"Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Książki (również w formie e-book'ów) które warto przeczytać i mieć
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Post autor: Maria »

danut mam pytanie, czy w książce wyjaśniłaś co masz na myśli piszac te słowa: "a samo istnienie dzieli się na ciało i ducha z zupełnie błędnym pojmowaniem materialności. "
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:39 pm przez Maria, łącznie zmieniany 1 raz.
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)

Post autor: danut »

obcy 42 nie odbieram za atak bo tak to wygląda rzeczywiście, nie czytasz moich odpowiedzi zawartych konkretnie w tym temacie na twoje,  jak piszesz dociekliwe pytania, a ciągle ich nie dostrzegasz jakby i powtarzasz uparcie swoje wersje. Zresztą pozwól niech inni się temu przyjrzą i ocenią to, kto miał kiedy rację. Pozdrawiam.

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Maria" data-cid="119281" data-time="1419979084">danut mam pytanie, czy w książce wyjaśniłaś co masz na myśli piszac te słowa: "a samo istnienie dzieli się na ciało i ducha z zupełnie błędnym pojmowaniem materialności. "</blockquote> Dokładnie wyjaśnienia tych kwestii wprowadza w książce Pani Rutkowska, już w pierwszym rozdziale.
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:39 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

kto mial/ma racje to i tak bez znaczenia.Ja np uwazam ze nie ma zadnej materii, ani tym bardziej kwantowej rzeczywistości---wg mnie jest tylko świadomość/zapis
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
obcy42
Infrzak

Post autor: obcy42 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="119282" data-time="1419979261">obcy 42 nie odbieram za atak bo tak to wygląda rzeczywiście, nie czytasz moich odpowiedzi zawartych konkretnie w tym temacie na twoje,  jak piszesz dociekliwe pytania, a ciągle ich nie dostrzegasz jakby i powtarzasz uparcie swoje wersje. Zresztą pozwól niech inni się temu przyjrzą i ocenią to, kto miał kiedy rację. Pozdrawiam.

Dokładnie wyjaśnienia tych kwestii wprowadza w książce Pani Rutkowska, już w pierwszym rozdziale.</blockquote>Inni mnie nie interesują.Interesowały mnie z pewnych przyczyn Twoje odpowiedzi.W mojej ocenie bardzo słabo ten temat jeszcze zgłębiłaś, być może w drugiej książece przeczytam coś, co mnie zaskoczy.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Maria" data-cid="119283" data-time="1419979403">kto mial/ma racje to i tak bez znaczenia.Ja np uwazam ze nie ma zadnej materii, ani tym bardziej kwantowej rzeczywistości---wg mnie jest tylko świadomość/zapis</blockquote> Jest tylko świadomość ale na kwantowych mądrościach tworzy się rzeczywistość / rzeczywistości oparte na jej zasadach. Obcy 42 - teraz zrozumiałam Twoje rozczarowanie. Nie muszę dzielić poglądu opartego tylko i wyłącznie o Twój własny. Pozwól, że każdy może a nawet musi sobie wypracować, wyrobić - swój w tak ważnej sprawie dotyczącej naszego jestestwa.
obcy42
Infrzak

Post autor: obcy42 »

<blockquote class="ipsBlockquote">Obcy 42 - teraz zrozumiałam Twoje rozczarowanie. Nie muszę dzielić poglądu opartego tylko i wyłącznie o Twój własny. Pozwól, że każdy może a nawet musi sobie wypracować, wyrobić - swój w tak ważnej sprawie dotyczącej naszego jestestwa.</blockquote>Jasne, że nie musisz i napiszę więcej... nie dziel.Jesli chodzi o mnie, to poczekam cierpliwie na pełne zrozumienie tego tematu, wyrażone w drugiej Twojej książce.W tej książce mam wrażenie, że ograniczyłaś się tylko i wyłącznie do opisania swoich doświadczeń, a jej drugą naukową część, opracowała współautorka.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Naukową cześć książki opracowała współautorka, co przecież nie jest żadną tajemnicą, gdyż podpisana jest właściwym nazwiskiem i zmianą druku w tekście. Ale ja zgadzam się z tym opracowaniem i dlatego mamy wspólną książkę.Co do drugiej to teraz piszę o ziemskich sprawach, ale można pokusić się nawet o trzecią, taką o ściśle duchowym wyczuciu i w oparciu o sny i wizje  wyobrażeniach naszego w nich istnienia. Myślę, że Ty tego oczekiwałbyś właśnie. To pomyśl! :) Bo w naukowych wyjaśnieniach potrzeba było zawrzeć fakty przede wszystkim.
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 11:17 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ps.  Pragnę poprawić powyższą wypowiedź ..." w nich" - naszego istnienia poza tym światem, w nich - czyli w innych rzeczywistościach. 
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Danut proponuję ignorować  obcego. Starasz się jak możesz i mądrze argumentujesz swoje wnioski, ale  takich  nikt i nic nie przekona szkoda czasu znam to z własnej ''autopsji'', tym bardziej jak ktoś szuka dziury w całym, co jest Twoje a co nie śmieszne.
Awatar użytkownika
Janek
Infrzak

Post autor: Janek »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="obcy42" data-cid="119268" data-time="1419973522">  Wystarczy tylko wiedzieć, że rzeczywistość z której tutaj przybyliśmy i do której wrócimy rządzi się specyficznym prawem, dzięki któremu przeszłość, teraźniejszość i przyszłość w niej to jedno.Wiemy, że wchodzimy w hologram, do którego przypisany jest liniowy czas.I gdy się zastanowimy, wtedy wszystko jest proste :)</blockquote> Jak dla mnie to nie takie proste. Jak taką wiedzę można wykorzystać? , bo to użyteczność świadczy o wartości.
flectere si nequeo superos, Acheronta movebo
ODPOWIEDZ

Wróć do „KSIĄŻKI”