Strefa 51

Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Strefa 51

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='Pantanal' post='54968' date='wto, 09 cze 2009 - 07:29']To jawny dowód na to, że ktoś chce sprawić, aby Strefa była ciągle w centrum zainteresowania. Jednak czemu? Chodzi prawdopodobnie o to, co napisałem - lepiej aby ludzie uważali, że trzyma tam się UFO niż przepuszcza niewyobrażalne pieniądze na technologie, które zobaczymy za kilkanaście lat.[/quote]

Jak na razie to raczej ci ludzie są w centrum zainteresowania, sama strefa to tylko pretekst.A jeśli chodzi o przepuszczanie kasy to raczej boją się ile jej zmarnują i czego za tą kasę nie zobaczymy. ;)
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 8:28 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

W takim razie wytłumacz mi Pantanal gdzie popełniłem błąd. Strefa 51 to najsławniejszy poligon badawczy na świecie i władzom jest na rękę że mówi się że to właśnie tam przetrzymuje się obce statki i rozpracowuje ich technologie. Lepiej tak niż podejrzewać rząd o topienie kasy w tajemniczych projektach. Oczywiście jak zaznaczyłem to tylko jeden z wielu kompleksów badawczych. Uwaga skupiona na jednym miejscu jest niewątpliwym plusem dla tych którzy pragną aby nadal trzymać i rozwijać technologie w ukryciu.

Wcześniejszy post był skrótem myślowym (tak lubianym przez naszych polityków) ;)

[quote name='spacemaster92']No wątpie czy taka Polska czy Czechy miały takie tajne placówki badawcze. W ogóle w Stefie 51 nie muszą mieć odrazu UFO no ale z kądś taki postęp technologiczny musiał się wziać pytanie tylko z kąd.[/quote]

Oczywiście że nie każde państwo stać na budowę takich obiektów jak Strefa 51, ale to nie znaczy że nie pracują nad nowymi technologiami. Polska niby z pozoru zacofany militarnie kraj. Jednak 1-2 lata temu mogliśmy przeczytać że nasi naukowcy stworzyli najlepszy na świecie system wykrywania promieniowania, który już kilkakrotnie próbowano wykraść. Tak więc to że jakieś państwo jest biedne nie znaczy że się nie rozwija, wszyscy robią to we własnym tempie.

Jeśli chodzi o postęp technologiczny to poza czynnikiem pozaziemskim, który przez większość osób jest najważniejszy, mamy jeszcze wątek naukowców pracujących w III Rzeszy, a także inne których nie znamy.
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 12:42 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Chyba tu na forum czytałem że polscy studęci nie pamiętam z jakiego uniwersytetu wymyślili jakiś nowy rodzaj paliwa żeby mieszać CO2 z H2O czy jakoś tak.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='Pantanal' post='54979' date='wto, 09 cze 2009 - 16:51']Czy po pomieszaniu tych dwóch substancji, nie wyjdzie czasem woda sodowa?[/quote]

Jeśli twoje ego jest wielkie jak znienawidzony mit U.F.O to co do tego ma Strefa 51?.A może tylko potwierdzasz sam sobie, że czegoś się w tym bagnie doszukałeś.Jeśli szukasz jedynych możliwych rozwiązań to doceń to, że inni też się starają. :excl: A i tak widzę, ze jeśli podaje jakieś sensowne argumenty to niema żadnego odzewu a czemu, bo sie nie chce.Własne lata na liczniku są za doświadczenie a to jest dla mnie bzdura.Czemu nikt nie odpowiada jak podaje sensowne fakty bo:

1:po co czytać

2:i tak nikt tego nie zauważy

Pozdrawiam cała fuszerkę.
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 8:39 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lilith
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Lilith »

Myślę,że w strefie 51 istnieje jakaś tajna baza.Tak się zastanawiam czy informacje na jej temat wyciekły przypadkowo,czy może specjalnie zainteresowano nią opinię publiczną żeby odwrócić jej uwagę od innych rzeczy.Gdybym była kimś odpowiedzialnym za super tajne projekty sadzę ,że właśnie tak bym postąpiła wypuszczając pewne informacje, którymi opinia publiczna mogła by się pobawić ;) przy okazji dowiedziałabym się co niezależni badacze wiedzą, bądź czego się domyślają.

A no i jeszcze jaka jest reakcja społeczna na zaprezentowane rewelacje.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

To, że znajduje się tam tajna baza wiadomo nie od dzisiaj. Zresztą o tajności może świadczyć to, że do 94 roku strefa 51 nie istaniała na żadnej mapie i zaprzeczano, że wogóle istnieje. Drugą sprawą jest zbliżenie się do tabliczek, które informują,że wojsko może strzelać tak by zabić. Natomiast co do wypuszczenia pewnych informacji. Ciężko jest utrzymać informacje w tajemnicy tak by nigdy nie wyciekły. Zawsze może znaleśc się osoba, która sprzeda pewne rzeczy dla kasy lub poprostu podzieli się z kimś z ciekawości zapominając, że potem może coś przykrego ją spotkać. Jesli celowo ktoś ze Strefy wyniósł informacje to może swiadczyć o tym, że to co było tam tak bardzo tajnego teraz znajduje się w innym miejscu. Bo jesli nadal prowadzą tam bardzo tajne projekty to po co mieliby o tym głosno mówić? zeby tylko zainteresowanie wzbudzać?
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

Panowie ze strefy 51 śmieją się z Pantanala...
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Conspiracy
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Conspiracy »

[quote name='Niekwestionowany96' post='64172' date='wto, 08 gru 2009 - 22:24']Panowie ze strefy 51 śmieją się z Pantanala...[/quote]

Panowie z CIA śmieją się z Twego salda na koncie, w ich mniemaniu nie wspierasz terroryzmu.
Jestem Głosem Twoich Myśli...

[ external image ]

Kiedy leżę w łóżku, mam mroczną przeszłość!
Awatar użytkownika
Christof
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Christof »

Panowie z CIA i NSA śmieją ze wszystkiego co tu wypisujemy. Echelon czuwa. :)
Jasne, że jestem szalony, ale to nie znaczy, że nie mam racji.

Jestem szalony, a nie chory.

Robert Anton Wilson
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

wow Pantanalu dawno na forum nie pisałem ze w coś wierzę a ty ciągle przy swoim i wmawiasz mi że w coś wierzę he he he. Masz dowody ? Podejdę cię twoim sposobem... ha ha. A tak poza tym to sporo starszyzny uznaje jeszcze nauki komunizmu. Czołem Towarzyszu !
Ostatnio zmieniony śr gru 09, 2009 10:57 am przez Niekwestionowany96, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
ODPOWIEDZ

Wróć do „AREA 51, TAJNE PROJEKTY”