby ignorować wszystkie  zdarzenia z tajemniczymi istotami, tym bardziej, ze są dwa wiarygodne materiały filmowo/fotograficzne tych istot.  Gdy negujemy sprawę ''skrzatów/gnomów'' powinniśmy to samo mówić o UFO, istotach modliszkach i jego dziwnościach. Nie wiadomo jaka siła ukrywa się za ''skrzatami'' i czy faktycznie tak wyglądają czy jest to jakaś tylko projekcja z innej rzeczywistości ? Teoria z górnikami jest śmieszna i nie wyjaśnia tego problemu już nie mówiąc o wzroście czy okolic gdzie nie było kopalń. Owszem ludzie kłamią i konfabulują, ale z mojego doświadczenia wynika, że wyjawienie zdarzenia ze skrzatem jest o wiele trudniejsze dla świadka niż zgłoszenie obserwacji UFO nawet bliskiej.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

azor jeśli się nie mylę kiedyś opisywałam na forum te ludziki.PanieX  ma pan racje zachowując dystans do wszelkich opowieści---nawet ja mam do swoich.Kiedyś zastanawiając sie nad tym dlaczego pewne osoby "postrzegają" to czego inne nie widzą doszłam do wniosku iż chodzi o ich energetyke.Przecież człowiek to nie tylko "góra miesa".Myślę ze Nicola Tesla doskonale wiedzial na jakiej zasadzie to działa i pewnie dlatego "wcześniej umarł".
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zdjęć pod względem płodów chyba nikt nie badał o ile mi wiadomo ? Ale one mnie akurat nie przekonują tak jak relacja świadków. Krzysiek spisał sporą część relacji ''skrzatów'' z terenu Słowacji z kilkoma świadkami rozmawiał osobiście i doceniam jego pracę bez względu jaki ma stosunek do całokształtu ''fenomenu'' a z wieloma jego opiniami się zgadzam o czym wcześniej na forum pisałem. Właśnie dlatego na razie za wcześnie  na stwierdzenie skąd one są i czy faktycznie są fizyczne, bo zebrane przez zemnie ostatnie relacje wskazują na coś odwrotnego ? Mogę powiedzieć, że relacje z nimi są relacjami o wysokim wskaźniku dziwności. W Polsce nikt tego problemu nie poruszył więc nie znamy takich relacji dlatego warto się tym zajmować niż odwracać się od takiego problemu. Mario a możesz na maila opisać mi swoją relację  o ile masz ochotę ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”