"Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Książki (również w formie e-book'ów) które warto przeczytać i mieć
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Post autor: danut »

Energii życiowej to miałam aż nadto podczas lat  swojego zdrowia. Hmm nie wierzysz, ale trudno, jednak życzyłabym takiej właśnie wygodnym paniom, lun nawet panom zza biurka mieszkających od zawsze w wygodnych warunkach, tak może raz by się przeszli piechotą 12 km do pracy, już nie chce aby codziennie - tak  tylko dla porównania zmęczenia, czy wystarczającej energii życiowej na to? :D hmm .. trochę wcześniej to 7 lat, ale tak no cóż to za długi okres czasu w stosunku do wieczności? obcy 42 zamiast powtarzać wciąż jedno i to samo prosiłabym o wypowiedź, w której zawrzesz to, do czego konkretnie zdążasz, pisząc tak prosto z mostu, gdybyś mógł?
obcy42
Infrzak

Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Post autor: obcy42 »

<blockquote class="ipsBlockquote">Energii życiowej to miałam aż nadto podczas lat  swojego zdrowia. Hmm nie wierzysz, ale trudno, jednak życzyłabym takiej właśnie wygodnym paniom, lun nawet panom zza biurka mieszkających od zawsze w wygodnych warunkach, tak może raz by się przeszli piechotą 12 km do pracy, już nie chce aby codziennie - tak  tylko dla porównania zmęczenia, czy wystarczającej energii życiowej na to?</blockquote>Niech sie zastanowię...Uszkodzone kości, tętniak, łamanie kręgosłupa...Jakoś nie przemawia do mnie ta ,,nadto energia'' :)  <blockquote class="ipsBlockquote">obcy 42 zamiast powtarzać wciąż jedno i to samo prosiłabym o wypowiedź, w której zawrzesz to, do czego konkretnie zdążasz, pisząc tak prosto z mostu, gdybyś mógł?</blockquote>Żadnych dróg na skruty.Tego Ty mnie nauczyłaś po wieloletnim pisaniu z Tobą ;)Także nie mógłbym :D
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="obcy42" data-cid="119268" data-time="1419973522">   Wystarczy tylko wiedzieć, że rzeczywistość z której tutaj przybyliśmy i do której wrócimy rządzi się specyficznym prawem, dzięki któremu przeszłość, teraźniejszość i przyszłość w niej to jedno.Wiemy, że wchodzimy w hologram, do którego przypisany jest liniowy czas.I gdy się zastanowimy, wtedy wszystko jest proste :)</blockquote>  Jednemu wystarczy tylko tyle wiedzieć, a  drugi rozpatrywać będzie ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i ja właśnie to zrobiłam w książce.
obcy42
Infrzak

<blockquote class="ipsBlockquote">Jednemu wystarczy tylko tyle wiedzieć, a  drugi rozpatrywać będzie ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i ja właśnie to zrobiłam w książce.</blockquote>Niby rozpatrywałaś ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i Ty właśnie to zrobiłaś w książce, a nieco wyżej w poście piszesz: <blockquote class="ipsBlockquote">To nie jest takie proste jak życie po życiu wpajane nam przez niektóre poglądy dotąd aktualne, nie umiemy przez to określić co dokładnie i kiedy na co wpływa, jak kształtuje się aby wszędzie zapanowała zgoda i życia wyglądały dobrze.</blockquote>Twoje pisanie w tym temacie w takim razie znacząco odbiega od tego, co pisałas w książce. :)
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Nie odbiega. Napisałam wyraźnie, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej.
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:13 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
obcy42
Infrzak

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="119275" data-time="1419977566">Nie odbiega. Napisałam wyraźnie, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej.</blockquote>[indent]W poniższym poście tego nie napisałaś, przypomnę go: ,,To nie jest takie proste jak życie po życiu wpajane nam przez niektóre poglądy dotąd aktualne, nie umiemy przez to określić co dokładnie i kiedy na co wpływa, jak kształtuje się aby wszędzie zapanowała zgoda i życia wyglądały dobrze. Widzisz nie unika się cierpienia przez to, bo może jest tak ze w oderwaniu od tej całości chcielibyśmy naprawić jedno, ale dzięki temu psujemy sobie drugie?? Pomyślałeś o tym? Mogę przypuszczać co sobie zaplanowałam,jednak po trupach nie dochodzi się do celu musi się brać wiele pod uwagę i wszystkich dobra nie tylko te swoje obecne.''[/indent]  Gdzie napisałaś, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej ? :)
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:20 pm przez obcy42, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

To już nie moja sprawa jak ktoś odbiera mój powyższy tekst, zwłaszcza gdy próbuje mi wmówić, że wie lepiej o tym co on znaczy od samego autora :) Wytłumaczyłam niżej sens tej wypowiedzi, powinno wystarczyć.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

Anatomia duszy<div>Caroline Myss</div><div>Ta ksiązka pomaga zrozumiec dlaczego powstaja choroby .</div><div>Kości to jakies problemy osobiste z bliskimi--jeśli dobrze pamietam</div>
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ja mogę jeszcze dodać, że koncepcja innych rzeczywistości, holograficznej natury wszechświata, i ta o jakiej piszemy w książce nie jest ogólnie znana i dlatego popularna jest nadal liniowość czasu pod nią podpisuje się reinkarnację, a samo istnienie dzieli się na ciało i ducha z zupełnie błędnym pojmowaniem materialności. I te poglądy są dotąd aktualne tak dla większości.
obcy42
Infrzak

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="119277" data-time="1419978229">To już nie moja sprawa jak ktoś odbiera mój powyższy tekst, zwłaszcza gdy próbuje mi wmówić, że wie lepiej o tym co on znaczy od samego autora :) Wytłumaczyłam niżej sens tej wypowiedzi, powinno wystarczyć.</blockquote>Istotnie mi wystarczyCo innego w książce, co innego we wpisach na forum.,,Misz masz'', galimatias, mieszanie wszystkiego ze wszystkim. A nadto normalnie zadawane dociekliwe pytania wynikające z przeczytania książki, odbierane jako atak, zamiast skupienia się na sensownych wywarzonych odpowiedziach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „KSIĄŻKI”